30.3.2016

Puolan tilanne ja meidän peruspalkka

Spiegel kirjoittaa Puolan tilanteesta verraten sitä Putinin hallintoon. Puhutaan, että lehdistön vapauksia karsitaan.

Mitä Puolassa on tapahtunut, että tähän on tultu? Vallankeskitys yhdelle miehelle ja puolueelle. Jopa tuomioistuimet ja mediat on joutuneet yhden käskijän valtaan.

Uutisvahti ei ole kuullut kylläkään voimankäytöstä. Mutta ehkä syy tähän on, että lehdistö ei enää ole toimiva ja voimankäytöstä ja muilutuksista ei näin ollen ole näyttöä.

Mutta on melko kummaa, että somen aikaan voi tälläistä tapahtua.

Myönnetään, että täällä aikaisemmin sanottiin, että antaa Puolan hoitaa omat asiansa. Ja onko muuta vaihtoehtoakaan edes?

Historiaa ei ole rehellisesti kirjoitettu. Siitä kaikki johtuu. Ei ole kirjoitettu sitä, että vapaus tarkoittaa, että on tehtävä itse asioita, eikä valtio kykene hoitamaan jokaisen asioita.

Tai voi, mutta millä hinnalla? Pienellä rahalla ja suurella sensuurilla ja voimankäytöllä. Kunnes konkurssi on edessä.

Vapaus on sellainen tekijä, mikä edellyttää toimintaa omalta itseltä. Sitä ei ole Puolassa moneen sukupolveen ollut, eikä Venäjällä.

Ei Kiinassakaan ollut vapautta. Mutta kiinalaiset rupesivat toimeen, kun saivat siihen luvan. Mistä nämä kaikki eroavaisuudet johtuvat?

Nyt on meillä tekeillä jotain kummaa. Osittainen peruspalkka. Mitä hyötyä tälläisestä on? Ja mitä numerot oikein näyttävät?

Jollain 550 eurolla on tilanne se, että ihmisten tilanteita tarvitaan arvioimaan lauma virkamiehiä taas ja kirjoittamaan näille lisää rahaa.

Tässä haiskahtaa siltä, että ei ole vielä keksitty, mihin puolueeseen nuo virkamiehet kuuluvat, jotka joutuisivat työttömäksi täyden peruspalkan tullessa maksuun.

Eikä se pieni asia olekaan. Sitä en ole pannut merkille, että kuka vastustaa peruspalkkaa. Kertokaa se tänne kiitos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti