7.4.2021

Miljardöörien uudet triljoonat

 Tuossa muutama blogi sitten kirjoitin suomalaisesta radiokolumnistista, joka suree kaikenlaisia maailman asioita ahdistukseen asti.

Yksi tällainen asia oli rikkaiden ja köyhien välinen kuilu.

Nythän on uutinen julkistettu, että maailman miljardöörit ovat rikastuneet kahdeksalla triljoonalla pandemian aikana.

Tämä voi aiheuttaa ahdistusta taas joillekin, niin tekee mieleni kirjoittaa asiasta vähän. Tuolla Twitterissä oli Washington Postin julkaisema tviitti tästä uutisesta justiin. Kommentoin sinne, että ei käy kateeksi, kun tuollaisilla rahoilla ei ole mitään ostettavaa.

Noista rahoista on omistajilleen kova riesa, että mihin sijoittaa, että ne säilyttäisivät arvonsa. Maailman maatkaan eivät maksa korkoa lainoille ja pystyvätkö edes maksamaan takaisin muutenkaan.

Eli ei käy kateeksi. Mitä hyötyä tai iloa on jossain pankeissa lojuvista rahoista?

Voisi tietysti jakaa köyhille ja sijoittaa aloitteleviin yrityksiin. Siitä voisi saada hyvää mieltä itselleen ja muille. Mutta se olisikin ainoa hyöty, minkä niistä voisi saada. Se on työtä itselle.

Mutta ruljanssi olisi kova, kun sen tuhannet tahot olisivat rahan tarpeessa.

Minä tykkään Supercellin pomosta, joka maksaa veroja.. näin ei tarvitse itse olla jakamassa, vaan voi tehdä töitään kaikessa rauhassa.

Amazonin Pesos kannattaa rikkaiden kovempaa verottamista.. ja on muutama muukin miljardööri, joka on tätä mieltä.

Olisi kauhean raskasta hankkia kirjureita ja ihmisiä tekemään töitä, mitä rahan jakaminen vaatisi itseltä. Minä en kyllä haluaisi sitä soppaa hämmentää.

Ei nyt justiin tule mieleen muita näkökohtia. Jos tulee, niin jatkan sitten tänne. Ehkä satsaisin niihin timanttiakkuihin, joista laitoin twitteriin linkin. @uutisvahti

Ne akut voisivat mullistaa koko energiatuotannon, mutta niistä toiste.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti