19.11.2015

Yhtä terroria

CNN on esittänyt perjantai-illasta asti yhtäjaksoisesti Pariisista suoraa uutisointia tapahtumista.

Kaikki lehdet ovat pullollaan terroristeja koskevia uutisia ja mm. sellainen oli tuolla Independentillä, missä kerrottiin itsemurhapommittajan pään lentäneen kadulle.

Jotenkin tuntuu, että kaikesta huolimatta, kaikki eivät ole tajunneet tilannetta ihan todelliseksi.

Yhdysvaltain kongressi on hyväksynyt juuri äsken lain, missä määritellään erittäin tiukat ehdot pakolaisten maahanottamiselle. Sen mukaan FBI:n johtajan pitää hyväksyä ihminen pakolaiseksi, joka otetaan maahan.

Tässä vain on se vaara, että presidentti laittaan veton asialle, kun hänhän on ehdottanut, että maahan otettaisiin 10 000 syyrialaispakolaista.

Jo aiemmin ovat useimpien Yhdysvaltain osavaltioiden kuvernöörit ilmoittaneet, ettei heidän valtioonsa oteta lainkaan pakolaisia. Eli ei tiedä, mihin nuo 10 000 sijoitettaisiin, jos tulisivat.

Eurooppa on nyt tulvillaan ihmisiä, joista ei tiedetä taustoja.

Suomen oikeusministeri on ilmoittanut tänään kantanaan, että hän olisi valmis antamaan kuolemantuomion terroristeille.

Että kovaa on.

Pariisissa kuoli jotain yli 130 perjantai-iltaa rauhallisesti viettävää ihmistä. Eloonjääneitä on haastateltu medioissa. Sieltä ei poikkinaista sanaa paljon kuulu, vaikka asiat ovat todella huonosti.

Ranskalaisen hyyssäysmieliala ei paljon muutu, vaikka on hengen lähtö ollut lähellä.

Katsoman pitää, miten maailma tästä tilanteesta muuttuu ja asiat menevät eteenpäin. Turvallisuusasioista ei ole paljon tietoa, että pystyisi arvioimaan.

Edward Snowdenia on syytelty viime päivien tapahtumista. Snowdenhan on se, joka julkisti turvallisuusviranomaisen tekemästä tarkkailusta tietoja.

Lehdissä ei ole paljon näitä tietoja ollut, mutta tietokantoja on laitettu esille niitä varten, jotka ovat asiasta kiinnostuneita.

Veikkaisin, että terroristit eivät niin tarkkaan ole asiasta perillä, että se olisi jotenkin lisännyt terrorin vaaraa maailmassa. Kyllä asia on sitä samaa kuin ennenkin.

Eli yllytyshulluus, huumeet ja mielenvikaisuus. Uusi lippu. Siinä syyt. Somesta yllytys kulkee, siitä oli jossain kertomaa, taisi olla Spiegelissä.

PS Asian vierestä.

Suomessa on julkaistu pakolaisten kustannukset valtiolle. Se on 452 miljoonaa euroa. Tämä tekee 150 euroa jokaista työssäkäyvää ihmistä kohden, joita katsotaan olevan n. 3 miljoonaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti