27.11.2015

Pankaa merkille

Nyt vasta on meidän medioissa, ja muissakin kuin meidän vaan, kirjoiteltu asiasta, josta Uutisvahti kirjoitti jo kaksi viikkoa sitten.

Sehän on tuon Miss World Canadan evätty pääsy manner-Kiinaan Miss World kisoihin. Tyttö on söpö ja tässä on linkki Reutersin videoon, jossa hän esittää mielipiteitään, joiden vuoksi hänelle ei myönnetty viisumia Kiinaan. Hän ei ole asioista samaa mieltä kuin Kiinan kommunistinen puolue.

Pitääkin tässä välissä katsoa, että onko Kiinan lehdissä asiasta mainintaa, että hetki vaan...

Juu. South China Morning Post kyllä on kirjoittanut asiasta. Nyt en vaan tiedä, että onko tämä kiinalainen sanomalehti ollenkaan. Että eläkää sen mukaan.

-------

Onkos käyty ostoksilla? Näin tuosta yhdestä mainoksesta, että meilläkin on otettu Black Friday opiksi ja siitä on tehty musta viikonloppu.

Tämä on ostospäivä, jolloin kauppiaat tarjoavat erikoisen edullisesti hyvää tavaraa. Itsellä ei nyt ole tarvetta tavaraan, että valitettavasti en pysty nostamaan kansan rahankierrätystä. Tuossa kohta laitan tarpeettomia tavaroita hyväntekeväisyyteen vietäväksi. Tai ne tulevat hakemaan, kun ovat ilmoittaneet ajavansa tätä tietä joulukuun neljäntenä.

-------

Joulukuun neljännestä tulee mieleen joulukuun kuudes. Ihana itsenäisyyspäivä. Finlandiaa kuunnellaan ja Sotaveteraanien kuoroa. Muistellaan sodassa kuolleita setiä ja siellä sairastunutta isää, joka ei koskaan toipunut traumoista. Kertokaa lastenlapsille lauluin ... himmetä ei muistot koskaan saa.

Mistä tulee mieleen maanpuolustus, jonka tila on epäselvä meikäyleisölle. Jossain luki, ettei suomalaisia upseereita ole enää kutsuttu Naton kokouksiin. Häly häly, mitä kaikki merkitsee?


-------

Kevennystä näin sivun loppupuolelle kaipaisi, muttei näinä epävarmoina aikoina oikein tohdi mieltään keventämään.

Yhden asian kuulin taas muistutuksena eilen aamulla televisiosta, kun lääkäri sanoi, että hymyileminen tuottaa dopamiinia ja mitä feromooneja, mitkä suojaavat sydän- ja muilta sairauksilta. Ihan vaan sillä periaatteella, että käyttää siis noita kasvojen lihaksia. Ei tarvitse olla edes mitään syytä hymyilemiseen, kunhan hymyilee vaan.

Vähän outoa voi olla ja joku voi tulla tinttaamaan päin naamaa, mutta pitää tehdä se luontevasti.

Pyhiä odotellen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti