Spiegel kirjoittaa pitkälti siitä, että pakolais- ja imigranttiasioista kirjoittaneet mediat ovat menettäneet monien luottamuksen.
Suurin ongelma on Kölnin uudenvuoden yön tapahtumat.
Uutisvahti kirjoitti tästä vähän ihmeissään, kun puhuttiin tuhannen miehen joukosta Kölnissä ja samasta määrästä Helsingissä. Ja siitä, ettei ollut mitään kuvaa tai videota, mistä olisi vähän nähnyt, mitä siellä oikein tapahtui. Kun oli kuitenkin kyse rautatieasemista, joissa luulisi olevan turvakameroita. Miten poliisi voi vartioida näitä julkisia alueita, jos ei ole kameroita?
Voihan tuo lukumäärä tuhat olla summittainen ja pyöristetty - mitä se onkin - eihän niitä miehiä kukaan koskaan laskenut, mutta tapahtumaa voi jokainen kuvitella mielessään.
Siis niin, että miesjoukkiot piirittävät naisia ja käyvät näihin käsiksi. Ja väkeä on paikalla tuhannen miehen verran.
Entä pitäisikö näistä epäilyistä jättää kirjoittamatta ja odottaa sitä, että joku tekee virallisen laskelman ja arvion? Vastaus on ei.
Ihmisillä on oikeus tietää, ettei ole turvallista mennä enää maahantulijoiden takia minnekään, missä on väkeä koolla.
Suomessa alettiin kirjoittamaan asiasta sen jälkeen, kun saksalaiset lehdet ottivat asiat puheeksi.
On kai paljonkin toivomisen varaa lähteiden luotettavuuden arvioimiseksi, mutta tämä uudenvuoden yö asia on kyllä sellainen, mistä ei helposti syyllisiä löydy, että viralliset tiedot kuvailisivat totuudellisesti tapahtumia.
Julkisten alueiden kameravalvonta auttaisi luotettavuuden arvioimiseksi. Sellaisesta voi päätellä ihmismassan määränkin tietyllä yhtälöllä.
Joka asiaa ei median lukija osaa ruveta epäilemään. Tietysti, jos rautatieasemalla Kölnissä on tuhat ja Helsingin rautatieasemalla tuhat, niin voi miettiä, että missä mättää.
Todisteita tarvitaan, mutta kyllä pakolaisten ja maahantulijoiden käytös näkyy katukuvassa kaikille. Siellä ne porukat seilaavat äänekkäästi ja rehennellen.
Näiden käytös aiheuttaa ihmisissä sen reaktion, mihin voi sitten saada vahvistusta lehdistöstä.
Vihreiden Pekka Haavisto on puhunut pakolaisten karkottamisen puolesta silloin, kun ei olla käyttäydytty.
Tämä trendi on hyvä ja oikeudenmukainen. Lukija katsokoon myös eteensä ja arvioikoon reportaasien paikkansapitävyyttä.
Lisää turvakameroita siis!! Ja sellaisia, mistä näkee, kun nykyään on kunnon kuvaa mahdollista tallentaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti