28.5.2013

Mietteitä

Uutisvahti on tässä jo muutamaan otteeseen hakenut linjaansa. Viimeisin yritys oli kirjoitella pelkistä hyvistä uutisista. Alunperin oli tarkoituksena kirjoittaa Suomea koskevista ja suomalaisia kiinnostavista muista uutisista.

Nyt on pidetty vähän taukoa, muttei tästäkään mitään tule, ettei mitään kirjoita. Paitsi, jos siellä on joku, joka on kiinnostunut ostamaan uutisvahti.com -domainin, niin sopivalla summalla voisi tämän blogin siirtää uudelle kirjoittajalle.

Uutisiahan on ja riittää ja jos ei riitä, niin niitä revitään asioista, missä ei mitään uutta ole kerrottavana. Kävin tuolla lukemassa hyviä uutisia googlaamalla niitä varta vasten. Kyllä niitäkin on, mutta oikeastaan blogin pitäminen on mielipidekirjoittamista - ainakin oman tulkinnan mukaan, että ei niitä uutisia viitsi täällä luetella.

No tämän päivän mielipiteen aihe olkoon tämä sananvapauden noudattamisen periaate. Ei siitä mitään tule, että arvostelee ja kritisoi jatkuvasti asioita. Oma mieliala siitä vain laskee ja elämä näyttää synkältä.

Suomalaiset ovat näköjään nyt veeveeministerin kimpussa. Koulunopettajan osaamisella ei suuria finanssiasioita ole kuulemma hyvin hoidettu. Tämähän sitä juuri on, että valtaa on liian paljon annettu. Pitäisi miettiä sitä, että mitkä ovat ne välttämättömät yhteiset asiat, mihin valtaa saa käyttää, ja mennä sen mukaan.

Historia on osoittanut, että valtio ei pysty kansalaistensa asioita hoitamaan. Kyllä siinä pitää olla itsenäisellä toiminnalla pääosa, että on hyvinvointia.

Vallankumoukset ovat länsimaissa tuoneet mukanaan enemmän valtaa yksilöille. Ensin oli Amerikan vallankumous, jota sitten seurasi Ranskan. Ja joissakin maissa vallankumous ei tarkoittanut kuninkaiden kaatamista, vaan valta siirtyi muuten suurelle yleisölle.

Kuitenkin tuo feodaalinen rakenne on kantanut tänne asti demokratioissa. Elämisen mallia ei ole osattu etsiä muusta kuin näistä vanhoista rakenteista, joissa yksillä oli enemmän sanomista, omaisuutta ja vaikutusta. Sukujen sijasta on noussut muutamia muita yksilöitä.

Oli miten oli. Pitäisi sitä demokratiaa vaan vieläkin kehittää eikä yrittää tuota tuloerojen suurentamista jatkaa hallitusten toimilla.

Päivän hyvä uutinen on se, että Australiassa on kaikkein onnellisempia ihmisiä. Elämäntyyli on rento ja jotkut sellaisesta nauttivat. Itse mieluummin näkisin sääntöjä noudatettavan ja hyviä käytöstapoja. Ruotsi on kakkostilalla ja Norjakin on siinä heti Kanadan jälkeen. Miten nämä otokset on tehty, siitä ei Uutisvahti tiedä, mutta brändimarkkinoilla asialla on merkitystä.

Että sellaista tänään. Jos haluatte Uutisvahdin domainin ja blogin, niin meilailkaa tarjoukset webmaster@uutisvahti.com . Niin ja Twitter-tilinkin saa samaan kimppaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti