Maailman katolta, Davosista, ei kuulu tänään muuta kuin samaa laman alla nyyhkintää kuin ennenkin. Irvin Goodman lauloi tuon huomion suomalaiseen tajuntaan ja se on se, mikä tulee mieleen, kun lueskelee ja kuuntelee näitä puheenvuoroja maailman talouden tekijöiltä.
Eli sitä samaa siis, ei muuta. Eilinen David Cameronin esiintyminen aiheutti loiskintaa eri tahoilla, mutta on tänään hiljentynyt vain rauhalliseksi analyysiksi brittien tilanteesta, mikä talouden osalta on synkkä. Onko Cameronista liittovaltion vastustajien veturiksi, saa nähdä.
The Economistista voi lukea, että britit ovat mielipiteissään tasan puoliksi puolesta ja vastaan EU-jäsenyyden suhteen. Cameron toivoo pääsevänsä samaan asemaan Norjan ja Sveitsin kanssa, mitä suhteisiin EU:n suuntaan tulee.
Eivät kaikki kärsi mistään talouslamasta. Suurin osa maailmaa voi oikein hyvin. Lukuja tuijottavat ja niiden mukaan bonuksensa keräävät pitävät ääntä, mutta eivät voi mitenkään huonosti, eivätkä jää vähille ansioille.
Raha liikkuu ainoastaan, jos suurilla massoilla on sitä. Vain tämä saa kansantaloudet kukoistukseen, ei mikään muu. Nyt olisi tuotantopuolen johtajien aika miettiä Davosissa sitä, että olisi aika sijoittaa asiakkaisiin, eli työntekijöihinsä palkankorotusten muodossa. Muut sijoitukset eivät kannata ennen kuin tämä tapahtuu.
Kuka menisi Davosiin selittämään tämän seikan? Ei auta, että muut tuovat palkkojaan alaspäin Kiinan tasolle. Kyllä Kiinassa on aihetta nostaa niitä ylöspäin, sieltäkin löytyisi hyvät markkinat tällä konstilla.
Muissa uutisissa Pohjois-Korealta on tullut sotauhkaus Etelä-Korealle. Siellä on tultu siihen tulokseen, että jos Seoul äänestää YK:ssa pohjoiselle ehdotettujen sanktioiden puolesta, tämä on sodanjulistus ja pohjoinen hyökkää etelään.
Tämä tarkoittaa samalla sotaa Yhdysvaltoja vastaan, jota Pohjois-Korea pitää pahimpana vihollisenaan ABC:n uutisten mukaan. USA:lla on joukkoja Etelä-Koreassa. Voi olla, ettei Pjongjangissa oikein olla perillä realiteeteista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti