Kateeksi ei käy noita toimittajia, jotka joutuvat vääntämään jutun, vaikka mitään ei olisi tarjolla. Internetti ja televisio on uutisia pullollaan, muttei niissä ole asioita paljon tällekkään päivälle.
Huffington Postista luin mediauutisia. Tuo lehden osio oli oikein malliesimerkki yllä mainitsemastani ongelmasta. Siellä on toimituskunta, jonka on tehtävä uutinen pienestäkin asiasta.
No, olihan siellä sentään sellainen, jo tiedossa oleva asia, kuin että Al Jazeera on ostanut amerikkalaiselta poliitikolta tv-kanavan ja aloittaa toimintansa Al Jazeera America -nimisenä. Uutistoimisto on palkkaamassa 100 työntekijää, mikä voi auttaa alan kutistuvia työtilaisuuksia maassa. Mm New York Times on vähentämässä väkeä oikein reippaasti.
Toinen merkittävämpi uutinen koski Sarah Palinin eroamista Fox Newsistä. Tuo entinen kuvernööri ei uusinut sopimustaan Foxin kanssa ja nyt mietitään tietysti, että mitä Palin seuraavaksi tekee.
Uutisvahti toivoisi tasoa televisioon viihdeohjelmien puolelle. Hyviä dokumentteja tarvittaisiin lisää myös. Komedioista aika on jättänyt Uutisvahdin taakseen. Niissä ei ole mitään hauskaa enää. Tämä voi johtua kokonaan eri painotteisuudesta elämän kokemuksissa. Nuoremmille katselijoille nuorempien kirjoittajien tekeminä, ne kuuluvat toiseen aikakauteen.
Teknologian kehitys on ollut päätä huimaavaa. Päätä ihan oikeasti huimaa välillä, kun yrittää pysyä perässä asioiden kanssa. PBS esitti tieteellisessä NOVA-ohjelmassaan kokonaan uuden aikakauden, mitä sotilaallisiin toimiin tulee. Monenlaiset robotit ovat arkipäivää sodassa. Miehittämättömät pommikoneet, joita käytetään varsinaisen sodankäynnin ulkopuolella, ovat kehittyneet ja kehittymässä ja jättävät jo nyt määrässä taakseen tavallisten sotilaslentäjien koulutuksen.
Dronien lentäjiksi ei valita entisiä lentäjiä, vaan tavallisia kadun miehiä. Siksi erilaista ovat etäohjaajan tehtävät traditionaalisen lentäjän tehtäviin verrattuna, että oikeista lentäjistä ei tule hyviä robottilentäjiä. Myös itseohjautuvien lentävien robottien kehittyminen on pitkällä. Ohjelmasta pääsi käsitykseen, että miehitetyt pommikoneet ovat jo jäämässä historiaan ja robottilentäjiä koulutetaan enemmän kuin tavallisia.
Droneista ei ole puhuttu kovin kauaa, mutta niitä oli käytössä jo Irakin sodan aikaan. Tuolloin 60 Minutes -ohjelmassa puhuttiin aseesta, jota militanttien tulisi pelätä ja lähteä maasta. Ohjelmassa ei esitelty näitä pommikoneita kuitenkaan, vaan silloin ne olivat vielä suuri salaisuus. Uutisvahti on sitä mieltä, että tuo salainen ase oli juuri robottipommikone.
NOVA-ohjelmassa puhuttin myös siitä, että yksi robottilentokone teki pakkolaskun Iraniin ja nyt Iran sanoo pystyvänsä rakentamaan sellaisen. Tämä onkin kehittyvien aseiden huono puoli, että ennen pitkää vastapuolella on niitä. Ohjelmassa vihjattiin myös, että kesken on vielä harkitsematta mitä sille kalustolle tapahtuu, joka tulee sotanäyttämöltä kotiin. Siitä voi aiheutua vaaraa omalle väelle.
Eli jokainen voi miettiä hyviä ja huonoja puolia. Tämä on julkista tietoa nyt. Mitä on se tieto, mitä ei vielä ole julkistettu, on vielä television katselijan mielikuvituksesta kiinni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti