6.8.2020

Trumpin vaikutuksen hyvät puolet

Sainpas huomiosi .. hyvä näin❣️

Jo 2016 kampanjan ajoilta on kantanut tämä positiivinen vaikutus, ja sehän on tämä täysin överiksi mennyt asia, eli poliittinen korrektius. Tai oikeammin sanottuna .. sen aikomus muuttaa tilannetta .

Tosiasiassa on käynyt niin, että Kalifornian johdolla puheet on vain menneet enemmän ja enemmän yli. Siis Kaliforniassa ei saa enää rikollista sanoa rikolliseksi ... ja All Lives Matter on vihapuhetta. Meillähän meni tuotebrändit uusiksi ja RedSkins vaihtoi jenkeissä nimeä.

Mutta etu oikeistolle asiassa oli se, että tuo puhumisen rajoittaminen asetti kiilan oikean ja väärän väliin. Eli tavallinen järki sai - vähän - valtaa.

No nämä on kaikki jo läpipuhuttuja juttuja, että siis eteenpäin, sanoi mummo lumessa ...

Onko oikea sitten oikeassa?

Nimittely ja kirosanat saivat vauhtia... esiin ilmaantui militian tapaisia ryhmiä... mutta ... oliko tuo poliittinen korrektius -härnäys  vaan tarkoituksella peittää vahingollisen maahanmuuton vaikutukset ja seuraukset?

Käytös oikealla meni överiksi ilman muuta, kun provosoiduttiin provosoitaessa. Että ei oikeassa siis ollenkaan. Mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö vanhat puolueet olisi saaneet takkiinsa. Perussuomalaiset ovat paikkansa vahvistaneet. Suomessa demokratia on osoittautunut kärsineen tiukan paikan.

Vappusatasella piti voittaa eläkeläisten äänet ja ne tuli siten, että yhden paikan enemmistöllä Antti Rinne kursi kokoon hallituksen. Ja satasta ei maksettu edes, se ensin laimennettiin kuudeksi euroksi, jonka senkin nyt tämä hallitus peruutti pois kokonaan.

No tämähän sataa vielä opposition laariin. Se vaan, että marginaalipuolueet käyttävät ministereinä valtaa. Ei tämä ole mitenkään demokratian tarkoitus.

Siispä takaisin Trumpin vaikutukseen. Monen mielestä on hyvä vaikutus se, että nyt ei ainakaan tarvitse puhua NATOon liittymisestä. Onhan maailma järkyttynyt Euroopan puolustusasioissa.

Hyvä puoli siinä on se, että Eurooppa ei voi jatkaa uinumalla ruususen unta, kuten on ollut tähän asti, kun USA on pitänyt huolen aseistuksesta. Trump on sanonut, ettei US enää aio hoitaa maailman asioita. Mutta... ei mistään Euroopan armeijasta mitään tule. Eivätkä natomaat ole olleet tähänkään asti valmiita noudattamaan viidennen artiklan velvoituksia.

Spiegelin eräässä haastattelussa paljastui, että 60% saksalaisista ei olisi valmiita puolustamaan esim. Baltian maita aseellisesti. Että se siitä sitten..

Vaan näitä asioita ei olisi tultu ajatelleeksi, jos ei Trump olisi noussut valtaan. Eli hyvä puoli. Tämä on ollut suurten järkytysten aikaa, mikä on ravistellut kansoja hereille.

Kyllä ne hävittäjät pitää jostain hankkia ajallaan ilman muuta.

Summa summarum ... kansallistunne on noussut meillä. Tätähän Trump sanoikin, että hänen tehtävänsä on asettaa Amerikka ensimmäiselle tilalle ja että hän toivoo muiden itsenäisten valtioiden tekevän samoin oman maansa suhteen.

Että se isoveli vetäytyi lopullisesti Eurooppaa ja kaikkia auttamasta.

On oikein meidän suomalaisten kansana asettaa omat asiamme edelle muiden asioita. Emme voi auttaa toisia, jos köyhdymme ja kurjistumme. Ensin pitää tulla vauraaksi ja sitten vasta voi auttaa muita.

Negatiiviset puolet Trumpista onkin hyvin selvillä ja näkyy ja kuuluu hyvin, että tässä ei niistä muuta.

Kirjotelkaa tänne, jos on asioita. Ihan anonyymisti sen voi tehdä ... en edes osaa tutkia että kuka ja mistä kirjoitus tulee.

Kiitos huomiostanne.





3 kommenttia:

  1. Tästä unohtui mainita, että Snowdenin mukaan Obaman hallinto kuunteli Merkelin puhelimia. Että on varsin tarpeellista ottaa huomioon, mitkä tunteet salaisilla palveluksilla tosiasiassa on Euroopan asioissa. Entistä sankaria ei enää ole.

    VastaaPoista
  2. Obama pommitti Merkelin kanssa Libyaa ja sai aikaan ihmisvyöryn Afrikasta Eurooppaan... mikä jatkuu edelleen ... sitä ei ole hoitaneet NATO , Trump eikä Merkel

    VastaaPoista