26.4.2013

Tiedeuutisia

Maa-planeettamme ytimestä on nyt uutta tietoa. Siitä voi lukea mm BBC:n sivuilta. Ydin onkin 6000 astetta C, eli auringon kanssa yhtä kuumaa.

Vielä ei tiedetä, mistä magneettinen pohjoisnapa johtuu. Se kuulemma liikkuukin välillä, oli siitä jotain selvitystä, mutten nyt oikein sitä ymmärtänyt.

Mutta siis se sisin on hirveän kuumaa. Mikähän sitä pitää kuumana? Jos siitä saisi selvää, niin energiaongelmat tulisivat sillä ratkaistua. Tämä tietysti aiheuttaisi markkinoilla kuperkeikkoja ja poliittista sekasortoa, mutta eiköhän se siitä tasaantuisi taas.

------

Viime päivinä on julkistettu uutta tietoa sydän- ja verisuonitautien synnystä. Ja siis siitä, että miten sitä plakkia muodostuu. Liha ja kananmunat kun kuulemma sulavat vatsassa olevien bakteerien vaikutuksesta, prosessista syntyy TMAO-materiaalia, mikä tukkii suonia. Veriarvoista voi nähdä, että jos on korkeat arvot tuon tuotoksen suhteen, niin voi olla varovainen lihan ja kananmunien kanssa. Uutisvahtikin olisi kiinnostunut omista TMAO-arvoistaan, vaan vielä ei niitä taideta labroissa rutiinisti tutkia.

Tähän ei ole vielä kehitetty lääkettä, mutta nyt kun asia tiedetään, niin sekin tulee mahdolliseksi. Tästä on tietoa CBS:n terveyssivulla.

------


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti