31.7.2016

Kampanjoiden kiihtyvä peli

Sunnuntain poliittiset ohjelmat ja lehdistön salamana syntyvät jutut pitävät kampanjaa seuraavaa Uutisvahtia kiireisenä.

Twitterin avulla pysyy joten kuten ajantasalla. @Uutisvahti in olen laittanut monenlaisia linkkejä koskien Trumpin ja Venäjän suhteita. Kampanjapäällikkö on Ukrainaan sidoksissa. Trumpilla näkyy menneen läpi muutama nimi lisenssikauppa. Tästä ne tulot lienevät sitten tulleet, joista Donald nuorempi mainitsi, että sieltä virtaa yhtiölle paljon rahaa.

Mitäs tämä sitten meille kuuluu?

Sitä vaan, että Amerikassa päitä ollaan kääntämässä Ukrainasta johtuvien pakotteiden poistamiseksi.

Trump kylläkään ABCllä esiintyessään sunnuntai aamuna osoitti ettei tiennyt venäläisten tunkeutumisesta Uktainaan paitsi Krimille.

Tämän hän käänsi nopeasti sitten niin, että ei hän ole siellä ollut. Obamahan on asioita hoitanut.

Mainittakoon, että nyt kaikki julkaisevat transcriptit näistä sanomisista. Jotenka halukkaat voivat kaivaa tekstit netistä esiin ja todeta itse tulkiten ja tulkaten, mitä on sanottu.

Nämä vaalit eivät ole Suomelle vähämerkitykset.

Ei nyt muuta. Kysykää, jos on kysyttävää. Tänne voi kirjoittaa anonyyminä.


New York Post julkaisi Melanian täysin nakut kuvat

En kärsinyt twiittaamaan, kun oli vähän noloa.

Tässä linkki nypost.com

Uutisvahti vähän ihmettelee, kun on pitänyt tuota lehteä Trumpin kannattajana. Mutta voihan tämä heidän mielestään ollakin positiivista.


30.7.2016

Smerconish ja CNN puolueettomia



CNNllä on melko uusi mies lauantai aamuna tunnin pituisella ohjelmalla. Nimi on Smerconish. Hän ilmoittautuu puolueettomaksi toimittajaksi. Hän ottaa twiittejä aika ajoin, siis itselleen lähetettyjä. Ne syyttävät häntä milloin kummankin puolueen puolestapuhujaksi. Tästä Smerconish on hyvillään. Se todistaa hänelle, että hän on puolueeton.

Tänään siellä oli vieraana yhdessä osiossa Venäjän asioiden, politiikka ja historia professori Stephen Cohen, joka toimii NYU:ssa ja Princetonissa.

Tällä miehellä oli sananen sanottavana Trumpin esittämien asioiden puolesta.

Hän oli sitä mieltä, että nyt on idän ja lännen välillä menossa Cuuban ohjuskriisiin verrattava kylmä sota.

Hän näkee,  että Trump olisi liennyttävä tekijä ja hänen esittämänsä ehdotukset suhteiden lieventämiseksi ovat asiallisia.

 Uutisvahti tykkää, ettei tuolla professorilla ole vielä selvillä Trumpin motiivit.

Mutta voihan asiaa ajatella. Ei Suomeakaan hyvät itä-länsi suhteet haittaisi, kunhan ei tule sotilaallista yhteistyötä ja avunantoa idän kanssa.

NATon varustautumista Venäjä tuon professorin mukaan pitää vihamielisenä.

Smerconish sanoi, että ohjelma menee internettiin, että siis sieltä voivat kiinnostuneet asiaa tutkia.


Trumpin kirje Stubbille

Iltalehdessä on juttu ja kuva Trumpin kampanjakirjeestä, jossa pyydetään rahaa.

Siitä ei käy selville, että minne rahaa pitäisi lähettää.

Stubb tviittasi Trumpin ättiin pyytäen sivistyneempää käytöstä.

Kirjeessä mainitaan, että Trump käyttää miljoonan omaa rahaansa kampanjaansa.

Mitä julkisuudessa on ollut tietoja, niin Trump on käyttänyt huomattavasti enemmän omaa rahaansa jo tähän mennessä.

Ilmoittautuessaan ehdokkaaksi hän sanoi olevansa valmis käyttämään miljardin omaa rahaansa. Muutenkin kirjeen kieli viittaa ulkopuoliseen kirjoittajaan ollen juvenaali ilmaisultaan.

Vaikuttaa siltä että kirje ei ole aito. Mutta odotamme jännittyneenä asian kehittymistä.

----------

Tähän vähän muutakin asiaa.

Amerikkalaisilla lehdillä on enenevässä määrin mielipidekirjoituksia, joita kirjoittavat vakinaiset lehden ihmiset omalla nimellään.

Tähän on syynä se, että mielipide on lailla suojattu. Ihminen saa olla mitä mieltä haluaa ja julkaista sen missä vaan. Ainoastaan valehteleminen pahoin aikein on rangaistava teko. Mutta jos siis on sitä mieltä, että joku on vaikka varas tietyin perustein, niin se on mielipide jonka voi kirjoittaa.

Luultavasti tämä yleistynyt mielipidekirjoittelu johtuu siitä, että lehti ei joudu vastuuseen ja alttiiksi korvausvaatimuksille tällä tavalla.



-----------



29.7.2016

Jälkiviisas ei voi olla

Vaalit on marraskuun 8. Päivä.  Puoluekokoukset on pidetty ja ehdokkaat puristettu kovalla metelillä. Nyt on edessä tämä taisto, jota ei kannata amerikkalaisten jälkeenpäin viisastella. Hillary Clinton toisti kokoukselle ja samalla kymmenille miljoonille kuulijoilleen sen, että ei kannata buuata ja haukkua, vaan pitää äänestää.

Washington Postissa on paljon artikkeleita Trumpin siteistä Venäjään. Niitä lukiessa nousi mieleen, että onko tämä hänen ambitionsa päästä presidentiksi vain sitä, että hän saisi rakentamisen Moskovaan käyntiin. Sieltä selviää, että hänen projekteissaan on mukana paljon venäläisiä oligarkeja sijoittajina ja hyvät suhteet on näin ollen rahasta kyse.

Tässä on Linkki juttuun on @uutisvahti Twitterissä. En saa tähän linkkejä tällä koneella, jolla kirjoitan. Siellä on myös muistutus  siitä, mitä mediat julkaisivat Putinin hallinnon sanoneen Suomen valloittamisesta. Tutkikaa sitä tarkkaan.

Tässä on pari linkkiä niinikään Washington Postista, joissa hehkutetaan Clintonin puhetta eilisillalta: se ei nyt tuokaan onnistu, että lukekaa lehdestä. Washington Post tarjoaa vuoden digitaalisen tilauksen 19 dollarilla.














28.7.2016

Maat, jotka eivät täytä NATO-velvotteitaan

Nämä maat ovat Economistin mukaan Saksa, Ranska,  Liettua, Hollanti ja Italia.

Juttuun on linkki @Uutisvahti twitterissä.

Spiegel on aikaisemmin eräässä haastattelussa tuonut esille mm, että saksalaiset eivät 60 prosenttisesti kannata osallistumista Baltian maiden puolustamiseen Venäjää vastaan. Eesti on täysin velvotteet täyttävä maa.

Presidenttiehdokas Trump on ilmoittanut, että NATO on vanhentunut järjestö, jossa hänen johtamansa Amerikka ei ole päätekijänä.

Tämän hän sanoi New York Timesin haastattelussa.




Huippulehden edustajalle kova käsittely

Twitterissä @Uutisvahti on linkki Washington Postin juttuun. Siinä lehden ediittori kertoo, kuinka Trumpin varapresidentti ehdokkaan vaalitilaisuudessa lehden edustaja joutui poliisin käsin taputtelemaksi ja pressilupa peruutettiin.

Uutisvahti tilaa nyt WashPon vuodeksi, kun Trump kävi niiden toimituksessa valittamassa negatiivisista kirjoituksista. Lehdellä on hyvä tarjous digitaaliseen lukemiseen.

Trump on aiemmin jo ilmoittanut aikovansa presidenttinä rajoittaa lehdistön vapautta.

Washington Postin edustajat eivät saa osallistua hänen vaalitilaisuuksiina.

Tässä on linkki lehden juttuun:

https://www.washingtonpost.com/lifestyle/style/post-reporter-barred-patted-down-by-police-at-rally-for-trump-running-mate/2016/07/28/dffbd2c8-5465-11e6-bbf5-957ad17b4385_story.html?tid=sm_tw






Mike Pence: Ei saa hakkeroida, tulee seurauksia

Reutersille on linkki @uutisvahti twitterissä, jossa Trumpin varapresidenttiehdokas suorin sanoin varoittaa Venäjää sanktoilla, jos Venäjä tekee cyberhyökkäyksiä.

Tämä on siis päinvastainen lausunto verrattuna tänään aiemmin Trumpin toivomukseen, että Venäjä julkistaisi Clintonin yksityiset sähköpostit.


27.7.2016

"Hakkerointien pitää loppua!"

Tuota otsikon viestiä ei Donald Trump suinkaan sano ystävälleen Putinille. Juuri julkistetun breaking mukaan CNN ilmoittaa, että Trump on kehoittanut Venäjää hakkeroimaan amerikkalaisia tiedostoja, erityisesti Hillay Clintonin sähköposteja.

Tämä on ennenkuulumatonta, että vieraan valtion hakkerointia kannatetaan oman vallan pönkittämiseksi.

Trumpin verotietoja kaivattaisiin, että hänen Venäjä-suhteensa saataisiin selville. Washington Postilla on juttu näistä asioista, jonne linkki @uutisvahti twitterissä. Mm se kiinnostaisi tahoja, että paljonko hänellä on velkaa venäläisille. Tämä viittaa siihen, että hän yrittää olla mielin kielin Putiinille joka päivä kommenteissaan, voidakseen pitää diilinsätasapainossa.

Siellä on runsaasti mehukkaita linkkejä, joita kannattaa tutkia.

Nyt vaalimeiningin aikaan on niin paljon asioita, ettei Uutisvahdin blogiin ehdi näillä resursseilla kaikkea mahduttaa.


26.7.2016

Ratkaisu jakaantuneeseen yhteiskuntaan

Taistelua on käyty jo kauan. Meillä on laulettu viimeistä taistoa jo vaikka kuinka monta vaalikautta.

Nythän on niin, että vapaata yhteiskuntaa kannattaa enemmistö. Vapaassa yhteiskunnassa voi järjestää omille kannattajilleen sellaiset etuudet, mitkä halutaan.

Ajatellaan nyt vaikka amerikkalaisten tilannetta. Vasemmistolla on todella rikkaita tukijoita. Ja sitten on niitä, jotka tarvitsevat etuuksia. Mikä estää perustamasta sellaista terveydenhuoltoa missä jäsenet saavat, mitä nyt yrittävät liittovaltiolta pyytää. Kuten siis Sandersin kannattajat. Tai kouluja, missä saa opiskella ilmaiseksi?

Mikä pakko on yrittää pakottaa vastapuoli kaikkeen?


Mietitääs vähän

Nämä vuodetut sähköpostit paljastivat muutamia asioita.

Siellä oli lahjoittajia, jotka olivat keränneet satoja tuhansia puolueelle. Nämä ihmiset halusivat päästä - sana on proximety - saada siis tilaisuuden päästä presidentin kanssa pelaamaan golffia tai muuten päästä kanssakäymiseen.

Maallikolle tämä ei avaudu. Jotain hyötyä siitä voi olla, että pääsee puheyhteyteen vallassaolijoiden kanssa.

Tätäkö se korruptio on? Pääsee pyytämään jotain etuutta itselleen?

Niinpä kai, sitähän se taitaa olla.

New York Timesissa oli eilen julkaistu kirjoitus koskien vuodettuja sähköposteja.
http://mobile.nytimes.com/2016/07/26/us/politics/dnc-wikileaks-emails-fundraising.html


Monet luulevat, että Putin kannattaa Trumpia siksi, että haluaa pitää amerikkalaisten puolta. Ehei. Kyllä se on Venäjän etu, että amerikkalaisten vaikutus Euroopassa laimenee.




25.7.2016

Päivän nimi Bernie Sanders

Sandersilla on uskollisia kannattajia ja päivän huuto johtuu siitä, että Amerikan Demokraattisen puolueen johto on julkistetuissa sähköposteissaan osoittanut tukevansa Hillary Clintonin presidentti ehdokkuutta.

Sanders on ilmoittanut olevansa pohjoismaisen sosiaalidemokratian kannattaja ja on halunnut ajaa sosialistista mallia amerikkalaisille.

Iästään huolimatta, synt. 1941, Sanders on saanut kannattajia lähinnä nuorten äänestäjien keskuudessa. Suosittu teema myöskin  on ilmainenkoulutus. Nythän meillä Suomessa on laitettu hintalappu koulutukselle, muttei Sanders ehkä sitä tiedä.

Myös ilmainen terveydenhoito on yksi Sandersin kampanjan vetonaula.

Etsin vielä tänään hänen haastattelunsa netistä ja päivitän tänne. Sandersin kannattajilla on suuria vaikeuksia Clintonin hyväksymisessä presidentti ehdokkaaksi, jota Sanders on ilmoittanut tukevansa ja yrittää nytjulkisuudessa tänään puhua tämän puolesta.

Demokraattien kokouksesta tulleneekin kiintoisampi tapahtumiensa puolesta kuin oli odotettu.




24.7.2016

Vastikkeellinen sosiaaliturva?

Monet 90-luvun lamassa työtä toivoneet olisivat mielellään vaikka siivonneet roskia kadulta. Vaan sitä ei saanut tehdä, kun se oli joidenkin ihmisten ammatti.

Olen kuullut, että Helsingissä on nyt puistot ja kadunvarret roskaisia. Vieläkö on halukkaita työttömiä , joille toimettomuus on kärsimys?

Uudet tuulet puhaltavat maailmalla. Tulossa on sellainen diktaattori maailman valtiaaksi, joka ei anna rahaa kenellekkään vastikkeettomasti.

Vaan onko tämä kiristystä ja pakkotyötä? Saako meillä ja mitä saa vapaaehtoisesti tehdä?

Kertokaa tänne mielipiteitänne. Kiitos.


Väärinymmärretty juttu

FOX kavan suurin johtaja Roger Ailes on ottanut lopputilin. Tämä tulee sen jälkeen, kun hän oli erottanut tunnetun toimittajan. Tuo toimittaja kertoo tulleensa erotetuksi siksi, ettei suostunut johtajan seksuaalisiin ehdotuksiin.

Naistoimittajaa ei ole ilmoitettu otetun takaisin töihin  tällä hetkellä ainakaan vielä.

Nyt ei tämä uutisvahti voi olla ottamatta kantaa seksuaaliseen häiritsemiseen.

Asiahan on niin, että lopputili, kun et kerran.... on todella paksua. Johan sekin riittäisi, että häiritsee ihmistä, mutta että lopputili?

Tämä johtaja Ailes on se, joka teki Trumpista presidenttiehdokkaan, sanotaan julkisuudessa. Jotkut kiirehtivät jo arvuuttamaan hänelle tehtävää Trumpin kampanjassa.

Tänään näkyy Trumpin ilmoittaneen tukevansa Ailesia. Siitä on vasemmistolehdistö todella tarttunut kiinni jo lujaa.

----------

Tähän on laitettava korjaus ja lujaa.

Nyt on tullut sellaisia kommentteja,  että Uutisvahti muka kannattaisi ja sietäisi seksuaalista häirintää. EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA.

Täyttyhän ihmisen pitää järjestään kiinni ja pysyä erossa naisista.

Tarkoitus oli vaan se, että lopputili on niin sairasta, etten ole ennen kuullutkaan sellaisesta seksuaalisesta KIRISTYKSESTÄ!




Suomalaiset kiinnostuneita Amerikan vaaleista

Keskustelua on mielenkiintoista seurata. Vaan hyviä ja huonoja puolia ei tule esille. Niinpä kirjoittelen tässä jotain näin republikaanien valinnan imussa.

Uutisvahti lukee enimmäkseen vasemmistolehdistöä. Oikeistolehdistö on suoralla haukkumalinjalla lähinnä. Sitä ei millään jaksa kuunnella eikä lukea.

Siis niinkuin Trumpkin, jota sanotaan bullyksi eli kiusaajaksi. Meillä käsitetään, että vain koulussa on kiusaajia, mutta amerikkalainen käsittää, että haukkumasanoja käyttävä ihminen, joka matkii kehitysvammaista vaalitilaisuudessaan, on myös bully. Sille sanalle pitää vielä keksiä parempi suomennos.

Tämä oli nimittäin tilanne, kun kehitysvammainen toimittaja kysyi Trumpilta jotain, mikä ei tuolle miehelle sopinut, niin Trump spontaanisti matki tämän liikkeitä ja puhevikaa . Clintonilla on tämä esiintyminen yhdessä vaalimainoksessa muiden bullymisten lisäksi negatiivisessa kampanjavideossa.

Siis sanalla sanoen, Trumpilla on hirveän huono käytös. Epäpresidentillinen.

Mitä tulee Trumpin esille ottamiin asioihin, niin vahva Amerikka ei ole huono ajatus maailmanlaajuisesti. Niinikään ei ole huono ajatus, että maat olisivat omavaraisempia, tekisivät kotimaissaan käyttämänsä tuotteet ja kouluttaisivat itselleen maansa puolustukseen pystyvän armeijan.

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Tähän voidaan lukea liiallinen poliittinen korrektius. Se on johtanut nyt tilanteeseen, missä varsinainen haukkuja on pääsemässä maailman johtoon.

Nämä nyt on muutamia pointteja,  joita tässä hämärissä tulee mieleen.

Ai että miksikö vahva Amerikka olisi maailmalle hyväksi?

Mm siksi, että heikko Amerikka ei voi ketään auttaa. Amerikka perustuslakeineen ja itsenäisyysjulistuksineen on se ihmisoikeuksien kehto, josta muut voivat ammentaa.

Onko Trump sitten se, joka ihmisoikeuksia haluaa puolustaa? Ei ole. Trump haluaa toimia diktaattorimaisesti ja jos merkit paikkansa pitävät, niin republikaani enemmistöinen kongressi tulee tämän sallimaan myös.

Trump valitti Washington Postille, että häntä on haukuttu, vaikka hän on hyvä ihminen. Trump haluaa rajoittaa lehdistön vapautta, mutta aikoo pitää oman oikeutensa haukkua ja pilkata ketä kulloinkin. Tästä transcriptista on twitterilinkki @uutisvahti.

Ja näistä pilkan kohteista ovat monet jopa oman puolueensa edustajia.


23.7.2016

Antaako Amerikka rahaa Suomelle?

Herra Trump puheessaan uhosi vihaa niitä maita kohtaan, joille Yhdysvallat antaa rahaa, kuten hän asian ilmaisi.

Voidaksemme irrottautua tästä vihasta, olisi hyvä tietää, onko Suomi tässä suhteessa omavarainen.

Joskus 90-luvulla puhuttiin, että Suomen sosiaalidemokraatit saivat jossain historian vaiheessa, olisko ollut 60- 70-luvuilla, saivat Amerikasta rahaa toiminnalleen.

Olikohan silloin kysymys kommunistien vastaisesta asioiden hoidosta.

Nyt olisi hyvä aika ilmoittaa, vaikkapa maan brändin nimissä, että mitään rahaa ei Suomeen sieltä tule.

Suomi on ollut kuuluisa historiallisesti, kun on maksanut sota-aikojen velkansa. Amerikassa vanhempi väki, joka on vielä elossa, muistaa tätä suurella  kunnioituksella,  kun muut maat eivät velkojaan maksaneet.


22.7.2016

Vahvaa nostatusta

Trumpin puhe nostatti kiihkoa konventin yleisössä. Trump vaikutti aika ajoin ärtyneeltä keskeytyksiin, kun yleisö huusi.

Mediat ovat kuvanneet puhetta hyvin synkäksi. Lähinnä siis sen antamaa kuvaa Amerikasta ja maailman tilanteesta.

Eihän se mitään kehuja sisältänyt, mutta lehtien tekemät fackt checkit kyllä antavat käsityksen, että ei siinä liioittelua ollut. Mm Yhdysvaltain  valtion velka on lähes kaksinkertaistunut Obaman hallinnon aikana lähes kaksinkertaiseksi, ollen nyt yli 19 triljoonaa, eli 12 nollaa.

Rikosasioista oli puheessa osin jotain vikaa siis numeroissa. Presidentti Obama otti asioihin kantaa pressikonferenssissaan yhdessä Meksikon presidentin kanssa juuri äsken.

Oma käsitys puheesta oli se, että siinä luvattiin välitöntä lain ylläpitämistä ja rikollisuuden lopettamista heti virkaanastujaispäivänä.  Tämä on tietysi mahdollista Marshall lawn ja Kansalliskaartien aktivoimisella.

Yliammuttua omien kykyjen ja presidentin vallan arviointia. Yleisö taisi ottaa puheet todesta. Varmaa on, että amerikkalaiset toivovat vahvaa johtajaa, joka laittaa maan talouden kuntoon ja järjestää työtä massoittain. Sekä hoitaa terrorin pois päiväjärjestyksestä.

Eri asia tietysti on, että kuka siihen pystyy. Donald Trump on nyt luvannut sen tehdä. Ensi viikolla kuullaan, mitä Hillary Clinton lupaa. Tilanne ei hänen kohdallaan näytä hyvältä, kun on ollut mukana hallinnossa, jonka saavutukset ovat kiikun kaakun joka alalla.

Obaman presidenttiydestä on Spiegelillä hyvä kuvaus videon muodossa. Siinä selitetään, että Obama ei voinut onnistua toteuttamaan uudistuksia, koska republikaaninen kongressi esti kaiken.

Nämä uudistukset eivät kuitenkaan ole niitä asioita, joihin Trump puheessaan kiinnitti huomiota.

Trumpin puhe oli musertava arvio Obaman ja Clintonin epäonnistumisista.

Linkki Trumpin puheen transcriptiin on @Uutisvahti Twitterissä. Se julkaistiin monissa lehdissä jo pari tuntia ennen sen pitämistä. Lopullinen Trumpin esittämä puhe ei paljoa poikennut vuodetusta transcriptistä.








21.7.2016

Mediahuomioita ja Trumpin suukko Pencelle

Eilen illalla republikaanien puoluekokouksessa puhui mm. Trumpin poika Eric.

Oprah Winfrid oli joskus kysynyt Donald Trumpilta, että aikooko hän joskus pyrkiä maan presidentiksi. Eric kertoi isänsä vastanneen, että vain jos tilanne on niin huono, että hänen on pakko. Ja että nyt se tilanne on tullut.

Mediat esittivät puheen suorana kokonaisuudessaan. .

Lehdet, myös New York Times, ovat julkaisseet hyvin tasapuolisesti, mitä Trumpin perheeseen tulee. Myös Melanian puhe otettiin positiivisesti vastaan, vaikka plagiointi olikin pari päivää pääuutisaiheena konventista.

Jossain näkyi kommentti, että media tutki Melania Trumpin puhetta paljon tarkemmin kuin Hillary Clintonin sähköposteja, joita lähetettiin omalta yksityiseltä serveriltä ja joiden on väitetty aiheuttaneen salaisen tiedon joutumista ulkomaisiin käsiin.

Tätähän FBI tutki tarkkaan ja tuli siihen tulokseen, että oli osoitettu, että käytäntö oli lähinnä osoitus vakavasta huolimattomuudesta. Tämä ei kuitenkaan aiheuta syytteen nostamista.

New York Times on pääkirjoituksessaan aikaisemmin julkistanut kannattavansa Hillary Clintonin ehdokkuutta presidentiksi. Mediat kyllä ovat vaikeuksissa Clintonien painolastin kanssa.

Voi olla, ettei demokraattien ensi viikon puoluekokousta kärsi katsella. Tämä fiilis on tänään.

Donald Trump sr puhuu tänä iltana. Sitä voi olla myös raskasta kuunnella, mutta uteliaisuus voittaa. Ja voihan olla, että joku on kirjoittanut hänelle presidentillisen puheen. Tätä ominaisuutta häneltä on toivottu myös tytär Ivankan suulla.

Eilen oli siis esittelyvuorossa varapresidentti Mike Pence (lausutaan maik pens). Hänen puheensa lopuksi yritti Trump antaa varapresidentille suukon. Tästä on meillä linkki videoon Twitterissä.

Tänä aamuna ovat mediat miettineet, että mitä Trumpin olisi pitänyt sen sijaan tehdä. Ja sehän oli se, että nostetaan kädet yhdessä ylös ja tuuletetaan käsi kädessä.


NYTin Trump haastattelu eilen

New York Times julkaisee transcriptina eilen tehdyn haastattelun. Olen laittanut linkin @Uutisvahti in Twitteriin.

Sen pitäisi kiinnostaa - ketä tahansa politiikasta kiinnostunutta,  mutta erityisesti Suomen NATOon liittymistä suunnittelevaa.

Haastattelusta käy selville, että jos Trumpista tulee presidentti, niin Amerikka ja sen talous on asioissa ensimmäisellä sijalla. NATOmaiden pitää maksaa käypä hinta amerikkalaisten osuudesta sen toimintaan.

Eihän tämä ole uusi asia, mutta tuossa transcriptissä on selkeämpi kuva Trumpin näkemyksistä kuin mitä kampanjapuheista on päässyt käsitykseen.

Ei ole mikään ihme, jos amerikkalaiset tulevat valitsemaan oman maansa vahvemman taloustilanteen marraskuun 8. Päivän vaaleissa.

Tämä ei ole huono linja, . Onhan välttämätöntä olla vahva talous, ettei joudu tekemään ratkaisuja pakkotilanteessa.

Pitää lisätä tähän vielä, että Trump ei ole valmis taistelemaan Venäjää vastaan Baltiassa. Tosin tämän voi tulkita niinkin, että käypää hintaa vastaan se voi tapahtua. Siis ettei se ole geopoliittinen päätös.

----------

Yksi asia vielä NYTin haastattelusta tuli ilmi. Trump tukee Turkin Erdogania ja oli otettu siitä, miten tämä nopeasti tukahdutti vallankaappauksen.

Tästä voi päätellä, että hän ei ehkä ole täysin selvillä, mitä siellä on tekeillä. Hän katsoo voivansa saada kurdit ja Erdoganin samaan pöytään suunnittelemaan iskuja ISIStä vastaan.



Demokraatit kokoontuvat ensi viikolla -kohokohdat

Hauskaa riittää kyllä, kun näitä poliittisia sekoiluja saa seurata.

Ensi viikon kohokohta on Bill Clintonin puhe, joka on siis ensimmäinen puoliso ehdokas Valkoiseen Taloon.

Nämä republikaanien jutut on jo vähän väjähtyneet. Tänä iltana paikallista aikaa puhuu yleisölle Trumpin lapsia tuntemattomampi mies, eli varapresidenttiehdokas Mike Pence. Siihen voi vielä riittää kiinnostusta jonkun verran. Hän on haastattelussa sanonut Trumpista "this good man". Hän on evankelinen ja vähän erilainen kuin Trump.

Mutta siis takaisin demokraattien ensimmäiseen puolisoon. Bill Clintonin on pidettävä mahtava puhe päästäkseen takaisin Amerikan suosioon.

Tämä meidän pikku blogimme ei merkitse maailmassa mitään, mutta kiva, kun luette kuitenkin.

Kommentoikaa tänne ihan vapaasti. Kiitos.


20.7.2016

Satiiria

Maailman surkea tila onkin paljastunut puheenkirjoittajien syyksi.

Amerikan mediat jatkavat Melania Trumpin puheen plagiointien jauhamista, josta kirjoitimme eilen.

Uutisvahdit on paikalla seuraamassa sitä, miten  republikaanien puoluekokous menee läskiksi koko leveydeltään.

Nythän on tässä mainittava, että herra Trump itse ei ole kampanjansa aikana käyttänyt kirjoitettuja puheita. Hän sanoi uskovansa, että hänen on pidettävä linjansa ja puhuttava lonkalta ilman tähtäämistä.

Ja näin hän on tehnyt ja voittanut tällä konstilla mahtavan presidentti ehdokkuuden maailman johtajaksi. Jossa työpaikassa hän vannoo asettavansa Amerikan ensiksi.

On jotenkin uskomatonta, että nämä puheet ovat joidenkin tuntemattomien tekeleitä, joilla maailmaa on tähän asti johdettu.

Kokouksen eilisessä ohjelmassa oli poika Trumpin puhe, jossa hän kehui isäänsä yli kaiken ja lupasi vaurautta ja rikkautta kaikille amerikkalaisille. Se puhe ei ole saanut suurtakaan huomiota tänään medioissa, joten plagiointeja ei taida sieltä löytyä.

Mainittakoon tässä, että syyn rouva Trumpin plagiointeihin on ottanut Trumpin organisaation työntekijä, joka ei ole kampanjan palveluksessa.

Että kivaa on.

----------

Päivitys

Medialta meni vähän ilmat puhdista, kun puheenkirjoittaja kertoi, kuinka plagiointi tapahtui.

Tästähän on arvosteltu kampanjaa, kun eivät heti myöntäneet tapahtunutta, puhun nyt siis Melania Trumpin maanantaisesta puheesta.


Nyt on siis sellainen tilanne, että Melania Trump on sanonut puheenkirjoittajalle ihailevansa rouva Obamaa. Tämä asia on medioissa vielä käsittelemättä.

laitoin hyvän linkin twitteriin. Se johtaa Spiegelin sivulle, josta löytyy uskottavan tuntuinen yhteenveto Obaman hallinnon ajasta ja miksi kaikki ei mennyt hyvin ja helposti.




19.7.2016

Melania Trump osasi hyvin lukea

Hetken yleisö pidätteli henkeään, kun puhe oli niin komea. Paitsi tietysti miehensä kehumista ja itsensä. Ei kestänyt kauaa, kun plagiointi Michel Obaman puheesta selvisi. Lehdistö on tarkkana,  kun on näin tärkeästä puheesta kysymys.

Valkoinen puku korosti noloa menneisyyttä, eikä antanut tilaa uskottavuudelle. Niitä alastonkuvia ei voi pyyhkiä pois valkoisella puvulla. Eikä kuvien tuomaa mielikuvaa menneestä elämästä. New York Timesissa on kirjoitus Melanian elämästä Sloveniassa. Laitoin eilen siihen linkin twitteriin.

On mielenkiintoista kuulla, mitä muut Trumpin perheen ihmiset puhuvat tällä viikolla. Ohjelmassa on, että joka ilta puhuu joku Trump.

Täytyy sanoa, että tämä taitaa olla maailman kovin työhaastattelu.

----------

Eräät lukijamme ihmettelevät, että kenen puolella täällä oikein ollaan.

Vastaus on yksinkertainen. Emme ole koskaan sanoneet, etteikö Trumpin mielipiteissä, joissakin, olisi perää. Mutta luettuaan monen monia lähteitä Trumpin toimista erityisesti oikeudessa käsitellyistä keisseistä, on Uutisvahti tullut siihen tulokseen, että kysymys on epärehellisestä ihmisestä vailla omaatuntoa ja tarvetta tehdä oikein, lakia ja ihmisyyttä kunnioittaen .

Melania Trump oli eilen epärehellinen kehuessaan miestään oikeudenmukaiseksi ja kiltiksi mm.

Ei ole hyväksi maailman asioille se, että valtaan nousee diktaattori, joka on jo kampanjansa aikana sanonut rajoittavansa lehdistön vapautta. Ja on jo tehnytkin niin kampanjatilaisuuksissaan kieltäen joiltakin virallisen pressin edustajilta pääsyn niihin.

Ei maailman pakolais- ja imigraatio ongelmat ratkea tämän perheen metodeilla. On oikein haastatella ihmisiä heidän uskostaan shariaan ja muistuttaa heitä siitä, että länsimaissa ei voi olla sharia lakia. Tätä Uv on ehdottanut Suomen viranomaisille jo kauan ennen Trumpin puheita.

Mutta ei sitä voi tehdä vaimentamalla sananvapautta.








18.7.2016

Hassu juttu

Republikaanien kokouksessa on paljon huutoa. Huutoäänestyksellä yritetään selvittää, että periaatteessa saavatko kokousedustajat äänestää oman osavaltion ehdokkaan ohi, eli Trumpia vastaan.

Yllätys on, että se tapahtui huutoäänestyksellä, josta puheenjohtajisto ensin päätyi siihen, että äänestystä ei suoriteta. Trumpin vastustajat kuitenkin jatkoivat huutoprotestiaan, puheenjohtaja poistui lavalta ja nyt ihmetellään, että mitä seuraavaksi tapahtuu.

Tähän pitää lisätä pari asiaa. Nimittäin republikaanisen puolueen johto on selkä seinää vasten. Trumphan uhkasi, että jos ei puolueen johto tue hänen ehdokkuuttaan ja käyttäydy kunnolla, hän pyrkii presidentiksi ulkopuolisena ehdokkaana.

Tuossa vaiheessa Trumpin suosio esivaalien aikaan oli suuri. On taatusti varmaa, että tuo uhkaus ei ole unohtunut ja on todennäköisesti toistettu.

Tästä tekee mieli vetää johtopäätöksenä, että Stop-Trumpilaisten vaatimukseen äänten laskemisesta ei suostuttu ja siksi puheenjohto nopeasti päätti, että näin ei tehdä.

Coloradon osanottajat kävelivät ulos sen seurauksena. Trumpin vastustajat sanoivat, että mitä vikaa olisi laskea ääniä. Se olisi ollut puolueen sääntöjen mukaista tehdä.

Trumpin on edelleen saatavaa 50% plus yksi ääni tullakseen valituksi.

Siinä meille maailman johtaja, joka tietää, miten kiristetään asiat .haluttuun lopputulokseen.




Maailma katselee

Amerikan Republikaaninen puolue on aloittanut tänään viikon mittaisen puoluekokouksensa, joka valitsee puolueen presidentttehdokkaan.

Esivaaleja on käyty kevään aikana kaikissa osavaltioissa ja nyt on sitten tarjolla yksi ehdokas. Hän on Donald Trump ja varapresidentiksi on valittu Mike Pence, Illinoisin kuvernööri ja lakimies.

Uutisvahti seuraa uteliaana tätä kokousta. Tänään on illalla paikallista aikaa ohjelmassa First Ladyksi pyrkivän Melania Trumpin puhe.

Melania on itäeuroopasta muuttanut imigrantti. Hän on toiminut mallina ja hänen alastonkuviaan on levinnyt kevään kampanjan aikana. Melania onkin ollut poissa julkisuudesta ja nyt on mielenkiintoista kuulla, mitä hän sanoo.

Republikaanien konservatiivinen siipi on ollut aktiivinen Trumpien vastustaja. Liike on tunnettu Stop Trump -liikkeenä.

Amerikan mediat ovat tänään toistaneet eilisen 60 minutes ohjelman Trumpin ja  Pencen haastattelua. Se oli hyvä läpileikkaus Trumpin tekemisistä ja sanomisista. Haastattelun oli tehnyt Leslie Stall.

Niin, siis maailma uteliaana katselee ja Uutisvahti myös. Että täällä voi aika ajoin olla mehukkaita yksityiskohtia Uutisvahdin tunnettuun tyyliin.

Myös Twitterin @uutisvahti a kannattaa seurailla.

Odotettu kokous on alkanut.


16.7.2016

Saas nähdä

Ohion Clevelandissä on republikaanisen puolueen kokous kahden päivän päästä.

Saas nähdä, mitä sieltä voi odottaa, kun Ohiossa on vapaa aseenkanto-oikeus.

Televisiossa on haastateltu poliisin edustajaa, joka toivoo, että ihmiset jättävät aseensa kotiin. Bikerikerhon edustaja, joka hoitaa omien puheittensa mukaan Trumpin turvallisuutta, sanoi toimittajalle, että aseiden kanssa voi olla turvallisempaa.

Kuten sanottu: saas nähdä.


Uutissatoa

Olen laittanut linkkejä @Uutisvahti in. Siellä on sky newsin juttu koskien sensuroituja 9/11 raportin sivuja. Niistä käy selville, että selvästikin saudiviranomaisilla oli sormensa pelissä. CBShän kertoi, että asianomaisia ei kunnolla kuulusteltu. Skyn jutussa kerrotaan, että ihminen teeskenteli sairauskohtausta ja lähti pois maasta.

Mitä tästä sitten voi ymmärtää, on, että 15 noista 19sta terroristista oli saudeja ja saivat apua virallisen Saudin edustajilta. Uutisvahti pitää syyllisyyttä toteen näytettynä. Tästä ei varmaan kuitenkaan tule seurauksia, elleivät sitten uhrien perheet lähde oikeustoimiin asian suhteen. Tämä on todennäköistä kyllä.

----------

Niin pikku uutisiahan tässä on viikonlopulla ollut. Valitettavasti Turkin sotilasvallankaappaus ei onnistunut. Tämän sanon siksi, että nyt vallassa oleva mies ei olemikään demokratian kannattaja, vaan on sensuroimassa lehdistöä ja internettiä sulkemassa kokonaan.

Siellä on sama tilanne kuin oli Egyptissä, missä uskonnollinen johto valittiin demokraattisesti valtaan ja saman tien demokratiaa alettiin murentamaan.

Egyptissähän armeija otti vallan. Tätä pitää kyllä miettiä, että saako demokratian poistaa demokraattisilla vaaleilla. Tässä on uutisvahti vähän sitä mieltä myös, että olisi parempi jos maiden annettaisiin muhia omissa liemissään.

Turkin suhteen vain on se ongelma, että EUn edustajat haluavat sen maan mukaan vapaiden kulkuoikeuksien kanssa, että ei voi tehdä mitä tahansa.

----------

Nizzan tapahtumista se vaan, että asiat eivät ole menossa ainakaan parempaan suuntaan. Trump tulee valtaan jenkeissä ja vastakkainasettelut kiihtyvät. Ja kukaan ei aio antaa periksi. Että saa nyt sitten nähdä.

----------

Trumpin  ulkopoliittinen neuvonantaja ja sotilasasiantuntija on antanut varsin selkeähenkisen haastattelun Spiegelille. Twitterissä on linkki siihen. Järkevän tuntuinen mies hän on. Tuulettaa poliittisesti korrekteja asenteita. Mutta hirvittää kylläkin, että pystyykö Eurooppa puolustamaan itseään Naton liuetessa.

Ei nyt muuta,.


15.7.2016

Sensuroidut 9/11 raportin sivut nyt julkaistu

Kyseessähän on aikaisemmin kirjoittamistani sivuista, jotka julkistavat Saudi viranomaisten osuuden 9/11 terrori-iskuun jossa 2001 World Trade Centeriin New Yorkissa hyökättiin lentokoneilla.

Presidentti Obama on lähettänyt nämä tiedot kongressiin julkisesti tarkasteltaviksi.

Mielenkiintoista on, että tämä julkistaminen tapahtuu terrori-iskun jälkeisenä päivänä.

Epäviralliset arabitahot ovat jo kauan sanoneet, että 9/11 ja ISIS on saudiperäistä toimintaa. Ja muutkin, kuten Afrikan terroristiryhmien tekemiset.



Integraatio on vain haave

Nämä ihmiset, jotka riehuvat pienten elämän vastoinkäymisten tullessa, eivät integroitu länsimaiseen yhteiskuntaan.

Ei se ole uskonnon vika, mutta aika on sellainen, että siltä suunnalta saa innoitusta ja ideoita.

Varsinainen ongelma on siinä, että he tuntevat itsensä ulkopuolisiksi, mikä on imigrantin osa kaikkialla. Ei se muutu miksikään. Nämä ihmiset pitää auttaa takaisin omiin kulttuureihinsa, jos halutaan rauhoittaa oma elämä täällä lännessä.

Kirjoitan tätä nykyisin laitteella, josta ei näe mitä kirjoittaa ja siksi toistaiseksi blogini ovat lyhykäisiä.

Tämä viikonloppu menee Nizzaa ihmetellessä. Ranskan presidentti uhosi sotaa. Kun päinvastoin olisi tarpeen jättää nuo maat omiin ongelmiinsa ja sulkea rajat sinne.




14.7.2016

Biometreillä pääsee ohi turvatarkastusjonon

Nythän voipi olla niin että Uutisvahti on aikaansa jäljessä, kun kertoilee tästä Clear-uutisesta.

Mutta silläkin riskillä kerrottakoon, että Amerikkalaisilla, siis joillakin ei kaikilla, lentokentillä on yksityinen yritys, joka maksua vastaan ottaa biometrit, eli silmien iirikset tai sormenjäljet ja antaa todisteet käteen ynnä ohjaa ohi turvajonon portille päin.

Muistaakseni tämä on nimeltään Clear. Laitoin twitteriin linkin CBSn uutiseen tältä aamulta.

Muista uutisista ei nyt oikein ole kerrottavaa.

 Ehkä sen voisi mainita, että saksalainen uutisankkuri oli tikahtumassa nauruun kertoessaan, että Boris Johnsonista tuli briteille ulkoministeri.

Tämä naurattaa siitä syystä, että ulkoministeri on diplomatian keskipisteessä ja Boris Jiistähän ei näitä ominaisuuksia ole julkisuudessa nähty menneen Brexit-kampanjan aikana.


13.7.2016

Antakaa poliisin tehdä työnsä

Uutisia vahtiessa voi todeta, että maailman suurilla medioilla on valittu samat pääutiset päivittäin.

Tänäänkään ei kukaan irroita Brittien vallanvaihdosta. Tämä sittenkin, vaikka oikeastaan asiassa ei ole mitään sanottavaa.

Oikeastaan lehtiä voi lukea aivan hyvin joka toinen tai kolmas päivä pelkästään. Näin ainakin nyt

Internetin aikaan, kun uutiset pysyvät näkyvillä loputtomiin.

Onnettomuuksia ja sotatoimia ei jaksa enää kauhistella, kun ne ovat jokapäiväisiä. Ihmiset ovat turtuneet niille. Ja kyynistyneet.

Tuolla Twitterissä on kommentteja, joita tekee mieli katsella, ja kyllä yleisön kommentit medioitten juttujen perässä ovat kaikkein kiintoisempia. Ainakin useimmat.

Meillä nyt jahdataan poliiseja siitä, että tekevät työtään etsien luvatta maassa olevia ulkomaalaisia. Onkohan maan suurimmalla medialla unohtunut se seikka, että maahamme vyöryi massoittain ihmisiä, joista ei tiedetä, ketä ovat.

Onhan asiat selvitettävä. Antakaa poliisin tehdä työtään. Eivät kaikki tulleet ole kivoja kavereita, siellähän oli kaulankatkaisijoita seassa, jos muistatte.

Onhan parempi, että poliisi kyselee ihmisiltä, että ketä ovat, kuin että taas rupeavat vigilantet asioita hoitamaan.

Saa nähdä, miten saan tämän tekstin siirrettyä blogiin. Kirjoitan tätä offlinessa, kun kaapeli on nurin. Näitähän sattuu vielä nykyaikana.

Tässä tuli vaan mieleen, kun nehän tiedeihmiset suunnittelevat siirtokuntaa Marsiin, että miten siellä sitten, jos tekniikka ei toimikaan, kun koko elämä on siitä kiinni hengittämisestä alkaen.


12.7.2016

Yhteistöitä

Amerikan areenalta on tänään julistettu yhteistyö suunnitelmia. Senaattori Bernie Sanders on lopettanut kampanjansa tulla valituksi demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi.  Hän asettuu tukemaan Clintonia ja Clinton on omaksunut omaan kampanjaansa Sandersin teemoja koulutuksen kustannuksista ja minimipalkasta.

Minimipalkka on tällä hetkellä 7,25 dollaria tunnilta. Sitä Clinton kuvailee nälkäpalkaksi, mitä se ehdottomasti onkin.

Sellaista palkkaa tunnetusti nauttivat hampurilais ravintoloiden työntekijät.

En usko, etteikö asiakas maksaisi hampurilaisestaan vähän enemmänkin,  jos pyydettäisiin. Ja onhan nuo hyvin lihavasti toimeentulevia yrityksiä. Pitää tinkiä voitoista vaan.

Tässä on esteenä tämä johtajakoulutus, joka edellyttää ceoita rikastuttamaan sijoittajia maksimaalisesti lyhyellä tähtäimellä, eli kvartaalilla.

Jos katsottaisiin asioita vähän pidemmällä tähtäimellä, niin koko kansantalous nousisi ja töitä syntyisi kaikille ja tulokset kasvaisivat yli kaikkien odotusten ja sijoittajien rahat olisivat turvassa eläkeikään asti ja siitä eteenkin päin.

Kvartaalitalous on huono systeemi ja aiheuttaa kaaoksia jatkuvasti. Eli siis tarvittaisiin aivan erilaista koulutusta näille liipatuille johtajille, joilta pitää voida vaatia tulosta yli seuraavan vuosineljänneksenkin.

Yhteistyötä olisi sekin, jos kirjoittaisit tänne vastanäkemyksen ja perustelisit miksi kvartaalitalous on mielestäsi onnistunut tavoitteissaan.




11.7.2016

Sivusta seurailua

Uutisvahti on odotellut, että kaikenmaailman häly laantuisi ja maailma alkaisi taas käsitellä asiallisia asioita.

Amerikassa on sellainen ongelma, että poliisi pelkää rikollisia henkensä edestä - ja aiheesta kyllä - ja ampuu kuolettavasti heti ensimmäiseksi. Ja tästä on noussut rotuongelmaa lähes ratkaisemattomaan rajaan asti.

Tähän olisi avuksi se, että lainkuuliaisuutta korostettaisiin, mutta sitä ei missään koskaan sanota, että rikos ei kannata.

----------

Britit ovatkin nyt nopeasti ratkaisseet pääministeri tilanteen. Jo keskiviikkona on uusi nainen nousemassa johtoon. Cameron kun luuli, että joutuu olemaan pääministerinä syksyyn asti.

Nyt on odotettavissa mielenkiintoiset ajat, kun rouva May alkaa johtaa Brexit neuvotteluja, että miten kaikki tulee menemään. May on sanonut, että Brexit on kyllä Brexit, eikä siitä luisteta.

----------

Spiegelin englanninkielisessä nettijulkaisussa on mielenkiintoinen EUn Junckerin ja Schultzin yhteishaastattelu. Siitä selviää, että nuo johtajat eivät suunnittele Euroopan yhdysvaltoja, vaan katsovat, ettei sellaiseen ole Euroopassa draivia näillä näkymillä.

Ehkä tulossa on hyviä päätöksiä valtioiden itsemääräämisen edistämiseksi.


4.7.2016

Itsenäisyys ja patriotismi

Heinäkuun neljäs merkitsee Yhdysvaltain itsenäisyyden päivän. Maailma lehdissä mietitään kansallistunteita puolesta ja vastaan.

Kansallistunne on tärkeä, ylpeys itsenäisyydestä ja omasta kotimaasta. Ihmiset, jotka eivät tätä tunnetta omaa, eivät jää taistelemaan vapautensa ja oikeuksiensa puolesta. He lähtevät vaeltamaan pois omastaan.

Suuret massat nuoria miehiä ovat jättäneet oman maansa kansallistunteen puuttumisen vuoksi. Tämä on johtunut valtaapitävien väärinkäytösten vuoksi. Kansallistunnetta pitää vaalia ja vapauden asioita opettaa.  Pitää kerrata asioita, jotka ovat hyviä ja kiinnittää kansa omaan maahansa.

Liiallinen johtajien arvostelu ei auta kansallistunteen ylläpitämisessä. On opetettava hyviä asioita ja oikeudenmukaisuutta. Lähimmäisenrakkautta ja rauhanomaista kanssakäymistä.

Tästä juontuu vastuu julkiselle sanalle.

Onnellista Itsenäisyyspäivää Amerikan Yhdysvalloille. Itsenäisyyden julistus on innoitus kaikelle hyvälle ja oikealle maailman kansoille.