2.1.2021

Hidas uutisaika .. hyvää tätä vuotta vaan

 Seuraan nykyisin jenkkiläisiä streemejä YouTubelta. Siellä yritetään repiä juttua vanhoista, kuten vuodenvaihteessa on tapana tehdä.

Tässä nyt lähinnä odotellaan, että kongressi hyväksyy presidentinvaalin tuloksen lopullisesti. Toinen jännitysmomentti on Georgian uusittu senaatin vaali, joka ratkaisee uuden presidentin vallan laajuutta.

Taisto on kovaa ja moni asia riippuu siitä, saako senaatti taas republikaanienemmistön. Mielelläni kertoisin jotain mielipidekyselyistä, mutten ole kuullut niistä mitään.

Mitä presidentinvaalin vahvistamiseen tulee, niin nähtävästi paljon riippuu varapresidentistä. Tämä on antanut ymmärtää, että hän on vaalien voittajan tunnustamisen puolesta. Jokin oikeusastekin oli estänyt Pencen oikeutta muuttaa vaalien tulosta siten, että haastettujen osavaltioiden kohdalta ei vaalitulosta hyväksyttäisi.

Että jotenkin näin näyttäisi olevan.

Euroopan puolen uutisista järisyttävin on tietysti brexitin läpimeno ja sitä tuolla Financial Times miettii, että kuinka kauan mahtaa mennä siihen, että yritykset sopeutuvat asian aiheuttamiin muutoksiin. Lehti arvelee, että vielä kauemmin kuin mitä brexit jahkailu on kestänyt.

En tilaa FTtä, eli olen tviittien varassa heidän tekstiensä suhteen. Joista kyllä näköjään näkee, että mitä siellä mietitään.

...

Nyt on talvista säätä meilläkin etelämpänä tiedossa.. ainakin huomenna .. että naatitaan .

1 kommentti:

  1. Nyt on 3.1.21... asiat etenevät jenkeissä vauhdilla pyhistä ja viikonlopusta huolimatta.. siellä senaattorit yrittävät virittää eston kongressin vaalituloksen hyväksymiselle. Että kovaa on ja Trump yllyttää kannattajiaan rettelöimään.. tuleekohan tappelu peräti nyt demokratian hajottamisesta ⁉️

    VastaaPoista