9.9.2016

Kiristyneitä suhteita

Juuri julkaistu suuri uutinen Amerikassa on se, että 9/11 uhrien omaiset saavat nyt kongressin säätämän lain luvalla haastaa Saudi-Arabian oikeuteen terrori-iskun vuoksi. Tähän asti yksityisillä ihmisillä ei ole ollut lupaa haastaa vierasta valtiota oikeuteen.

Tästä tulee kiristyneitä suhteita monella suunnalla.

Ensinnäkin Valkoinen Talo on vastustanut tätä lakiesitystä, vaikka kongressin demokraatit ovat myös olleet lain puolella.

Nythän on niin, että diplomaattisuhteet kiristyvät, kun tämä tulee aiheuttamaan sen, että muissa maissa myös ihmiset voivat haastaa Yhdysvallat oikeuteen. Ja mitä muuta tuleekaan.

Tietysti se, että Yhdysvaltain suhteet Saudi-Arabiaan tulevat kiristymään.

Julkisuudessa on kerrottu saudien lahjoittaneen suuria summia Clintonin hyväntekeväisyysrahastolle. Että siellä on jotain suhteita, joista ei vielä ole tarkkaa tietoa sen enempää.

Tämä on iso uutinen.

Suhteethan jo kiristyivät siinäkin vaiheessa, kun jahkailtiin, että pitäisikö salatut 9/11 raportin sivut julkaista vai ei. Tosin saudit olivat julkaisemisen kannalla, että mitä tämä kaikki merkitsee nyt sitten, on nähtävä.

Ylipäänsä maailman mieliala vaikuttaa kiristyvän ja kiristyneen. Pohjois-Korea tekee ydinkokeita. Varmaan niillä on mielessä jotain kiristystä.

Pohjoismaissa mietitään, että miten asioita pitäisi hoitaa, kun Venäjä vaikuttaa agressiiviselta. Kukaan ei kuitenkaan ole kysynyt niiltä, että mitä he haluavat, kun isottelevat aseineen ja lentokoneineen.

Mustalla merellä käydään valtataistelua ilmatilasta ja uhitellaan.

Trumpin haastattelu esitettiin Venäjän propaganda televisiokanavalla eilen. Trump/Putin suhteet eivät ole kiristymään päin.

Trumpista esitetään paljon psykologisia arvioita, mutta Putinista ei niitä näy. Mikä tämä suhde on, jää jokaisen itsensä arvioitavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti