5.4.2013

Fiksu (Smart) kattila

Nyt, kun miehet ovat aktivoituneet keittiötöissä, on alkanut tulla kehittynyttä teknologiaa kyökissäkin toimijoille. BBC esittelee uuden kattilan, jossa ruoka ei pala eikä kiehu yli. Se on tarkoitettu stressaantuneille kokeille.

Vaan tässä ei ole kaikki, mitä tarvitaan. Vielä on kehittämättä kunnon pölynimurit, arkitehtien on vielä suunniteltava, miten ja mistä saa siivoukseen käytettävää vettä ynnä että miten se poistetaan. Pesukonehuoneet ovat vielä rakentamatta kaatoaltaineen ja silitystiloineen. Ennen oli käteviä silityslautoja, jotka olivat seinäkaapissa, mistä ne seinässä kiinniolleina vain laskettiin alas ja taitettiin takaisin ylös, kun oli käytetty. Nykyiset painavat metallijalkaiset silityslaudat ovat vain tiellä joka paikassa ja niiden pystyttäminen on hankalaa.

Vielä on paljon työtä tekemättä ja suunnittelua sekä tuotantoa jäljellä. Koko huushollin hoito on jätetty miettimättä sadoiksi vuosiksi. Jos vaikka tuleekin joku siivoomaan asukkaan puolesta, tämäkin ihminen tarvitsee kunnon välineet ja tilat asiat hoitaakseen. Siitä tulisi miehillekin työpaikkoja, kun siivous alkaisi olla järkevää tekemistä. Allergiat voisivat hellittää ja lääkkeiden tarve. Ja mitä muuta hyvää tulisikaan.

Niin, mitäs muuta tuli nähtyä päivän kierroksella? Siellä taas ihmetellään ajatusten lukua ja aivotutkimukseen on Amerikassa budjetoitu roppakaupalla rahaa. Mihin tämä tiedon etsiminen vielä johtaa, kun ei niitä ajatuksia ehdi edes ajattelemaan, kun jo halutaan ideat varastaa?

Sanon vaan, että jos soppakattila on vasta nyt kehitetty sen tuhansia vuosia vanhasta mallistaan, niin on paljon muuta, mitä tarvitaan kuin ajatusten lukua. Eikä tuokaan malli ole mikään lopullinen sana ja sitä paitsi liedet ovat melko primitiivisia itsessään vielä. Että hop hop siitä vaan suunnittelemaan ja innovoimaan. Mikä muuten on suunnittelemisen ja innovoimisen ero? Kun olin nuori, ei sellaista sanaa ollut käytössä kuin innovaatio ollenkaan.

Hyvää mieltä löytyi CBS:ltä off beat osiosta. Siellä oli koiria, jotka osaavat ulvoa I love you. Koirat ovat hellyttäviä ihmisen ystäviä. Aina välillä. Toisten koirat kylläkin voivat purra. Että hohhoijaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti