30.7.2018

Aseistariisunta

Ennen vanhaan puhuttiin paljon aseistariisunnasta. Nyt en muista, mitä kaikkea sillä tarkoitettiin. Sitten oli ydinaseettomat alueet haussa.

Muistaakseni Ahvenanmaa oli tai on aseeton alue.

Nythän on kirjoiteltu semmoista, että Vennäällä olisi strategiat noiden saarten valloittamiseen. Ehkä siellä on nyt jo aseita, millä valloittajaa torjuttaisiin.

Ei tästä uskalla kirjoittaa oikeilla nimillä. Nythän on tämä kybersota käynnissä läntisten tiedustelulaitosten mukaan. Tuskin siltä on kukaan säästynyt.

Sehän käsittää hakkerointeja, disinformaation levittämistä, varsinaisen propagandan tuottamista, sähköverkkojen hakkerointia ja mitä muuta hirveetä onkaan.

Taitaa olla liikaa aikaa pojilla. Kun ei siitä mitään hyötyä tule, että saattaa jonkun alueen kaaokseen katkaisemalla sähköt ja miehittämällä alueen.

Voi tuoda oman huonon hapatuksensa vaan.

Niin mutta siis aseista riisumista ei enää puhuta. Mikään alue ei voi olla vapaa puolustusvoimista. Tämä siis, jos haluaa pitää itsehallinnon.

Kaikkein tärkein ase kansakunnalla on kuitenkin Korkeimman Voima. Siitä saa suojaa, jos kansa elää vanhurskasta elämää. Se ei auta, jos ryypätään ja rietastellaan ja riistetään toisen oikeuksia.

Sen lisäksi tarvitaan itsenäisyyden tiedostamista, tietoa uhkaajan toimista ja tavotteista. Ja puolustustahtoa. Korkeimman Voima on omassa halussa itsenäisyyteen ja keinot puolustautua.

Raamatusta muistetaan kertomus Daavidista ja koljatista. Goljatti oli suurikokoinen ja varustautunut suojamenetelmillä. Kuitenkin otsa oli sen verran paljaana, että Daavidin ritsasta ammuttu kivi sen tainnutti.

Mutta tuo ase oli oltava, taito sen täsmäkäyttöön oli harjoitettu ja se kivi piti ampua. Näin Taivaasta tuli apu, että tuohon taistelutilanteeseen oli päästy. Ja voitto tuli.

Aseista ei voi riisua alueita. Mutta aseet eivät Goljattia auttaneet, kun oli valloittaja ja väärällä asialla.

Suur-Suomea ei olisi pitänyt lähteä valloittamaan. Tämä läksy on varmaan opittu, ettei meillä ole oikeutta toisten alueisiin. Ei sellaiseen tule Taivaasta siunausta.

Pariisin rauhansopimus riisui meidät aseista. Mutta nyt voimme viisaudella ja rukoillen aseistautua ollaksemme itsenäisessä maassa oman vallan oikeutuksella elääksemme rauhassa.

Tämä kuitenkin edellyttää, että meillä on rajat, mitä puolustaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti