4.7.2018

Kuka turvaa EUn itsenäisyyden NATOn hajottua

Amerikka juhlii grillaten ja ilotulituksin omaa itsenäistymistään.

Maahanmuuttaja miettii mielessään, että miten suhtautua tilanteeseen, kun on sitä muukalaiskaunaa sun muuta olemassa.

Kansojen halu itsenäistyä on siinä, ettei haluta maksaa veroja vieraalle kansalle. Ainakin Amerikan kohdalla tilanne oli tämä.

Meillähän se oli oma kieli ja naapurin sortovalta, missä oli syitä itsenäistymiseen. Sen juhlimisessa voi muistella syitä, mutta voi myös ajatella, että mitä tämä aika itsenäisyydelle tarkoittaa.

Onko päivänpolttavaa kotouttaa muukalaisia, että maa pysyy asuttuna, kun oma väki ei lisäänny? Entä miten on vallan jakautuminen? Menetetäänkö alkuperäiset periaatteet, kun väestö erilaistuu?

Kysymyksiä on, mutta miten maahanmuuttajan tunnelmat menevät.

Tästä on jonkun verran kokemuksia. Vaikkei kotimaata olekaan vainon vuoksi jättänyt, tai vaikka olisikin, niin kotimaa pyrkii olemaan isänmaa ja se paikka, missä sydän ajatuksissa lepää.

Itsenäisyys on periaatteena turvallisuutta, sen suo jokaiselle kansalle, joka ei pyri valloittamaan muita kansoja.

Eurooppa oli vanhaan aikaan melko yhtenäinen kuninkaiden ollessa toistensa veljiä ja serkkuja. Ihmiset olivat kansallismielisiä, mutta liikkuivat vapaasti. Tai olihan niitä kahakoita ja sotia kruunupäittenkin kesken, mutta taistelut käytiin taistelukentillä. Muualla elettiin rauhassa. Eikö?

Nyt on Euroopassa rauha. EUn itsenäisyyttä suojaa NATO. Vielä tällä hetkellä. Toivotaan, että Euroopan keskeisin valtio, Saksa, varustautuu pian, ennenkuin Amerikka vetää joukkonsa pois.

Saksa ei saanut sodan jälkeen varustautua. Se oli miehitetty ja kansallistunteet oli tukehdutettu sensuurin keinoin.

Saksan Kaarle Suuri oli Euroopan perustaja. Sitä historiaa kannattaa tutkia ja saksankieltä kannattaa opiskella. Saksa on Euroopan itsenäisyyden ydin.

Amerikkalaiset eivät muista miehittäneensä Saksan ja estäneensä sen sotilasvoiman. Nykyinen presidentti ei taida olla asiasta ollenkaan tietoinen puheistaan päätellen.

Suomi on nyt jotenkin strategisesti vaarallisessa paikassa. Saksalaiset eivät kuusikymmen prosenttisesti kannata liittoutuman maiden sotilaallista avustamista (lähde Spiegel). Siis NATO-maiden. Eikä varmaan muidenkaan EU-maiden.

Eli valtapyrkimyksiä ei Saksalla enää ole. Kuitenkin sen kyky varustautua on muita parempi.

Meillä oma varustautuminen on kärsinyt kansallistunteen laannuttua EU-jäsenyyden vuoksi. Jostain pitäisi löytyä puolustustahto, kun palkka-armeijoihin ei voi luottaa. Ja onko niihin varaakaan?

Tähän sanoisin, että ulkomaille ajautunut ihminen, on kyllä valmis palaamaan kotiin puolustamaan isänmaataan. Ja puun takaa ampumaan valloittajaa. Euroopan puolustamiseen en tiedä, löytyykö halukkaita.

Toiste lisää itsenäisyydestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti