2.9.2016

Tarve sanoa

Me suomalaiset ollaan vuosisatojen kuluessa oppineet olemaan hiljaa. Mistä ruotsinkieliset saivat puhumisen tarpeensa, kai vissiin geeneistä?

Suomalaisten esi-isät kaiketi muuttivat juuri nimenomaan sen takia, että olivat introvertejä, eivätkä halunneet kommentoida eikä kuulla kommentteja liioin.

Heh. voipihan asiaa miettiä, että mikä tämä on.

Kun Uutisvahti palasi maailmalta vuonna 1995, niin lentokenttäbussissa oli iso yllätys. Siellä oli kännyköitä, joihin ihmiset puhuivat ihan suomeksi.

Maailmalla ei vielä ollut noita puhelimia yleisesti, käytettiin vielä julkisia puhelinkoppeja. Se oli Nokian nousun aikaa.

No mutta kuitenkin, siitä alkoi tämä tarve sanoa jotain ja kuulla asioita. Meidän geenit heittivät takakieppiä ja nyt on sana vapaa. Jos on ja onhan se.

Niin siis, kyllä kaikkien pitäisi nyt vaan alkaa sanomaan mielipiteensä, kun asiat on menossa niin hulluun suuntaan.

Maailmalla kirjoitetaan näistä meillä tapahtuvista näännytyksistä. Miten on voinut unohtua niin tärkeä oppi, minkä jo Mauno Koivisto opetti, vaikka sosialisti olikin.

Manuhan sanoi, että yhteiskunnan tekemät päätökset ihmisten raha-asioihin vaan vinouttavat taloutta. Ei se siitä voi parantua, että säännöstellään asioita siihen suuntaan, että ihmisillä on rahaa vähemmän.

Muutaman kympin alaspäin meno tuloissa voi aiheuttaa melkoisen tsunamin rahan liikkumiseen. Ja ainakin yleiseen mielialaan. Rahaa ei uskalleta enää käyttää, se lojuu pankkitileillä YLEn uutisen mukaan.

Rahan pitää kiertää. Ollaanko nyt niin rikkaita, ettei enää tarvita mitään? Pitäähän kehityksen jatkua. Uutisvahti on vanha ja tarvitsee siitä huolimatta uusia laitteita ja vaatteita.

Eikös ne uudet vetimet vetäisi ihmistä extrovertimpään suuntaan?

Niin, täällä noudatetaan luonnon kutsua ja tarpeelle sanoa on laitettu tämä foorumi. Sanokaa muutkin tänne, niin siitä vaan pidot paranee.

Tänne saa ujot kirjoittaa anonyyminä ihan. Ei tarvitse pelätä, että paljastuisi. Ei Uutisvahti osaa ohjelmoida mitään vakoiluohjelmia.

Suut puhtaaksi vaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti