17.11.2015

Elefantti huoneessa

Perjantain yritykseni kirjoittaa hyviä uutisia vaipui terrori-iskun varjoon vain tunnin pari julkaisemisen jälkeen.

Tänään puhutaan meillä siitä, että pitääkö auttaa vai ei, kun on sitouduttu klausuuliin Lissabonissa, vai mikä se on.

Joka tapauksessa on saatu aikaan suuri myönnytys. Sianliha pitää pitää kaupassa erillään, etteivät tietyt tahot sitä vahingossa osta.

Tämä ei tiedä hyvää Ranskan auttamiselle. Pitihän ne betoniporsaatkin taannoin poistaa, kun ne viittasivat suureen syntiin, mistä ei armoa anneta, vaan kuolemantuomioita.

Joka tapauksessa yksi uutinen on yltänyt meidän kansallisen mediamme etusivulle, sianlihan kanssa yhdessä.

Sehän on tämä näyttelijä Charlie Sheenin HIV-positiivisuus. Tämä siitäkin huolimatta, että mies on kuulemma käyttänyt miljoonia asian pitämiseksi salassa.

Amerikkalaisten osavaltioiden kuvernöörit ovat suurimmaksi osaksi päättäneet olla ottamatta syyrialaisia pakolaisia. Tällaiseen itsemääräämiseen ovat Euroopassa yltäneet vain Unkari ja Tsekkikö? oli.

Meillähän on elefantti joka huoneessa.

Annetaan periksi asioissa, joilla ei ole mitään merkitystä, kun päinvastoin olisi mielenkiintoista katsoa, mitä tapahtuu, jos ei periksi anneta. Näihin porsasasioihin viitaten.

Independent kirjoittaa ihan muuta asiaa tänään. Oxford Dictionaries on valinnut vuoden sanaksi emojin. Siitä on siellä kuva. Sillä voi kuvata nauruaan kyyneleet valuen.

Onko tällä mitään merkitystä?

Onhan sillä se, että se ei ole sana, vaan kuva. Sekin kuva vastaa montaa sanaa.

Television koomikot ovat yrittäneet repiä Pariisin tilanteestakin jotain irti.

Asia ei naurata kyyneleillä eikä ilman.

Jälkikirjoitus:

Sitä vaan, että kyllä meillä jonkun verran elefantista puhutaan. Jossain oli mainintaa siitä, että muslimisiirtolaisilta oli kysytty, että mikä on tärkeintä heidän mielestään, uskonnolliset laita vai maan lait. Niin siinä oli vyörytysvastauksena uskonnon lait.

Tämähän pitää maahan pyrkiville tehdä selväksi jo ensi keskustelussa, että meillä on maan lait se, mitä noudatetaan.

Voihan epätoivo.

Ai, että mikä elefantti? No se justiin, että ei sanota, että meillä noudatetaan maan lakeja ja lihasta pitää osata lukea, onko se nautaa vai possua ja betoniporsaiden siirtäminen ei tule kysymykseen. Jne.

Mitä siitä tulee, että ei uskalleta tämmöisiä asioita selvittää ja nyt pitäisi antaa apua Ranskalle?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti