11.11.2015

Reuters: "Euroopan sairas mies" ja Toverikapitalismia

'Sick man of Europe' Finland agonises over austerity

Read more at Reuter shttp://www.reuters.com/article/2015/11/11/finland-economy-idUSL8N12D14I20151111#4pBez6DsH59DXbZe.99

* Finland seeking to claw way out of three-year-old recession

* Unemployment, debt rising in country with high labour costs

* Plans to cut workers' benefits met with strikes and protests

Se siitä tulee, kun ei Uutisvahdin ohjeita noudateta. Artikkelissa on melkoinen selvitys asioista. Yleensähän syytetään verotusta siitä, ettei pääomat tule sijoittamaan ja karkaavat ulkomaille. Meillähän on se ratkaisu kerrottu jo aikoja sitten, että pitäähän tuotannon tuloksista maksaa hyvää palkkaa, että ihmisillä on rahaa ostaa ja käyttää.

New Yorkin osavaltio nostaa valtion työntekijöiden minimipalkan viiteentoista dollariin tunnilta. Walmart on myös muiden muassa päättänyt nostaa minimipalkkoja.

Tämähän sitä talouden elvytystä on, ettei pankkien nurkkiin kerry homehtumaan numeroita. Rahaa pitää myös käyttää ja leikkauttaa varpaankyntensä ammattilaisilla, jos niissä on ongelmia.

Mehän tietysti odotamme sitä aikaa, minkä Kataisen, Urpilaisen ja Stubbin hallitus lupasi, että avustusrahat Etelä-Euroopan sairaille talouksille alkaisivat pian tuottaa niistä luvattua tienestiä.

----------

Talousasioista puheenollen Spiegel Online kirjoittaa:

http://www.spiegel.de/international/europe/eu-documents-reveal-how-benalux-blocked-tax-haven-laws-a-1061526.html

Internal European Union documents seen by SPIEGEL clearly show how Luxembourg's government, under the leadership of Jean-Claude Juncker, sought to use tax breaks to attract companies to the country. European parliamentarians want to know more.

Euroopassa muut maat tekevät, miten hengissä säilyminen edellyttää, mutta meillä ei oteta tästä tavasta oppia ja katsota, mikä on isänmaalle parasta ja sen kansalle. Suomi on suomalaisten ainoa maa, missä ihmisistä pitää välittää ja katsoa, että kaikilla on hyvin.

----------

Tästä päästään aiheeseen pakolaiset ja muut maahanmuuttajat.

Tämä liittyy siihen, että suomalaisilla itsellään ei ole kovin hyvin asiat, mutta julkista rahaa riittää muukalaisten asuttamiseen ja ruokkimiseen.

Tästä aiheesta kirjoittaa Spiegel, että Saksassa on nyt tehty täyskäännös imigranttien Eurooppaan muuttamisen suhteen.

http://www.spiegel.de/international/germany/refugee-crisis-leads-to-new-focus-of-german-foreign-policy-a-1062116.html

"With the refugee crisis showing no signs of abating, Germany is rapidly changing its foreign and security policy focus. Gone are the days of democracy promotion. Now the primary goal is that of preventing people from migrating to Europe." 

Eli päätavoite on nyt estää ihmisiä muuttamasta Eurooppaan.

----------

Toverikapitalismia = terve mies.

Putin ei taida olla sairas, siinä mielessä ainakaan, mitä talouteen tulee.

"Reuters investigates Comrade Capitalism

"The Russian leader’s younger daughter Katerina is emerging as a woman of influence in the next generation of Moscow’s elite."

 Since Vladimir Putin began cementing his grip on Russia in the 1990s, many of his friends have grown famously rich.

Not so the president himself, say his supporters, who insist Putin is above the money grab that has marked his reign. His public financial disclosures depict a man of modest means. In April, Putin declared an income for 2014 of 7.65 million roubles ($119,000). He listed the ownership of two modest apartments and a share in a car parking garage."

Juttu viittaa siihen, että Putinin rahat on ystävien ja lasten takana.

----------

Poikkeilkaa täällä taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti