15.1.2021

Trump halusi rajoittaa teknologiafirmoja

 The president tweeted late Tuesday that Section 230 of the 1996 Communications Decency Act is "a serious threat to our National Security & Election Integrity." 

Section 230 provides legal protection for technology companies over content from third parties and users. Trump referred to the provision as a "liability shielding gift" to "Big Tech."

https://www.npr.org/2020/12/02/941019533/trump-vows-to-veto-defense-bill-unless-shield-for-big-tech-is-scrapped?t=1610704542078

Tuo vuoden 1996 päätös oli suojata aloittelevaa internetyhteisöä lähinnä pornografian tuottamasta vastustuksesta. Lähinnä suojaksi yhtiöiden oikeudellisesta vastuusta. Amerikassa on oikeuskäsittelyt iso bisnes.

Tuon artikkelin mukaan Trump piti tuota oikeudellista suojaa kilpenä laittomuuksien tekemiselle.

Eli viime kuussa, joulukuussa 2020, hän vaati tähän lakiin muutosta. Senaatti kuulusteli isojen teknojättien omistajia niiden sisältöjen säännöistä.

Siellä on paljon asiaa, jos googlaa pelkän 230, niin saa asiasta laajalti selvää.

Firmat eivät halua mitään regulointia, kun ovat melkein mahdottoman tehtävän edessä suojatakseen itsensä jokaista mahdollista väärää mielipidettä vastaan.

Näin siis on tultu siihen, että korkealla profiililla ne aloittivat itse puhdistamaan tilejä, joista voi tulla väkivaltaa ja vaikeuksia.

Kun voihan niitä vastaan nostaa syytteitä, vaikka Act 230 onkin olemassa, joku tuomari voi asian ottaa käsittelyyn. Vaikkei siitä muuta tulisikaan kuin harmia ja rahan menoa, niin kuka sellaista haluaa?

Eli suuri kysymys onkin, että riittääkö teknojättien oma regulointi, vai tekeekö sen seuraava hallinto lailla voimaan.

Tällä näkymällä riittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti