10.11.2018

Mitä Manu tarkoitti?

Entinen paljon rakastettu presidenttimme Mauno Koivisto oli siinä hyvin järkevä johtaja, että hän mietti mitä vaikutuksia asioilla on.

Koivisto sanoi Somalian selkkausten aikaan, ettei pidä ottaa meille sieltä pakolaisia, kun se aiheuttaa äärioikeiston nousun.

No, mitä se tarkoittaa? Äärioikeiston nousu?

Se aiheutuu ihmisten vihastumisesta. Ja halusta ottaa kättä pidempää asioiden korjaamiseksi. Mikä taas johtaa anarkiaan pahimmillaan.

Ainakin se aiheutti vallan vaihtumisen ja uusien äärioikeistoryhmien muodostumisen.

Kun tämä on Uutisvahdin mielipide plogi, niin voi tässä arvioida, että oli Koivistolla myös vastenmielinen tunne niin erilaisten ihmisten kanssa elämisestä.

Hänellä oli myös velvollisuus alkaa johtamaan tuosta siirtolaisuudesta johtuvia ongelmia.

Uutisvahti on nähnyt rotujen välisen kuilun Amerikassa. Tavat eivät ole mukautuneet satojenkaan vuosien aikana. Jopa kielikin eroaa.

Tunnettua on suurkaupungeissa esiintyvistä mafiaryhmistä, joissa kieliongelmat aiheuttavat hierarkian eri kieliryhmissä. Tällöin valta on niillä, jotka osaavat valtakielen myös ja siellä ei demokratiaa tunneta, eikä poliisit enää mene pitämään lakia yllä, kun se on heille liian vaarallista.

Näitä pesäkkeitä syntyy helposti eikä kotoutuminen onnistu.

Kyllä nämä asiat totta on. Ei ole mitään natsismia eikä vihakirjoitusta pitää asioita esillä. Tosiasioiden tunnistaminen ja tunnustaminen on viisauden alku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti