Kuten odotettua, kongressin koostumukseksi tuli protesti koostumus naisista ja Minnesotasta jopa pakolaisnainen, joka käyttää hijabia uskonnon harjoittamisen merkiksi.
Tämä tulee pelaamaan äärikeiston nousuun seuraavissa presidentinvaaleissa, jotka pidetään kahden vuoden kuluttua.
Tämä kaikki pelaa siis Trumpin jatkokauteen.
Siis kongressi on demokraattinen ja senaatti republikaaninen. Hyvä puoli tässä on se, että ehkä nyt saadaan kaikki tietää, onko presidentin virkarikostutkimuksissa todettu maanpetosta vaaliyhteistyön suhteen Venäjän kanssa presidentinvaalien aikana.
Silloinhan pres. ehdokas Trump sanoi suorassa lähetyksessä jotain siihen tapaan, että Venäjä, jos kuuntelette, voisitteko löytää kadonneet e-meilit, tarkoittaen Hillary Clintonin meilejä hänen omalla serverillään.
Tämä on uteliaisuuden ydin, että onko tämä maanpetoksellista vai ei, kun ehdokas pyytää julkisesti ulkomaista valtiota hakkeroimaan vastustajansa tietokoneet.
Tätä presidentin kannattajat pitävät hyväksyttävänä toimintana. Suomessakin julkistettiin noita sittemmin Wikileaksin kautta julkaistuja meilejä. Hakkerointi kohdistui demokraattisen puolueen koneille.
Hillary Clinton oli poistanut meilejä, joita hänen olisi pitänyt antaa oikeuden päätöksellä FBIlle.
Clinton ei saanut syytettä todisteiden hävittämisestä. Sanoi, että ne olivat hänen yksityisiä meilejään koskien tyttärensä häitä ja muita perheen asioita.
Clinton oli FBIn tutkittavana presidentinkampanjan aikana. FBIn johtaja ilmoitti kesäkuussa, että syytettä ei nosteta. Vaalit oli siis marraskuussa 2016. Lokakuussa FBI ilmoitti aloittavansa tutkimukset uudelleen.
Tämän katsottiin auttavan Trumpin voittoon. Myöhemmin Trump pyysi James Comeya, siis kyseinen FBIn johtaja, eroamaan, vai erottiko itse. Syynä oli, ettei Comey suostunut lopettamaan Trumpin Venäjä-tutkimusta.
Tämä on se ydin, mitä tapahtui ja miksi olemme kiinnostuneita tutkimusten tuloksista. Tulosten julkistamisessa voi auttaa demokraattinen kongressi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti