30.11.2015

Puoli miljoonaa taalaa Pelastusarmeijan pataan

Ilmaston lämpenemisestä ovat ihmiset ja kuppikunnat erimielisiä. Meillä Uutisvahdissa ihmetellään, että pitää mennä satojen johtajien kautta ihmettelemään asioita, mitä Kiinassa näkee pelkällä silmämäärällä: ei ole puhdasta ilmaa.

Meikäläinen ajatteleekin, että antakaa ensin puhdasta vettä ja puhdasta ilmaa ja sitten vasta ihmetelkää jäätiköiden sulamista.

Tänäänhän on Pariisissa tuo suuri ilmastokokous meneillään. Samanaikaisesti televisiossa näytetään ennätyspaksua savua Kiinassa, missä ihmiset yrittävät suojata keuhkojaan hengityssuojaimilla.

Tästä voisi aloittaa ilmansaasteiden poiston. Ja miten ne Kiinan rikkaat ja komeat johtajatkin sietävät sellaista savupuuroa, mikä näkyy kuvissa mustavalkoisena, kun on niin paksua?

----------

Muissa päivän aiheissa on sen jännääminen, että löytyykö kuningatar Nefertiti Tutin hautakammion kautta. Tästä joku lehti kirjoitti, että se tekisi Egyptin turismille terää, kun siellä on epävakaat olot aiheuttaneet turistikatoa.

Minä en sinne mene Nefertitiä katsomaan, kyllä minulle riittää uutisten vahtiminen ja lopulta History kanavan dokumentti aikanaan.

----------

Minneapoliksen sanomalehti julkaisi kertomaa, että joku pariskunta oli pudottanut puolen miljoonan dollarin shekin Pelastusarmeijan joulupataan.

Tästä tulee hyvää mieltä meille muillekin. Jotenkin luotan siihen, että Pelastusarmeija osoittaa rahat sinne, missä niitä tarvitaan.

----------

Talouden alalta asioissa on sellaista, että New York Timesin Krugman on kirjoittanut Euroopasta. Ei mitään ratkaisua, mutta kunhan toteaa asioiden olevan sekaisin.

Stockmann on myynyt, vaiko myymässä, Venäjän tavaratalonsa. Tästä helpotuksen huokaus, kun aikaisemminhan siellä haettiin meidän poliittisen johdon apua, kun sähköt oli laitettu poikki. Ei sellaisesta mitään tule, että presidenttiä myöten pitää pyytää apua. Ei se ollut tämän presidentin aikana.

----------

Lopuksi urheilua. Meidän naisten kurling-joukkue on pelannut itselleen EU-pronssia. Kurling on Uutisvahdin mielestä kiintoisa laji. Sitä tuli katseltua paljon Olympialaisten aikaan. Onnea vaan tytöille.

Vai saako heitä tytötellä....
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti