Laitoin tuonne #uutisvahti twitteriin linkin BBC:n artikkeliin siitä, että mitä näissä vuodetuissa papereissa on. Siellä on tyhjentävä selostus, lukekaa vaikka.
Itselle tuli mieleen vaan semmonen asia, että jos on rahaa Panamassa, niin miten sitä voi käyttää? Kun ihan rehellisiäkään rahoja ei voi lähettää maasta toiseen noin vaan. Edes maksaakseen verot!
Tästä Uutisvahdilla on kokemusta, että Amerikassa pankista ei saanut euromääräistä pankkishekkiä, minkä olisi lähettänyt.
Kun ei käytä nettipankkia sen turvattomuuden vuoksi, vähiä Uutisvahdin rahoja ei voi laittaa alttiiksi hakkereiden himoille, niin ei saa maksettua verojaan Suomeen.
On ne verot maksettu, muttei se ollut helppoa eikä se tapahtunut pankin välityksellä. Edes Deutsche Bankista ei voi Amerikassa ostaa euromääräistä pankkishekkiä tai maksaa muulla tavalla.
Aikoihin on eletty, ennen oli niin helppoa.
No, mutta jos on Panamassa jollain rahaa, niin mitä sillä tekee? Numeroita on jossain tileillä. Voihan olla, että Venäjälle voi vielä siirtää vaikkapa kiristämällä, en tiedä.
Asiasta toiseen.
Economist kirjoitti mielipiteenään, että Deutche Börsin ja London Stock Exchangen fuusioituniminen pitää estää.
Tämäkin koskee sellaisia suuria rahoja ja siirtoja, joihin Uutisvahdilla ei ole mitään sanottavaa, luulisi vaan että tuhannen euron verot saisi maksaa normaalilla tavalla.
Uusi Suomi Puheenvuorossa on melkoinen kirjoitus. Se on Esko Seppäsen. Lukekaa. Uutisvahti on aina tykännyt Seppäsen EU-vastaisista perusteluista.
Siitä voi lukea, että kaikki asiat on kuralla.
Onhan kirjoittajalla historia propagoinnista, mutta asioissa voi olla vinhasti perää. Seppänen suosittelee Stubbia kokoomuksen johtoon jatkossakin.
Tarkoittaako tämä nyt sitä että ei suosittele vai suosittelee, sitähän ei voi kirjoituksesta päätellä. Kun sen teorian mukaan kokoomus ja oikeisto on heikoilla Stubbin johdolla.
Summa summarum. Onhan noista Panaman papereista vähän vaihtelua uutisointiin. Vaikka en minä niitä jaksa lukea.
What else is new? Diktaattorit ovat aina ryövänneet omia maitaan ja sijoittaneet rahat ulkomaille. Tätä on käytetty myös demokratioissa, joissa poliitikot vaikka vallassa ollessaan, eivät luota oman maansa oikeudenmukaisuuteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti