En tiedä teistä muista, mutta meillä olisi nyt odotettu jo jotain virallisia kommentteja näistä vakoiluasioista. Suomessa on ulkoministeri vähätellyt asiaa sanomalla, että kaikki valtiot vakoilevat. Tämä on samassa linjassa amerikkalaisten maanjohtajien sanomisten kanssa. Vain Merkel on laittanut hanttiin asioiden tilasta.
Guardianissa on kerrottu lisää vakoiluista, joita eri maiden systeemit tekevät. BBC kertoo vakoilunhistoriaa roomalaisten ajoista alkaen, vai oliko vielä aikaisemminkin. En jaksanut sitä ruveta tavaamaan. Jonkinlaista vähättelyä joka suunnalla on menossa.
Miten mahtavat firmat asennoitua? Ovatkohan suunnittelemassa suojautumista vai odottavatko valtiotason toimia vaan kiltisti?
Yksityisten ihmisten vakoilu ei kai haittaa edes sosdemejä, jotka kuitenkin aikaisempina aikoina olivat ihmisen puolella ja asialla. Tästä ei ulkoministerillä ollut mitään sanottavaa. Vaikka en tosin lukenut hänen blogiaan. Täytyy tässä joku päivä lukea.
Yhteenvetona asiassa totean vain, että on virallista vakoilua ja laitonta vakoilua, joille kummallekaan ei kukaan mahda yhtikäs mitään. Jos vaikka poliitikot kieltäisivätkin virallisia vakoilijoita vakoilemasta, niin ei ole ketään, kuka sen lakkauttamista pystyisi valvomaan. Ja kuka vakoilisi laitonta vakoilua? Ja yhden virallinen on toisen laitonta.
Olisin halunnut tänään kirjoittaa muista asioista, muttei niitä nyt näkynyt. Tuo Losin ampuminen ei ole mitään, mistä välittäisin. Katselin viihdealan uutisia, muttei sieltä tullut mitään esille.
Ai niin. Tom Hankshan kirjoitti kirjoituskoneella New York Timesiin OP-ED kolumnin. Onkohan kirjoituskoneita nyt mennyt maailmalla enemmänkin kaupaksi sen lisäksi, että Kreml osti viisi konetta? Mitä määrän vähyyttä ihmettelen kovasti.
Painokoneet, ehkä niitä ei vielä kannata romuttaa. Hesarilla voi olla edessään uusi nousu ja paperia tarvitaan taas. Postilaitosten palveluiden kysyntä voipi olla nousussa. Jos näitä trendejä nyt rupeaa tässä arvioimaan.
Brasilia aikoo irrottautua internetistä ja luoda oman verkostonsa. Meikäläinen ei usko, että mikään pysyy salassa enää, että mitähän tässä pitäisi alkaa suunnittelemaan?
Stephen Colbertilla oli vieraana nuori nörttiyrittäjä, joka on perustanut firman nimeltä codecademy.com ja opettaa koodausta ilmaiseksi kaikille ihmisille. Nuorukainen oli lähtenyt kesken pois maineikkaasta Columbia-yliopistosta ja ruvennut töihin. Columbiaan on kova karsinta ja ne jotka sinne pääsevät, eivät hevillä keskeytä opintojaan.
Hän sanoi, että koko maailman ihmisten kannattaa opetella koodausta. Ehkä tässä on sitten asioihin joku ratkaisu?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti