28.12.2015

Kulttuuri ei ole puhdistava sana hirveyksille

Mennääs tähän oikeiston ja vasemmiston konfliktiin, mikä on noussut stratosfääreihin uusien maahanmuuttajien hyyssäyksestä johtuen.

Eikö voisi pitää järkeä ja suunnittelua vähän vallalla, ettei ääripäiden tarvitsisi nostaa päätään ja ruveta ottamaan kättä pidempää? Sanon vielä kerran: Mauno Koivisto oli sitä mieltä, että Somaliasta ei pidä ottaa pakolaisia Suomeen. Se oli sellainen kulttuurishokki niin olijoille kuin tulijoille, jota ei voi jättää huomiotta. Tätä mielipidettä pitää kunnioittaa näinä aikoina erityisesti.

Ei sellaista maailmaa ole, eikä todennäköisesti tule, missä ääripäiden kulttuurit voisivat rauhassa kohdata. Saavathan ihmiset elää omilla alueillaan noin yleisesti ottaen. Vainoa on joka paikassa ja mielipiteitä. Sopeutumiseen on sitouduttava.

Sananvapaus on se, mikä lähentää ajattelua ja keskitie löytyy, kun jokainen tuo mielipiteensä esille. Ai, että entä Trump?

Trump tuo esille niitten mielipiteitä, jotka eivät ole saaneet ääntään kuuluville polittisen korrektiuden vuoksi, mitä mediat harjoittavat.

Nythän Trumpin viesti kärjistyy, kun ollaan taas pakkosekoittamassa kulttuureja. Ilman, että kunnioitettaisiin kanta-asukkaiden kulttuuria. Mikä on osoittautunut historiasta todistettaen ihmismäisemmäksi ja suvaitsevaisemmaksi.

Eivät nämä tulijat sitä tule koskaan käsittämään.

Tuossa eilen kuulin televisiosta yhden egyptologin puheen. Hän opetti jossain yliopistossa. Ja hän sanoi, että jos toi esille ihmisuhreja ja muita hirveyksiä, mitä muinoin oli tapana, niin niihin oppilaat suhtautuivat kauhistuksella.

Sen sijaan jos kertoi näistä asioista ja kysyi sitten, että mitä mieltä oppilaat ovat näistä muinaisten kulttuurien tavoista, tuskin kukaan ilmaisi paheksuntaa.

Kulttuuri ei ole mikään puhdistava sana hirveyksille. Ei sellaisia kulttuureja pidä suojella. Hyvä ja paha ovat kyllä täysin selvästi eroavia asioita.

Kyllä tavallista järkeä täytyy saada käyttää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti