12.4.2016

Missä rajat kulkevat?

Nyt ei puhuta EUn rajoista. On useita asioita tänään, missä pitää miettiä toiminnan rajoja.

Ihan ensimmäiseksi tulee Reutersin kirjoitus, että Deutsche Bank ei aio toimia enää Carolinan osavaltiossa, kun sinne tuli sellainen laki, että pitää käyttää sitä vessaa, mikä sukupuoli on syntymätodistuksessa.

No hoh. Siinä onkin kyttääjillä tekemistä, että katsovat vessojen ovella, että mitä syntymätodistuksessa lukee.

Mutta ei Uutisvahti ole asiasta erimieltä. Eikä aio käyttää julkisia vessoja jatkossakaan.

Toinen suuri Merkelin valtaakin huojuttava skandaali tulee tietysti Saksasta. Siellä on TV-koomikko alittanut riman ja tehnyt herjaavaa materiaalia Turkin presidentistä.

Spiegelistä ja Die Weltistä näkee, mistä on kyse, ei niitä viitsi täällä toistaa, kun ovat niin mauttomia juttuja.

Missä raja komedian ja herjauksen välillä kulkee? Turkin Erdogan on nostanut kanteen. Nyt en muista nähneeni, että onko se Merkeliä vastaan vai Saksan valtiota vai tuota koomikkoa vastaan. Spiegel ainakin kirjoittaa, että juttu heikentää Merkelin valtaa.


Sitten rajaa on haussa myös noiden korporaatioiden toiminnassa. Kun talousuutisissa on näkynyt sellaista, että Iranissa on sijoitusmahdollisuuksia suomalaiselle pääomalle.

Että mitä? Onko ihan pakko mennä noihin maihin, missä ei tiedä saako henkensä kaupalla asioita käydä hoitamassa?

Iranissa otetaan hyvin nopsasti kaapaten länsimaisia ihmisiä. Ja kuulemma jopa valtiovallan aloitteesta.

Uutisvahti ei muutenkaan käsitä, että miten kannattaa lähteä perustamaan tuotantoa jonnekkin Kiinaan saakka. Eikö asioiden hoitaminen ole hirveän kallista jo pelkkien byrokratioiden ja kielikysymysten suhteen? Ja matkustuskustannusten päivärahoineen.

Onhan meillä kotimaassa alueita, joissa voi hyvin tuottaa halvemmalla tavaroita. Ja sitä roinaahan ei kannata tuottaa ollenkaan.

Kyllä Uutisvahdilla on Kiinassa valmistettuja tavaroita ja vaatteita. Kun ei paljon ole ollut vaihtoehtoa.

Kotimaista ostaisi mieluummin. Kymppi sinne taikka tänne, ei haittaa, kun ei ole mistään pakkomielteisestä ostamisesta kyse. Ja nythän voi myydä netissä jo maailmanlaajuisesti. Ja siellä on se tarve, mitä meillä pitäisi kehittää, tuo nettiturvallisuus nimittäin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti