12.11.2015

Kanavavahtia sun muuta

Hohhoijaa.

Amerikan presidenttikilvan esivaalien vyöryttämä uutisointi ja kommentointi on tukahduttavaa. Siellä luetaan loputtomasti galluppien tuloksia, joita tekevät eri mediat ja yliopistot, sun muut. Niitä verrataan aikaisempien vuosien tilanteisiin ja yritetään arvailla, että jos käy näin, niin käykö sitten näin vai niin.

Jenkeillä on melko uusikin uutiskanava. Se on One America News, josta tulee melko puhtaasti uutisia. Kanavalla ei ole mainoksia. Oman ilmoituksensa mukaan se ei halua ottaa mainoksia kuntoiluvälineistä sun sellaisista, vaan odottaa aikaa, jolloin katsojaluvut nousevat sille tasolle, että kunnon mainoksille ostetaan tilaa. Mitä nämä olisivat, siitä ei kerrottu.

CNN:llä on hirveästi lääkemainoksia ja toisaalta sitten eri valtioiden matkailutoimistojen ja jonkunverran ulkomaisten lentoyhtiöiden mainoksia. Ruokaa harvemmin näkee CNN:llä mainostettavan.

Yritin katsoa maailmalta kiintoisia asioita. Näytti siltä, että vanhat aiheet ovat edelleen esillä. Euroopan pakolaistulva on yksi, jota pohditaan. Venäläislentokoneen putoaminen Siinaille alkaa olla jo niin pitkälle pureskeltua asiaa, ettei siitä enää saa irti paljoa.

Jossain - taisi olla Reutersilla vai oliko Ekonomistilla - oli kertomaa, että valtioiden velkakriisitilanne on nyt yltänyt kehittyviinkin talouksiin. Lukekaa sieltä.

Geenihoidoista oli tietoa, että sellainen maksaa miljoonan verran. Sehän on käsittääkseni sitä, että vielä hedelmöittämättömältä vaiko syntymättömältä otetaan sellaisia sairausgeenejä pois, mitä vanhemmilla on ja jotka siirtyvät seuraavalle sukupolvelle.

Kevyempää uutisointia olisi kaiketi se, että kiinalaissyntyinen Miss World Canada ei ole saanut viisumia Kiinaan, jossa pidetään Miss Maailma kisat. Nuori nainen on hyvin kaunis, mutta näytti siltä, että nenää olisi leikattu. Näitähän leikattuja ihmisiä Hollywood ei enää palkkaa. Tuo nenä ei kuitenkaan ole se syy, miksi hän ei saa viisumia Kiinaan, vaan siinä taisi olla syynä jotain poliittisia kannanottoja, mitä hän on tullut lausuneeksi. Hänen nimensä on Anastasia Lin.

Ei meillä oteta politiikkaan paljon kantaa, kun on vähän tylsää näinä aikoina. Että sitä lajia voi löytää netistä muualta.

Syksy on täysin päällä, vaikka meillä on ollut hyvät kelit Etelä-Suomessa. Kyllä se kevät taas tulee, kunhan päästään jouluista yli.

Että naatitaan syksystä nyt ja sitten keväällä naatitaan keväästä. Se on vaan hyvä muistaa, että jos Luoja suo, niin se tulee varmasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti