27.8.2018

McCain, komea mies

Amerikan mediat ovat toistaneet muisto-ohjelmaa senaattorista, joka kuoli viikonloppuna.

Ohjelmat ovat ylistäviä ja näyttävät videota hänen nuoruudestaan, jolloin hän oli todella komea, mikä oli viime aikoinakin hänestä nähtävissä.

Hänen sotavankeutensa on ollut kunniakasta ja hänen asenteensa myöhemmin armeijasta 1980-luvulla lähdettyään suuresti esimerkillistä hänen toimiessaan kongressissa ja senaatissa.

Hän kieltäytyi kotiutumasta kuuluisasta Hanoi Hilton vankilasta, kun hänen taistelutovereitaan ei luvattu vapauttaa. Hänen isänsä ja isoisänsä olivat molemmat korkeissa sotilasviroissa, joiden vaikutuksesta hänen oma vapauttamisensa tuli neuvotteluiden kautta mahdolliseksi, mutta josta hän siis kieltäytyi.

Hän pyrki presidentiksi kahdesti, mutta kieltäytyi likaisesta kampanjasta omien sanojensa mukaan kunniakkaaseen virkaan pyrkiessään.

Hän ei voittanut puolueensa ehdokkuutta Bush nuorempaa vastaan ja myöhemmin hävisi Obamalle presidentin vaaleissa.

Hän kieltäytyi puhumasta Obamaa vastaan likaisilla keinoilla, kun Trump esitti kaikenlaisia vääriä asioita Obaman syntymätodistuksesta ja muista huhuista.

McCain oli aina hyvin oikeudenmukainen ja arvonsa ja ryhtinsä säilyttänyt sotaveteraani jatkaessaan maansa palveluksessa elämänsä loppuun asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti