Me eletään ihanaa aikaa, missä voidaan klikkailemalla saada esiin Raamatun kohtia.
Oppineet sanovat, että Eenok eli noin 3380 vuotta ennen Kristuksen syntymää. Hän eli satoja vuosia vanhaksi, niin kuin tuolloin tapahtui. 430 vuotta.
Maailma oli vielä uusi ja puhdas ja ihmisten oli tarpeen elää pitkään, kun Jumalan käsky oli lisääntyä ja täyttää maa.. yksi syy ainakin tämä voisi olla.
Eenok oli hyvin vanhurskas mies, kuuliainen Jumalan käskyille. Hänen kaupungissaan ei ollut köyhiä ollenkaan, ja syy tähän oli yhteisestä mielestä elämän asioista.
Eli riitoja ei ollut, kun kaikki noudattivat Jumalan käskyjä ja tahtoa.
Kaupungin talous oli mielenkiintoinen asia. Siellä ei ollut veroja, millä olisi huolehdittu köyhistä. Köyhiä ei ollut, koska kaikki pyhittivät ansionsa Eenokin johdolle Jumalan alaisuudessa.
Tästä suuresta kertymästä jokainen perhe sai kaiken tarpeellisen. Luottamus oli hyvin suuri, ja edellytti ehdotonta rehellisyyttä. Tämä ei ollut ongelma Siionissa. Käsitys on, että kaikki olivat varsin vauraita.
Ketään ei pakotettu järjestelmään, se oli täysin vapaaehtoinen. Todennäköisesti ne, jotka eivät olleet riittävän vanhurskaita, menivät muualle asumaan, karuun maailmaan.
Eenok ei kokenut kuolemaa, vaan hänet muutettiin. Ja näin kävi koko kaupungille, joka otettiin ylös taivaaseen. Raamattu kertoo vain, että kaupunkia ei enää ollut, eikä Eenokkia.
***
No, entäs sitten ... so what?.. joku ajattelee.
Sosialistit yrittivät perustaa olosuhteet, missä ei ollut yhtään köyhää. En viitsi luetella syitä, miksi tämä ei onnistunut kommunismissa, kun se on niin ikävää ajatella.
Tai mietitääs vähän näitä eroja Siionin ja kommunismin välillä.
Ensinnäkin, vapaaehtoisuus, missä kaikki suostuvat siihen, että kaikilla tulee olla hyvä olla.
Sitten nousee mieleen väkivalta ja jumalattomuus, johtajien himo ja tekopyhyys. Vanhurskauden vastakohta, missä rakkauden periaatteet eivät täyty, eli älä tapa, älä varasta, älä petä, älä himoitse ja ne kaikki.
Muistuu mieleen oman presidenttimme sana taannoin, oliko viime uuden vuoden puhe. Siihen malliin, että kaikilla voi olla hyvä olla. Onhan Suomi onnellisten maa.
Köyhiksi nimitetään vähävaraisia. Mutta sekin on suhteellista, kun meillä vähävaraisilla on pienet menot, niin ei sitä köyhyyttä huomaa.
Kaikki riippuu siitä mihin rahansa haluaa käyttää.
Aika hyvin meillä on asiat.. paitsi ettei verotus ole vapaaehtoista. Antaminen on suuri siunaus ja ilon lähde, kun se on vapaaehtoista.
No .. siinä se. Kirjoittakaa tänne kommentteja, ne olisivat herkkua itselle ja kaikille.
Nautitaan Joulun ajasta Eenokin Siionista haaveillen...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti