14.12.2016

Vihollinen haussa

Paremman puutteessa palaan uudelleen Spiegelin artikkeliin koskien Euroopan ja Saksan ydinaseita.

Tässä on linkki sinne.

Siellä määritellään Euroopassa olevat ydinaseet, siis ei amerikkalaiset. Niitä on Ranskalla ja Briteillä yhteensä 450. Siellä on yksityiskohtaisempaakin selvitystä siitä, mitä eri aselajit voivat tehdä jne.

Mietintää on siitä, että miten maailma suhtautuisi, jos Saksa rakentaisi oman ydinaseensa. Kun nythän Saksan ydinasekilpi on NATOn ja amerikkalaisten määrättävissä.

Siellä on pohdintaa siitä, mitä tuleva presidentti on ydinaseista sanonut, että siis kaukoidän maiden pitäisi rakentaa omat aseensa. Ja muuta, mitä presidenttikampanjan aikana on lausunut. Josta pääsi kyllä sellaiseen käsitykseen, että hän olisi luopumassa maailmanvallasta.

Mutta kaikenkaikkiaan ollaan nyt pöllämystyneenä kaikki yhdessä miettimässä, että kuka onkaan vihollinen.

Jos ei Ukrainan valloituksia olisi ollut, Venäjä voisi vaikuttaa luotettavammalta yhteistyökumppanilta.

Artikkelissa puhutaan siitä, että Venäjä on vahvistamassa omaa ydinasekantaansa ja luottamassa pelotteensa sen valtaan.

Monilla tahoilla kysellään, että mitä Putin haluaa tällä kaikella. Siitä on arvioita, muttei ole kukaan kysynyt sitä häneltä.

Uutisvahdilla ei ole muuta keinoa kuin lukea julkaisuja ja muiden haastatteluja. Kenellä on yhteys Kremlin johtoon tätä asiaa kysyäkseen?

Eli nyt on siis tullut selville, että amerikkalaiset, myös sotilasväki, eli Trumpin kabinettiin valitsemat kenraalit, ovat lämmenneet Venäjän johtajaa kohtaan.

Sanoista miestä, sarvesta härkää. Trumpin puheista on jotain otettava varteen. Miksi Saksa vielä miettii, vai miettiikö. Sitähän ei täällä tiedetä. Edistystä on, että Spiegel on kirjoittanut asiasta.

Vähin mitä pitää tehdä on, että asia on esillä. Kyllä Venäjä tietää, mitä ydinaseita Euroopalla on.

Yksi asia tuli vielä mieleen artikkelista. Siinä sanotaan, ettei Ranska ole koskaan luvannut omia aseitaan muiden määräysvaltaan, vaikka sitä oli moneen kertaan käyty kyselemässä Saksasta.

Kaiken kaikkiaan tilanne vaikuttaa siltä, että pelkoja on herätelty. Ja senhän tietää, että se leviää helposti, kun ihmiset alkavat ottamaan kantoja.

Lopuksi muistuu mieleen se, että Merkel halusi lopettaa ydinenergiatuotannonkin. Ja nyt pitää miettiä ydinaseita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti