15.11.2016

Diplomatian takaisku - oma vika!

Nyt on määrääjä maailmaan valittu, eikä neuvoja kysellä. Jos merkit pitävät paikkansa turvallisuusneuvostossa istuvat näiden edustajat: Trump, Putin, May ja Erdogankohan se oli, josta lehti kirjoitti.

Nationalismi joka puolella ei tarkoita, että ollaan kohteliaita ja sovitellaan asioita.

Mutta siis oma vika ja miksikö?

Sehän se oli se syy suureen muutokseen, se nimittäin tuo poliittinen korrektius, kun ei asioista enää saa puhua ja kirjoittaa. Rikollisuus on saanut pvallan hyyssäyksen pitkän ajanjakson aikana. Mitään tapoja ei ole enää opetettu ja siten ei myöskään noudatettu. Eikä lainkuuliaisuutta!

Eikä näillä johtajillakaan hyviä tapoja ole. Ja niinpä ei diplomaattista käytöstä kannata odotella esiintyväksi.

Itsevaltiaat liittoutuvat kyllä keskenään, mutta siellä kyllä yksi vie ja muut vikisee sielläkin.

Ja mikä se YKn vaikutusvalta on viime aikoina ollutkaan edes? Se on se, että Eurooppa on henkensä kaupalla ottanut migrantteja yhtään valittamatta noille pommittajille, että lopettakaa, kun ne sodat on jo hävitty eikä siitä miehityksestä ole mihinkään ollut. Ettei ihmisten tarvitse lähteä kodeistaan.

No niin, sehän diplomatia on toiminut vain yhteen suuntaan Sitä on kai esiintynyt virallisissa tilaisuuksissa jalojen juomien ja tekohymyjen aikaan. Kun olisi pitänyt jättää korrektius ja sanoa asiaa niin kuin se on.

Hyvät neuvot on arvostettuja, eivätkä nuo johtajat tule kaikkea ajatelleeksi. Kannattaa käyttää tilaisuudet hyväksi ja antaa näkökulmaa.

Vietnamin sotahan lopetettiin, kun ei siitä mitään tullut enää. Syyriassa on laillinen presidentti jo voittanut. Ei sinne olisi alunperinkään saanut mennä sotkemaan asioita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti