20.12.2020

Miksi Jumala ei poista kärsimyksiä?

 Kaikki alkoi jo ennen Eedenin puutarhan tapahtumia.

Taivaassa olimme jo olemassa henkinä, Jumalan henkilapsina. Siellä olimme - pitkä kertomus lyhyesti - kaikki koolla. Tarkoitus oli, että syntyisimme ja saisimme fyysisen ruumiin. Se oli meidän kaikkien valinta, jotka olemme tänne syntyneet.

Tästä tapahtumasta seurasi, että osa henkilapsista seurasi johtajaa, josta tuli Saatana. Saatana sanoi, että hän pakottaa kaikki iankaikkiseen elämään.  He joutuivat maan päälle kapinastaan johtuen elämään ilman fyysistä ruumista. Tiesivät Jumalan suunnitelman, että tarvitaan vastakohtaisuutta, että voisi ymmärtää hyvän ja pahan. Vapaa tahto on suurin seuraus kuolevaisuuden valinnasta, jonka teimme.

Eedenissä oli hyvän ja pahan tiedon puu, josta Adam ja Eeva söivät, tunteakseen hyvän, jota ei ilman pahaa voinut ymmärtää.

Eli siis vastakohtaisuutta tarvitaan ymmärtääkseen ilon ja autuuden. 

Fyysinen kuolevainen elämä tuli ajankohtaiseksi, kun Adamilla ja Eevalla oli valintoja tehtävänään. Seurauksena tuon kielletyn hyvän ja pahantiedon puun hedelmän syömisestä, tuli heihin muutos, heistä tuli kuolevaisia ja maa muuttui vastakohtaisuuksien tilaan.

No, miten tämä liittyy sitten koronaan ja muihin vaikeuksiin?

Ilman vastustusta ei ole kehitystä. Siitä saa ihmiskunta kokemusta ja oppii asioita. 

Ihmisiä kuolee, joku voi ajatella, miten se voi olla oikein?

 Kuolema ei ole ihmiselle paha kokemus, jos on elänyt omantunnon mukaista elämää. Jälleen pitkä kertomus, johon tulee vastauksia.

Nyt siis Pyhistä kirjoituksista löytyy tieto, että Jumala on profeettojensa kautta ilmoittanut, miten on oikein elää, alkaen Kymmenestä käskystä ja elämän tarkoituksesta, joka on ylösnousemuksen kautta iankaikkista. Spesifisiä kysymyksiä kannattaa kysyä, kun tämä asia on niin laaja.

Tarkoitus on elää näiden ohjeiden mukaan. Jotta tällä kapealla tiellä pysyttäisiin, niin Jumala sallii koettelemuksia muistuttaakseen ihmisille, että profeettojen opetuksia pitää kuulla ja noudattaa annettuja ohjeita, että kuolemassa pääsee paratiisilliseen tilaan, ja tässä elämässä menestyy.

Siksi on maanjäristyksiä, ruttoa ja myrskyjä, kun Hänen tahtonsa ja neuvonsa profeettojen kautta on jätetty noudattamatta. Nyt vaikuttaa siltä, että opit on unohdettu ja elämä näyttää vähintään rumalta täällä maan päällä. Näin Hän kaitsee meitä onnellisempaan elämään.

Kristuksen omat opetukset löytyvät Uudesta testamentista. Paavalin kirjeistä voi lukea ohjeet ja kehotukset. Kristuksen kautta kaikki ihmiset saavat ylösnousemuksen.

Jumalan työn tarkoitus on ihmisen kuolemattomuuden ja iankaikkisen elämän toteuttaminen. Ihmiset ovat, jotta heillä olisi ilo. Hän sanoi, lisääntykää ja täyttäkää maa, jotta kaikki henkilapset saavat fyysisen ruumiin. Laaja asia jälleen.

Eedenin puutarhassa ei iloa eikä surua tunnettu. Tunteet ovat suuri siunaus ja rikkaus. Ja perhe-elämässä se toteutuu tarkoituksellisella tavalla.


PS Paavali usein kirjoittaa, ettei lakeja tarvitse noudattaa .. hän tarkoittaa juutalaisille annettuja runsaita määräyksiä, Mooseksen lakeja, jotka löytyvät Vanhasta Testamentista. Kristus opetti, että laki on hänessä täytetty opettaessaan juutalaisia. 

Hän opetti, että kymmentä käskyä tulee noudattaa opettaen sen laajaa merkitystä. Matteus 5:27-48.







1 kommentti:

  1. Tästä puuttu sellainen kuin elämän tarkoituksen määritelmä. Sehän on se, että elämä on koulu, jossa opimme kärsivällisyyttä, ihmisrakkautta, iloa pienistä asioista, kiitollisuutta ja kaikkea sitä, mikä ihmisen tekee onnelliseksi. Ja ennen kaikkea harjoittaaksemme uskoa.

    VastaaPoista