Viime sunnuntain 60 Minutes -ohjelmassa CBSsällä oli osio koskien Kiinan harjoittamasta hakkeroinnista amerikkalaisiin yrityksiin.
Tekijäksi oli todettu Kiinan armeijan yksikkö. Sitten oli tietoa, että kun Xi kävi Valkoisessa Talossa, sovittiin, ettei hakkerointia enää tehdä.
Ja sen jälkeen hakkeroijaksi ryhtyi Kiinan salainen armeija vai mikä poliisi se nyt oli.
No mutta kuitenkin siis sitä vaan, että yritykset eivät ole saaneet mitään suojaa tältä teollisuusvakoilulta, minkä keinoin varastetaan kaikki data.
*** Huipputieto oli se, että yritykset, jotka menevät Kiinaan tekemään bisnestä, laskevatkin, että viidessä vuodessa kaikki on ohi, kun siihen mennessä kaikki tieto on varastettu ja kiinalaiset aloittavat oman bisneksensä varastettujen tietojen perusteella.***
Lisään tähän vielä linkin tuohon 60 Minutes osioon.
Uutisvahtia kiinnostaisi tietää, että mitä tekevät suomalaiset yritykset. Ei tämä varmaan ole mikään pelkästään amerikkalaisten ongelma.
Joskus sana kiinalaista on tarkoittanut vaikeaa, mutta nyt sen voi katsoa olevan kieroa. Vaikka varmaan siellä maassa täysin laillista touhua.
Ohjelmassa oli jonkun tuulivoimala-alan johtajan haastattelu. Firma oli tehnyt ohjelman, jota kokeiltiin Kiinassa niiden turbiineihin.
Kävi niin, että kiinalaiset varastivat tuon kokeena olleen ohjelman käyttöönsä. Tällä oli jotain suurta merkitystä turbiinien tehoon ja mitä kaikkea.
Muuta ei voi kuin puistella päätään. Ja sinne laittomaan diktatuuriin menevät ihmiset edelleenkin tekemään bisneksiään.
Kotimaan pitäisi alkaa näyttää vähitellen varsin houkuttelevalta työympäristöltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti