Viime päivien paljastukset maiden johtajien salakuunteluista on saanut aikaan asian käsittelyä medioissa Amerikassa.
Osa kommenteista on itsekästä todistelua siitä, että on pakko tietää, ovatko liittolaiset rehellisiä ja sitten virallisella taholla kielletään tiedettäneen mitään koko asiasta. Paitsi viime kesänä, kuulemma, näin presidentti sanoi. Kongressi ei ole tiennyt yksityiskohtia ja senaatti on nyt vaatimassa, ettei liittolaisia vakoiltaisi.
Suosittu kommentoija Jon Stewart selitti viime viikolla johtotason salakuuntelua kuvitellulle eurooppalaisyleisölle, että kyllähän te meidät tiedätte, mehän vakoilemme. Yksityisen tason kyttäyksestä ei ohjelmassa ole vielä sanottu mitään.
Jotenkin tuntuu, että varsinainen skuuppi puuttuu vielä julkisuudesta, että CBSkin ottaisi asian puheeksi. Sunnuntain 60 minutes -ohjelmassa haastateltiin entistä CIA-johtajaa, joka sanoi, että Snowden paljastukset ovat aiheuttaneet tuhoa ja ovat varsin valitettavia. Siellä kerrottiin, että tuon laitoksen tiloihin ei kännyköitä saa tuoda ollenkaan. Ja että siellä on lyijyllä vuorattuja kokoushuoneita, missä tärkeät asiat käsitellään.
Mutta mitäs tässä sen enempää? Puhelut ovat julkisia ja näin on, kuten sähköpostit. Google tuossa yritti jotain selittää kehittävänsä yksityisyyden suojaamiseksi. En viitsinyt edes lukea sitä, ei niihin ole uskomista. Googlea käytetään ja se on kaikki julkista. Täällä ei ole salaisuuksia, kun on vain kirjoittamista kirjoittamisen ilosta. Kiitos lukijoille. Kommentit olisivat herkkua.
Käsi pystyyn, kuka luopuu kännykästään tai alkaa tekemään niinkuin Economist ehdotti, että irrottaa pariston siitä ja laittaa koko roskan jääkaappiin?
Onhan noita salaisuuksia paljonkin, mitä yritysten pitäisi pystyä pitämään piilossa. En ole kuullut vielä, että onko lyijyn futuurit nyt nousussa, kun sillä aineella pitäisi vuorata konttoritilat.
Ehkä Nokia myi oikeaan aikaan kännykkätuotantonsa, jos nyt käy niin, ettei niitä enää voi käyttää telekommunikointiin, kun liikesalaisuudet tulevat julki kaikki. Ja muukin telekommunikointi tulee mahdottomaksi. Nythän on paljon kotonaan työskenteleviä ja sitten on vielä ne Intiaan asti ulkoistetut toiminnot, jotka tekevät töitä internetin kautta ja kännyköillä sekä satelliittipuhelimilla.
Melkein naurattaa se into, millä multitasking alkoi kännyköillä, läppäreillä ja tableteilla. Nythän väki on puolikuollut nääntymyksestä eikä pysty nukkumaan eikä keskittymään mihinkään.
Voi voi. Ehkä nyt on otettava hengähdystauko?
Kivaa illanjatkoa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti