30.1.2016

Kriisit pitävät johtajat vallassa?

Kun kriisi on tahallaan syvennetty niin pahaksi, ettei ratkaisua enää ole, näyttää siltä, että johtajista ei niin vain pyritä eroon. Nyt unohtuu eurokriisit ja muut sen semmoiset.

Näin on Merkelin suhteen kaiketi asian laita. Independent kirjoittaa, että tuskin puolet saksalaisista haluaa Merkelin eroa.

Mitä Uutisvahti ihmettelee. Taustalla voi olla sellainen asia, että ei ole tietoa, mitä hallituskriiseistä tulee eli tuleeko lisää sotkua.

-----

Reuters kirjoittaa Merkelin sanoneen, että pakolaisten on palattava kotiin sotien päätyttyä.

-----

Spiegel Online International on haastatellut Saksan sisäministeriä, joka sanoo, että he haluavat selvyyttä pakolaiskriisiin kevääseen mennessä.

-----

New York Times kannattaa tämänpäiväisessä pääkirjoituksessaan Hillary Clintonia demokraattien presidenttiehdokkaaksi.

Muutenkin amerikkalaiset mediat ovat nyt upoksissa esivaaliasioissa siinä määrin, ettei ole oikein muuta kerrottavaa.

Sen verran tulee seurattua, että ihmettelee ehdokkaita ja miettii, että miltä maailma näyttäisi noiden johdossa.

NYTin perustelut voivat olla jopa totta, että Clinton on kaikkein kokenein ja tietoinen maailmasta ja siksi paras ehdokas.

Saapas näkee.

Elellään rauhassa, eiks joo?




29.1.2016

Koiviston Manun viisaat opetukset

Kierros somessa oli taas rankka kokemus. Suomalaisten obsessiot on niin nurinkuriset, että nyt pitää muistuttaa kokeneen ja asioista perillä, kokemusten kautta, olevan rakastetun ja kunnioitetun pressan sanoilla.

Manu sanoi, että ei oteta afrikkalaisia pakolaisia, kun äärioikeisto nousee muuten valtaan.

Tämä ohje koskee kyllä muitakin itämaalaisia. Ja nyt on otettu ja otetaan ja äärioikeisto on nousemassa valtaan.

Tästä on esimerkkeinä katupartiot ja mielenosoitukset selkkauksineen. Tänne asti ei ole kuulunut, että onko niistä ollut tappeluja ja onko otettu kättä pidempää avuksi. Jos olette olleet paikalla, niin kertokaa tänne.

Toinen viisaus on, että ei pidä provosoitua kun provosoidaan.

Tätä Uutisvahti yrittää kovasti noudattaa, mutta hulluus on jo Suomessa niin pitkällä, ettei millään pysy verenpaine tasaisena lukiessa noita mielipuolien hoohauksia.

Ja mielipuolia ovat ne, jotka eivät ymmärrä, että ulkomaalaisten rikoksia ei kukaan voi sietää. Eikä omien rikoksilla voi niitä puolustella.

Ja ne, jotka eivät ymmärrä, että Suomen on seisottava vahvana omilla rajoillaan.

Kolmas viisaus on se, minkä hän sanoi yhdessä lehtihaastattelussa, että valtion tekemät taloudelliset korjausliikkeet vievät aina yli, vaikka tekee pienen liikkeen.

Tällä hän tarkoitti subventioita, jotka vääristävät talouden, niin ettei se enää toimi oikeudenmukaisesti.

Tällaisia ovat jopa niin hyvinä pidetyt subventiot kuin asumistuet. Siinä koko veronmaksajan raha menee vuokranantajalle, kun nämä korottavat vuokria sen verran kuin tuki on.

Tästä seuraa ylimitoitetut asumiskustannukset ja rahan virtaaminen veronmaksajalta asuntojen omistajille.

Muita subventioita on nyt jo niin paljon, ettei niitä osaa tässä luetellakaan, kun on tämä yksityistäminen tapahtunut kaikissa asioissa. Veronmaksaja on asiakas maahanmuuttajien palveluja tarjoaville yrityksille.

Hirveetä. Eihän siitä tule mitään loppuakaan. Nythän jo oli ulkomaalaisomistuksessa olevan suurimman terveysalan yrityksen tärkein ja lähes ainoa asiakas valtio.

Terveestä markkinataloudesta ei ole mitään jäljellä, jos sitä koskaan on edes ollutkaan.

Tämän korjausliikkeen vinoutumista Manu kuvasi sillä, kun oli itse tekemässä jotain pihatöitä pienellä traktorilla ja oli sitä peruuttamassa sivuun. Hän näytti haastattelijalle, miten pienellä virheellä traktori menee pensaikkoon, kun kääntää ratista pari piirua liikaa vasemmalle tai oikealle.

Uudenvuoden päätös oli täällä, ettei ole yllytyshullu ja provosoidu kirjoituksista. Katsomme nyt onnistuneemme pitämään tämän päätöksen.

Sanotaan lopuksi vaan, että Teemu Selänne on oikeassa ja edustaa tervettä järkeä.

28.1.2016

Selänne, väärinymmärretty sankari

Jääkiekko ei ole mikään leikkipeli. Se on kova peli vastustajaa vastaan. Siinä pelataan puolustusta, mutta vasta hyökkäämällä voi voittaa. Ja voittoon siinä pyritään ja lujaa.

Mites suomalaiset luulivat, että lätkäsankarit olisivat pehmoja suvaitsevaisia? Oli yllätys lukea Teemu Selänteen kommenttien reaktioita medioissa.

Ei Teemu ole mikään pehmomies. Hän on suomalainen sankari, eikä sankariksi pääse nöyristelemällä hyökkääjiä.

Sankarilla on myös oikeustaju. Sankari on sankari sorretuille, mutta edellyttää, että nämä käyttäytyvät. Ei sankari ole laittamassa ulos lapsiperheitä, jotka ovat hätää kärsineet. Sankari laittaa ulos raiskaajat.

Aiheeseen numero 2.

Barbien valmistaja Mattel on nyt tehnyt uusia nukkeja. Ne ovat monikulttuurisia. Saas nähdä, miten menee kaupaksi. Ei siellä kylläkään ole aasialaisen näköistä, tuli mieleen, kun luin China Dailyn sivuja. Kiinassa on kauniita naisia.

CBS:n aamuohjelmassa niitä esiteltiin ja internettiä lukiessa tulee nukkemainoksia sivuille, vaikkei niitä ole edes meiltä haulla etsitty.

Barbit ovat saaneet paljon ilmaista julkisuutta, kun on laukaissut mainoskampanjan.

Aihe 3.

Ruotsi suunnittelee karkoittavansa 80 tuhatta turvapaikanhakijaa ja Suomi 20 tuhatta. Näihin uutisiin on linkit #uutisvahti .

Aihe 4.

Independent kirjoittaa että amerikkalaiset puhuvat taas kellojen siirrosta, että kesäaika voisi olla pysyvä. Vai talviaikako, en nyt oikein tiedä. Mutta jos saa toivoa, niin täällä toivotaan kesäaikaa pysyväksi, että illasta olisi pidempään valoisaa.



27.1.2016

Jättäkää Puola rauhaan

Nyt ei ole linkkiä, mutta medioista on luettavissa, että Puola on lähtenyt omille linjoilleen. Siellä on sellaisia tiedossa kuin että sananvapautta rajoitetaan, maasta tehdään kiihkokatolista ja jotain.

Nyt on joku vaatinut, että Puola pitää jättää rauhaan. Näin on viisasta tehdä. Ja syykin on selvä: ei mikään taho aio ottaa vastuuta puolalaisten menestyksestä. Täytyyhän heidän tehdä, minkä katsovat hyväksi.

Jos joku on menossa väärään suuntaan, niin menköön. Sinne ei tarvitse avustuksia lähettää, enkä tiedä onko niitä edes pyydetty. Ei pidä aliarvioida ihmisiä menemällä niille tyrkyttämään taloudellista totuutta, mistä kokemukset ovat huonoja ja sehän on EU ja euro.

Independentin etusivulta pääsee Cameronia koskevaan uutisointiin. Siellä ollaan kauhuissaan siitä, että Cameron on nimittänyt Calaisissa olevia Britteihin pyrkiviä siirtolaisia siirtolaisiksi.

Kun olisi kuulemma pitänyt nimittää heitä pakolaisiksi. Mutta kun ovat olleet Ranskassa jo iät ja ajat, niin ei ole ainakaan turvapaikasta tarve.

Mikä on pakolaisen ja turvapaikanhakijan ero? Voihan olla pakolainen Ranskassa yhtä hyvin kuin Briteissäkin. Jos ei heille ole muuta tarjolla kuin telttakylä kummassakaan.

Maailmassa on mielettömät määrät rahaa. Missä on se viisas, joka ohjaa nämä rahat sellaiseen kohteeseen, missä turvapaikanhakijoilla on rauha ja turvallisuus olla?

Niin kyllä Selänne on siinä oikeassa, että lait on muutettava sellaisiksi, että rikollisuus ei pääse valtaan tämän enempää.

Uutisvahti on sitä mieltä, että poliisin pitäisi olla niin mitoitettu, että ei tarvita mitään pellepartioita tappelemaan muiden porukoiden kanssa kaduille.

Tämä on sitä skenaariota, mistä voi nähdä kultuurin keinoin tulevaisuuteen. Elokuvahan on nimeltään Ihmisen pojat, Children of Men. Jossa erilaiset anarkistiset ryhmät taistelevat aseilla toisiaan ja poliisia ja armeijaa vastaan. Siinä yhteiskunnan kaikki rakenteet ovat jääneet toimimattomiksi.

---

Amerikkalaiset ovat täynnä jahkailua siitä, keistä tulee puolueiden, joita on kaksi, presidenttiehdokkaat. Yhdessä vaiheessa se oli viihteellistä. Nyt ei enää ole tarvis seurata sitä farssia.

Kehutaan itseämme vähän ja sanotaan, että meillä on sentään kohtuullista tuo kampanjointi, kun meillä on vaalit.

Pidetään se näin.


Read my lips: oikea ja väärä

On olemassa oikea ja väärä. Tämä on perusta laeille.

Jos henkilö on jääkiekkoilija Teemu Selänne, ja vaatii, että rikollisuus lopetetaan ja rikolliset laitetaan kiinni, niin tällainen merkintä somessa ei ole poliittinen.

Sen ei ainakaan pidä olla.

Mutta meillä Suomessa on puurot ja vellit sekaisin.

Ja nyt laitetaan nämä raiskaajat päiväkoteihin hoitamaan lapsia!!!!! Tämä oli uutinen YLEssä eilen illalla vai yöllä.

On ollut sellainen käsitys ennen, että lehdistö ja mediat muut eivät ole poliittisia, vaan kertovat uutiset sellaisenaan.

Näinhän ei nyt enää ole, vaan jokaisella, jolla on sormensa pelissä, on mielipide. Tältä pohjalta uutiset haalitaan ja laitetaan eetteriin.

Tähän on oikeus. Jopa journalistilla saa olla mielipide. Ja kenellä tahansa saa olla mielipide journalistista.

Eivät mediat yritäkään olla enää uutisten tuojia. Kun eihän tämä ole koskaan onnistunut. Ja siellä ryhmässähän tyhmyydet tiivistyvät, kun on noita kuppikuntia, mitä on perustettu poliittisin perustein ja muilla kriteereillä. Ne yrittävät kirjoittaa valtaan puolueen, josta ei ole tietoa, mitä se edustaa. Ja laittomuus kukoistaa maassa, joka on täysin polvillaan maahantulijoista, joista ei tiedetä ketä ne ovat.

Milloin se vaatimus loppui, että rajalla pitää esittää henkilöllisyytensä ja viisumi!?

Ei ole vaaraa siitä, että journalistilla tai blogistilla on mielipide. Vaara on siinä, että ihmiset eivät ota tätä huomioon, vaan uskovat kaiken, mitä aamusta iltaan sanotaan.

Kiukku on nyt asteikolla noin seitsemän, kun sain tämän sanottua. Kohta lähden lukemaan lehtiä ja laitan uuden blogin linkkeineen.

Palataan.


26.1.2016

"Eurooppa second-rate, jos Britit lähtee EUsta"

Deutsche Bankin ekonomisti David Folkerts-Landau määrittelee brittien lähdön Euroopan Unionista järisyttäväksi. Sanoo, että Eurooppa menettäisi diplomaattista voimaansa ratkaisevasti ja tämä tulisi aikana, jolloin se kohtaa Venäjän taholta ennennäkemätöntä uhkaa Venäjän taholta.

Tästä kirjoittaa Telegraph.

Tulee nyt kyllä mieleen se, että ei Britannia Euroopasta lähde minnekkään kävelemään. Vain EUsta. Tähän Cameron sanoi, ettei briteillä ole koskaan maailman aikaan ollut vaikeutta neuvotella kauppasuhteita minkä tahansa maan kanssa.

Tästä meilläkin voisi ottaa vihjeen tulevaisuuteen. Se on nimittäin itse tehtävä.

Sitten Washington Postista voi lukea, miten Italia peittelee alastomat taideaarteensa Iranin presidentin vierailun ajaksi.

Siellä ne ovat saaneet ketkuilla ilman rihman kiertämää satojen vuosien ajan, mutta nykyisen ilmapiirin aikaan joustetaan islaminuskoisia.

ISIShän rikkoo ne vielä, jos ei kumartelu lopu.

Ja meillä jatkuu sekoilu, josta voi lukea joka puolelta. Nyt on nämä pellet laitettu häiritsemään katupartioiden toimintaa. Se on samanlainen yritys vähätellä suunnattoman isoa asiaa kuin kylmän sodan vuosina.

Silloinhan Neuvostoliittolainen ydinsukellusvene ajoi karille Ruotsin vesillä. Meidän toveritoimitukset tekivät siitä pilaa, että heheh mites noin kävi. Jotain satiiria se oli.

Vieläkin pistää vihaksi tuollainen ison asian vähättely. Niiden mielestä se ei ollut mitään, että Ruotsin vesillä oli venäläisten vene.

Ei nyt muuta kuin Independentistä kuva.:
























Voi olla karua, mutta näin pitää tehdä, vaan ei ole selvää, että Merkel olisi järkiintynyt tarpeeksi vieläkään.


25.1.2016

Ehkei uskonto, mutta ainakin kulttuuri

Nyt on taas hirveyksiä uutisissa. Joukkoraiskaus Helsingissä. Ulkomaalaisia pidätetty.

Voi voi.

Somessa riidellään siitä, että onko islam syyllinen vai ei. Mitä siitä riitelemään? Kun syylliset ja epäillyt on islamin harjoittajia.

Jos tätä uskontoa pitää puolustaa, niin ollaan ainakin siitä varmoja, että muslimimaiden edustajien kulttuuri ei siedä länsimaisia naisia hajuvesineen.

Tästä oli kuulemma saksalainen imaami kirjoittanut. Ja syyllistänyt uhreja tällä tavalla.

Hesarin linkkejä näkyy jossain pienten lasten vanhempien Facebook-sivuilla. Siellä kehotetaan lapsille opettamaan seksistä.

Kun nythän pitäisi opettaa pysymään kotona ja turvassa ja vähintään opetella itsepuolustusta ja ulkomaalaisjoukkioiden välttämistä.

Nyt on tosi kysymyksessä!

Jos mies ei siedä hajuveden tuoksua ryhtymättä väkivaltaan, niin tämä on ainakin kulttuuriongelma, jos ei vaikka olisikaan koraaniin kirjoitettu lupa.

Näin maanantaina ei ole paljon muuta uutisointia tarjolla kuin rikosuutiset. Ja niitähän riittää.

En voinut olla huomaamatta viikonloppuna, kuinka YLEn pääuutinen oli jatkuvalla syötöllä Amerikan itärannikon lumimyrsky!!!!!!

Kun koko Eurooppa on yhtä hullunmyllyä. Tämä on vastuutonta uutisointia ja aiheuttaa vaaroja ihmisille. Lähinnä nyt siis naisille.

Ai niin, se vielä, että imaami oli syyttänyt myös sitä, että naiset olivat humalassa ja vähissä pukimissa uuden vuoden yönä. Näinköhän tähän vuoden aikaan?

Mutta laitetaan tähän nyt tasapuolisuuden nimissä merkintä, että älkää toikkaroiko humalassa. Ei sitä viinaa tarvitse litkiä ollenkaan. Uskotaan nyt imaamia, kun hän sanoo.

Otetaan uskonnosta sen hyvät puolet. Hajuvesiteollisuus varokoon seuraavaksi. Heh.


------------------

Spiegelissä on tänään kertomus Angela Merkelin päätösten taustoista. Siitä pääsee siihen käsitykseen, että päätös ottaa pakolaiset vastaan johtui medioiden välittämästä humanitaarisesta katastrofista. Tässähän kunnostautuivat amerikkalaiset mediat ja BBC, jotka eivät nähneet asiassa muuta kuin itkeviä lapsia ja isän, joka oli jättänyt lapsensa hukkumaan pitämättä tästä kiinni. Eli imago kysymys. ja kaiketi vähän sääliäkin, mutta täysi kykenemättömyys nähdä seurauksia.

Tässä on linkki artikkeliin.




23.1.2016

Maailmalla on taas toivoa

Amerikkalainen esivaalien taisto on ollut sietämätöntä kuultavaa, kun on ollut lähes täysin Trump-täyteistä.

Nyt on Nykin entinen pormestari Michael Bloomberg ilmoittanut, että voi mahdollisesti lähteä presidenttikisaan sitoutumattomana ehdokkaana.

En ole ihan varma, mutta luultavasti tässä vaiheessa ei ole enää mahdollista ilmoittautua puolueen ehdokkaaksi. Bloomberg aikoo varmistaa asian maaliskuussa. Tuolloinhan pitäisi puolueiden ehdokkaat jo olla selvillä.

Bloomberg toimi varsin näppärästi pormestarina ja on järkimies verrattuna noihin puolueiden ehdokkaaksi pyrkiviin.

Eli nyt on maailmalla taas toivoa, että joku vakavissaan asioita hoitava on tulossa johtoon.

Suomessa ei ole käsitetty sitä, että länsimaat ovat maailman johtavia valtioita siksi, että ovat juutalais-kristillisen kulttuurin juurilta ponnistaneet.

Tämä ei muutu ihan kohtakaan. Vaikka Kiina kovasti yrittää pinniä.

Kirjoitin tuossa aikaisemmin tällä viikolla, että Kiina varastaa länsimaisten yritysten datat ja perustaa viiden vuoden sisällä oman tuotannon maahan niistä, mitä sinne menevät tekemään.

Mites sitten käy, kun ei ole enää, mitä varastaisi? Kun ei ole innovaatiota taitavia. Että edelläkävijänä joutuvat länsimaat olemaan ja itämaistamista ei pidä sallia.

Mistä tulemme Merkeliin. Tämän suhteen on Euroopalla toivoa, Uusi Suomi on rohkaistunut ja rohkeasti kirjoittanut tänään, että Merkeliä ollaan savustamassa pakolla ulos paikaltaan.

Tämä johtuu pelkästään ja yksinomaan pakolaispolitiikasta. Ja nyt meillä on toivoa, että Euroopalle löytyy taas rajatkin.

Kirjoitin eilen, että ei ole oikein raukkoja pakolaisperheitä laittaa turman suuhun hukkumaan matkaan kertomalla, että täältä löytyy tulevaisuus heille.

On paljon rehellisempää sanoa suoraan jo siellä paikan päällä, että älkää tulko. Menetätte vaan rahanne ja terveytenne. Ei ole mitään tarjolla enää. Kaikki paikat on täynnä.

Perheet voi käydä leireistä hakemassa, jos niille on paikat, mihin laittaa.

Suomellakin on toivoa näin ollen, kun on pääsemässä Merkelin ikeestä. Mitähän Katainen tähän tuumaa? Niillähän oli ne kännykkänumerot pojilla Merkelille, kun olivat pojat ja verkkosukkanainen torilla huutamassa Euroopan Unionia.




22.1.2016

Saksa hakee selityksiä

Sitä vaan ihmettelee, miten nuo johtajat kaikessa rauhassa antavat haastatteluja, kun Eurooppa on hunningolla.

Eikä se hunninko ole ohi, tulijoita tulee koko ajan pakkasista huolimatta ja siellä ne hukkuvat lapsineen edelleenkin Välimereen.

Olisi jo luullut, että lähtömaahan ja Turkkiin olisi saatu viestit ja kyltit, missä kerrotaan, että ei kannata lähteä. Ei ole tulevaisuutta teille. Odottakaa leirissä, niin joku voi tulla vielä perheen noutamaan.

Laitoin linkkejä Twitteriin @Uutisvahti #uutisvahti Spiegelin Schäublen haastatteluun ja siihen, mitä kulissien takana yrittävät nyhjätä.

Sitä ei ole vielä sanottu, että rajat laitetaan kiinni. Miksei sitä voi sanoa? Voihan ne laittaa kiinni niin, etteivät ihmiset luule tulevansa löytämään tulevaisuutensa Euroopasta.

Olisihan se paljon rehellisempää kuin jättää ihmiset hukkumaan salakuljettajien vedättäminä.

Reutersilla on paljon uutisia Davosista. Ei siellä ole otettu huomioon maailman suurinta katastrofia, mikä Euroopassa on tekeillä.

Tällä seikalla on taatusti suuri vaikutus maailman talouteen. Ainakin Euroopan ja Euroopan talous on varsin merkittävä osa maailman taloutta.

Sitten vielä vähän Trumpin asiaa.

Uutisvahti meni lukemaan Washington Postista artikkelia, jonka otsikko kuuluu Trumpin 76 lupausta, jos pääsee presidentiksi.

Tuli tyly vastaus: Olet jo lukenut sallitut ilmaiset artikkelit tässä kuussa. En ole tilannut lehtiä, kun on niin ikävä kaivaa maksukorttinsa esiin, kun ei tiedä, mihin se tieto joutuu.

Jos joku on päässyt lukemaan tuon artikkelin, niin laittakaa tänne nuo pointit, mitä Trump on luvannut. Kiitos.

Niitä on kiva seurata, jos hullut ihmiset valitsevat tuon miehen presidentiksi.

Voi hurja.


21.1.2016

Kiinalaista? Viisi vuotta ja ulos.

Viime sunnuntain 60 Minutes -ohjelmassa CBSsällä oli osio koskien Kiinan harjoittamasta hakkeroinnista amerikkalaisiin yrityksiin.

Tekijäksi oli todettu Kiinan armeijan yksikkö. Sitten oli tietoa, että kun Xi kävi Valkoisessa Talossa, sovittiin, ettei hakkerointia enää tehdä.

Ja sen jälkeen hakkeroijaksi ryhtyi Kiinan salainen armeija vai mikä poliisi se nyt oli.

No mutta kuitenkin siis sitä vaan, että yritykset eivät ole saaneet mitään suojaa tältä teollisuusvakoilulta, minkä keinoin varastetaan kaikki data.

*** Huipputieto oli se, että yritykset, jotka menevät Kiinaan tekemään bisnestä, laskevatkin, että viidessä vuodessa kaikki on ohi, kun siihen mennessä kaikki tieto on varastettu ja kiinalaiset aloittavat oman bisneksensä varastettujen tietojen perusteella.***

Lisään tähän vielä linkin tuohon 60 Minutes osioon.

Uutisvahtia kiinnostaisi tietää, että mitä tekevät suomalaiset yritykset. Ei tämä varmaan ole mikään pelkästään amerikkalaisten ongelma.

Joskus sana kiinalaista on tarkoittanut vaikeaa, mutta nyt sen voi katsoa olevan kieroa. Vaikka varmaan siellä maassa täysin laillista touhua.

Ohjelmassa oli jonkun tuulivoimala-alan johtajan haastattelu. Firma oli tehnyt ohjelman, jota kokeiltiin Kiinassa niiden turbiineihin.

Kävi niin, että kiinalaiset varastivat tuon kokeena olleen ohjelman käyttöönsä. Tällä oli jotain suurta merkitystä turbiinien tehoon ja mitä kaikkea.

Muuta ei voi kuin puistella päätään. Ja sinne laittomaan diktatuuriin menevät ihmiset edelleenkin tekemään bisneksiään.

Kotimaan pitäisi alkaa näyttää vähitellen varsin houkuttelevalta työympäristöltä.










20.1.2016

Sitä kirkumista oli vaikea kestää

Palinin nimittäin. Kuinka hulluja ihmiset ovat, kun luulevat, että nyt Trumppia kannattamaan ilmoittautunut Palin jotenkin parantaa asioita?

Tilaisuudessa ei lausuttu yhtään järjen sanaa viisaan ihmisen tavalla. Että tämäkö on maailmanjohtajuuden kuva ensi vuodesta lähtien?

Totta puhuen, tuo ääni teki sen tempun, että Uutisvahti ei jäänyt kuuntelemaan, mitä sanotaan, että kertokaa tänne, jos siellä sanottiin jotain järkevää.

Sen kuulin tänään, että Trump on luvannut Palinille paikan hallinnostaan. Tämä tarkoittaa sitä, ettei uutisia enää kestä katsella ja kuunnella. Pitää vaan lukea netistä.

Trump-Palin -ilmiö on hyyssäreiden syytä. Poliittinen korrektius. Se on se, mistä päästään varsinaisiin uutisiin.

YLEstä saa tänään lukea (linkki on laitettu Twitteriin @Uutisvahti #uutisvahti ), että Ruotsissa on poliisi mennyt pisimmälle poliittisessa korrektiudessa. Se ei uskalla uutisoida mamujen rikoksista.

Tämä on Dagens Nyheterin uutinen YLEn mukaan.

Siinä on sitä makua, ettei poliisi pärjää enää näille vihaisille maahantulleille, joille Ruotsin valtio on antanut kaikkensa.

Tämän pitäisi soittaa hälytyskelloja koko Pohjolassa ja Saksassahan onkin poliiseja niin paljon, kuin on tarve, että siellä varmaan vielä pystytään pitämään kuria.

Miten nyt taas jouduttiin tähän samaan aiheeseen?

Kaikki nämä asiat on linjassa Trumpin nousun kanssa. Jos ajattelee sen valossa, mitä tietoa Yhdysvaltain järjestelmästä on, niin voi kyllä uskoa, ettei yksinvaltias Trump pysty hoitamaan asioita sen paremmin.

Vaikka näin vannoo. Mutta onhan se edessä, kun joka puolella palaa ja pommit räjähtelee.

Mututuntumaa on se, että maan nykyinen johto on ajatellut, että hajoita ja hallitse olisi se tie, millä voittaa lähi-idän diktatuurit.

Mutua on se, että laitettiin hirveät some-voimat liikkeelle ja yllytettiin Tunisia, Libya, Egypti, Syyria ja siinä sivussa muutama muukin kansa nousemaan diktaattoreitaan vastaan. Tämä oli Arabi-kevät.

Se suunnitelma meni täysin poskelle. Ja nyt on Eurooppa jo menetetty. On siinä Trumpilla töitä, kun varsinkaan ei hän tiedä, että voiko sinne edes mennä. Englantihan oikein parlamentin voimalla mietti, että pitääkö tuon ihmisen tulo saarelle estää lailla.

No. Hyyssäreiden syytä kaikki ja poliittisesti korrektien veijareiden.


19.1.2016

Davosiin vain kutsusta

Vuosi pari sitten kirjoittelimme siitä, että miksei meiltä ole enempää osallistujia Maailman Talousforumin kokoukseen.

Nyt se selvisi. Sinne pääsee vain kutsusta. Mies nimeltä Schwab perusti tämän tapahtuman, joka siis tapahtuu Sveitsin Davosissa.

Kokous avaa huomenna. Tämän vuoden teemana on Neljäs teollinen vallankumous.

Aiheesta kirjoittelee mm. CBS, jonne tässä linkki.

"The theme of this year's event is "The Fourth Industrial Revolution," which Schwab describes somewhat nebulously as a "fusion of technologies that is blurring the lines between the physical, digital and biological spheres" and which he says "will fundamentally alter the way we live, work, and relate to one another."

Siellä on kuulemma ainutlaatuinen tilaisuus tavata ihmisiä, joita voi muuten olla vaikea tavata. Toivottavasti meiltä menee sinne oikeat miehet. Vaikka siellä on kuulemma naisista vajausta.

Täytyy olla ulospäin suuntautunut ja hyvä kommunikoija, että saa siellä jotain aikaiseksi. Meksiko sai viime vuonna suunnattomia kauppoja aikaiseksi.

Turvajärjestelyistä oli Der Spiegelissä kirjoitus. Ne ovat koneaseita kantavien miesten harteilla.

Spiegel Online Internationalissa on, asiasta toiseen, Merkelin kuva musliminaisen asussa ja kyltti, jossa lukee, että Merkel mene pois täältä ja ota muslimit mukaan.

Että kai siellä on kärsivällisyys loppuun ajettu. Laitan tähän vielä kuvakaappauksen, ettei luulla, että minä täällä yritän olla ilkeä.


18.1.2016

Hulluja asioita

Ensinnäkin puhutaan nyt noista Oscareista. Jenkeissä valitetaan joka tuutista, että yhtään mustaihoista ei ole valittu ehdokkaiksi tänä vuonna.

Tämä on kumma juttu, kun eihän sitä rasismia pitänyt enää olla. Onhan mahdollista, ettei siellä nyt ollut sellaisia suorituksia, mitkä olisivat yltäneet ehdokkuuteen asti.

Vai pitäisikö olla erillinen kategoria eri roduille?

Sitten tulee mieleen Suomen medioissa kirjoitukset tästä Venäjällä autoonsa jäätyneestä ihmisestä. Ensimmäiseksi sanotaan, että tämä oli Suomeen matkalla hakemaan turvapaikkaa. Intiasta kotoisin.

Mistä sitä tietää, että oli Suomeen pyrkimässä? Olihan Suomeen matkaa 70 kilometriä. Oliko hän pyrkimässä pakoon Venäjältä? Miksei meillä tälläistä ajatusta laiteta esille, kun eihän meidän tietojemme mukaan Venäjällä ole mitään ihmisoikeusloukkauksia?

Joten onko niitä sittenkin?

Der Spiegelistä saa lukea saksaksi maailman rikkaimmista ihmisistä. Heitä on 60, jotka omistavat yhteensä yhtä paljon kuin puoli maailmaa omistaa.

Olen laittanut linkkejä Twitteriin. @uutisvahti #uutisvahti

Artikkeli käsittää myös 19 eniten omistavan kuvat. Rikkain on siellä Bill Gates, sitten on se meksikolainen, jonka nimeä ei koskaan muista ja kolmantena Warren Buffet. Rikkain nainen on Walmartin perustajan joku lähi-ihminen ja toiseksi rikkain nainen on L'Orealin omistaja.

No mitä hullua tässä on?

Sitä vaan, ettei näillä ihmisillä ole mitään merkitystä. On tahoja, jotka haluaisivat näiden rahat jakoon jotenkin vai miksi niistä kirjoitellaan.

Ei seisahtuneella rahalla ole mitään valtaa.

Tärkeitä ovat nämä muut ihmiset maailmassa, joiden pitää vaurastua paremmin palkaten. Noiden muutamien rikkaiden rahat eivät merkitse maailmantaloudelle mitään.

Ei rahaa tarvitse kasata kenenkään ja Buffet ja Gates ovatkin kuuluisia siitä, että jakavat omaisuuttaan pois lähes täysipäiväisenä työnään. Muttei näillä ihmisillä ole mitään merkitystä maailman ekonomioihin. Heidän yrityksillään on kyllä, jos tekevät järkeviä päätöksiä.

Reuters kirjoittaa, että Eurooppa on leviämässä käsiin. Tämä on se, mitä olemme sanoneet jo pitkän aikaa. Ei siitä mitään tule, ettei kukaan vahdi rajoja ja että määräykset tulevat Brysselistä joka pikku asiaan.

Ja hullua on se, että meillä totellaan ja pelätään sakkoja EU:lta. Eihän niitä tarvitse maksaa. Saahan maalaisjärkeä käyttää.

Uimahalliasioista riittää juttua. Se on hullua. Ensinnäkin suihkussa pitää suorittaa alapesunsa kaikkien nähden. Tämä on vastenmielistä tehdä ja katsella.

Nythän musliminaisilla on sellaiset uimapuvat, mistä ei näy kuin naama. Kuulemma eivät peseydy ja näin vedet likaantuvat.

Hohhoijaa.

Uutisvahti ei mene mihinkään lätäkköön koskaan, missä lillotellaan alapäineen jalkoineen ja kainaloineen muiden seassa. Jotkuthan virtsaavatkin sinne. Ei ole mennyt sitten kuin lapsena vietiin koulun kanssa.

Uima-allasta pahempi on jacuzzi, johon allekirjoittanut ei ole koskaan astunut.

Hulluja asioita riittää ja onhan siinä viihdettä, muttei järkiasioita saisi jättää kirjoittamatta.


16.1.2016

Uskotaan kun dosentti sanoo

Joku lukenut ja tutkinut ihminen on nyt virallisesti tehnyt arvion siitä, että maailman geopoliittinen tilanne on muuttunut ja muuttumassa lopullisesti. Tai ainakin siihen asti, kunnes seuraavat voimat ottavat vallan.

Tästä voi lukea mm. Uusi Suomi -verkkolehdestä.

Onhan hyvä, että joku sen nyt sanoo, mikä on täällä tiedetty jo pitkän aikaa. Täällähän ensimmäisenä kirjoitettiin siitä, että kansainvaellukset tuhosivat Rooman valtakunnan.

Euroopan Unioni on kyllä hyvin verrattavissa Rooman valtakuntaan. Ja EU rakoilee raskaasti. Kyllä tavallisella järjellä pitäisi pärjätä pidemmälle kuin mitä nyt on tehty.

Jostain syystä Katainen pitää vielä seminaaria Suomessa ja Euroopassa. Mitä? Eikö sen ihmisen hölmöilyt ole tuoreessa muistissa enää? Sehän oli se edellisen hallituksen Eurooppa-hulluus, mikä johti syviin velkoihin ja toivottomaan tulevaisuuteen. Ja Kataisen putoamiseen pääministerin paikalta.

Jotenkin nyt epätoivoissaan toivoo, että skenaarioita tarkastellaan uudestaan tämän amerikkalaisen kouluja käyneen ihmisen näkemysten pohjalta.

Nyt on ajateltava, että miten ME pärjätään. Ei voi auttaa ketään, jos ei itse pärjää. Jos Suomi olisi uskovaisten luvattu maa ja eläisi Raamatun käskyjen mukaan, niin voisi vielä jotenkin toivoa, että taivaasta tulisi apu.

Näin ei ole. Suomalaiset tekevät syntiä uskontoaan vastaan. Ja apua ei ole luvassa, eikä sitä taida kukaan pyytääkään.

Eli paras on uskoa, mitä dosentti sanoo ja elää sen mukaan, että apua ei ole mistään odotettavissa. Nyt on elettävä omillaan ja otettava huomioon miljoonien ihmisten virta Eurooppaan. Sieltä on vasta 10 prosenttia lähtenyt liikkeelle, sanoo dosentti.

Ei se mikään dosentti ole, mutten nyt viitsi etsiä ylös nimeä..Lukekaa Uudesta Suomesta.

Ei täällä mitään tieteellisiä numeroita esitetä. Tämä on pääasiassa maalaisjärjellä ja mututuntumalla kirjoitettua tekstiä, mutta totta.

Maalaisjärki yhdistettynä maailman medioittten seuraamiseen voi olla se, millä kannattaisi valtakunnan päätöksiä tehdä. Niidenkin pitäisi seurata kansainvälisiä lehtiä, jotka ovat täysiaikaisessa työssä tekemässä osuuttaan yhteiskunnan asioissa.

Ei voi jättää toisille vastuuta. On muodostettava kuva ihan itselle siitä, mitä on tapahtumassa.




15.1.2016

BBC: Joukossa tyhmyys tiivistyy

Eilen BBC julkaisi sivullaan artikkelin ja tutkimuksen syistä, Why people get more stupid in a crowd.

Suomen älymystö on tämän asian selvittänyt jo vuosisatojako(?) sitten ja otsikkomme sananlasku on yleisessä käytössä.

En minä tiedä, mitä tuossa jutussa kirjoitetaan. Käykää katsomassa ja kertokaa tännekkin, mutta sen otsikko on eri kuin, mitä linkissä lukee.

Tämä onkin viestin sisältö, että nuo uuden vuoden yön tuhannen miehen maahanmuuttajien joukkiot olivat tyhmiä. Tämä luku tuhat näkyi joka puolella. Myös Helsingissä puhuttiin tuhannesta miehestä.

Nythän onkin tullut ajankohtaiseksi miettiä linjamme mukaisesti, että kuinka suuria joukkioita on lupa kaduilla kuljeksia.

Kokoontumisvapaus on ja pitää olla, mielenosoituksista on ilmoitettava etukäteen ja hankittava lupa. Ja nyt on tullut tarve ilmoittaa, että onko oikein, että kahta useampi mies kuljeskelee kaduilla naisia häiriten?

Tanskassa ovat Helvetin Enkelit alkaneet sääliä ja osoittaa myötätuntoa noita lurjuksia kohtaan. No, tämähän on tuon jengin etujen mukainen mielenilmaus. Niillähän on tapana tehdä pahojaan isoissa kolonnoissa.

Peer pressure on paljonkin mietitty asia. Koulukiusaamisessahan noita jengi taipumuksia osoitetaan. Jos kaiken kukkuraksi on vielä kielitasku, missä joutuu vieraassa maassa elämäänsä hahmottamaan, niin se on menoa täysillä tyhmyyksiin.

Mikä tyhmyys on liian kiltti sana noille huligaaneille. Onhan kyseessä vakava rikoksellinen käytös.

Ei tämä mikään uusi totuus ole. Nyt on otettava ja mietittävä, mitä muutoksia lainsäädäntöön tarvitaan. Ja onhan viranomaisella oikeus hajottaa joukkiot, mitkä ilmeisen selvästi häiritsevät yleistä rauhaa.

Kauppaliikkeet joutuvat hankkimaan vartijoita, kun tuollainen porukka tulee sisään. Ja pelottaa tyttären tyttären puolesta, että miten Tampereella uskaltaa ensi kesänä kulkea. Se kun on ollut meidän suurimpia hyviä puoliamme ja ylpeyden aiheita, että kaduilla voi liikkua kävellen ja pyöräillen.

Pyörätiet on tukossa noiden mekastavien joukkioiden takia.

Nyt on jo kova kiire valmistautua kesään. Tammikuu on onneksi kylmä, ehkä se saa liiat lähtemään etelämmäksi. Vaikka Merkelin niskoille, toivon mukaan.

Saksaan ei tee mieli mennä. Mitenhän tämä tilanne vaikuttaa Euroopan matkailuun?

Ja vieläkö asialla on puoltajia? Me emme täällä vastusta lapsiperheille turvan antamista. Huligaanit saavat lähteä saman tien sinne mistä tulivat.



14.1.2016

New York Timesin turha pääkirjoitus

Otsikko on jotain, että Kölnin tapahtumista jne. Sen on kirjoittanut Editorial Board.

Siellä on luettu vissiin Douthatin kolumnia ja tajuttu, että taannoinen käsky Euroopalle hoitaa paremmin maahanmuuttajia oli väärin ajoitettu ja älytön.

Tänään on yritys neuvoa Eurooppaa, että nämä nuoret muslimimiehet, jotka ryhmissä käyvät kähmimässä ja raiskaamassa naisia, pitää hoitaa hyvin ja heille tulee neuvoa, että ei niin saa tehdä.

Hah hah. En voi uskoa, miten tyhmiä pääkirjoituksia sieltä tulee.

Suomessa kohistaan vieläkin kansalaisten järjestämistä katupartioista. Kukaan ei uskalla sanoa ääneen, vai miksiköhän, että tarvitaan POLIISIPARTIOITA satoja lisää.

Ei asioita voi opettaa toisen kultuurin miehille salamana kertalausumalla, että hyi teitä, ei noin saa tehdä. Se tieto ei tule uppoamaan hetikään.

Toisella kielellä, jota meillä ei yleisesti osata, on vaikea selittää Bingin käännöksellä, että mitä lakeja pitää noudattaa. Enkä tiedä onko meillä edes sellaisia lakeja, mitkä kieltävät joukkioiden pahat aikeet.

Eikä siellä arabiankielessä varmaan ole myöskään olemassakaan sellaisia sanoja, millä asian voisi tehdä selväksi.

Kyllä tämä kulttuurien kuilu on niin syvä, ettei siitä ilman kättä pidempää yli mennä. Ja sitä pitää olla poliisilla.

Se on sitä nyky-islamia. Se on tämä päivän kulttuuria, mitä meille nyt pakkosyötetään. Kuka enää lähtee sinne joukkioiden keskelle kävellen liikkeelle?

Siellä ne tekevät kolttosiaan, kun ei ole pakko muuta tehdä. Ja tämän ovat oppineet kotimaissaan. Se on kokonaisen sukupolven taikka kahden kehitystä. Vaiko vielä pidemmän aikavälin?

Nimittäin kyllä yleisessä tiedossa on, että noilla muslimimiehillä on taipumus lähinnä vain olla ja kulkea porukalla. Siinä sitä onkin opettamista maassa, missä ei ole työpaikkoja omille, ammattitaitoisillekkaan ja kielitaitoisille. Suomea ja ruotsia pitää meillä osata suomalaisten.

Kohta tulee meidän lehdistöön juttuja näistä naisista, jotka ovat kovin anteliaita ja auliita tulokkaita kohtaa. Ja tänäänhän siellä yksi vapaaehtoinen onkin jo tapetilla.

Tämä anteliaisuus ei tule poistamaan ongelmaa. Nämä naiset ovat yhä vaarassa menettää henkensä, niinkuin Italiassa on nyt murhattu tämä amerikkalainen nainen senegalilaisen maahanmuuttajan toimesta.

Poliisipartioita nyt perustamaan äkkiä ja armeijalle koulutusta tämän tilanteen hoitamiseksi.


12.1.2016

Terroristit on tylsiä

Noita pommien räjäytyksiä ei taas enää viitsi luetella, kun ne ovat niin jokapäiväisiä. Keksisivät terroristit jotain mielenkiintoista sanomista tappamisien sijaan.

Mielenkiintoisempi uutinen on, että Rupert Murdoch on mennyt kihloihin. En viitsi mainita tässä naisen nimeä, kenen kanssa, sen vuoksi, mitä seuraavaksi sanon.

Nimittäin tuolla oli kuva pariskunnasta sunnuntain Golden Globeissa ja siinä Rupert oli kauniimpi osapuoli. Täytyy tämä sanoa, kun tunne oli niin voimakas.

Niin, siis tunteillaan tänään. Tylsiä terroristeja. Niille pitää tämä sanoa, että ovat tylsiä. Ovat olevinaan rohkeita veitsineen, kun riehuvat avuttoman sidotun tapettavan yllä. Jonkinlaista rohkeutta kannattaisi osoittaa ja tehdä asioita, mistä olisi muutakin sanottavaa kuin uhrien lukumäärä.

En tiedä, kuka menisi niille tämän sanomaan. Jotenkin toivoo, että nuo vähemmän kiihkot kanssauskovaiset sen tekisivät. Kun meiltä ei ainakaan sinne lähde sähköpostia.

Laitoin @Uutisvahti Twitteriin linkin jostain vähemmän tylsästä. Nimittäin Putin on vihjannut, että voisi ottaa Assadin maanpakoon turvaan heille.

Näinhän voi tietysti tehdä. Mutta jos kaivan sieltä tunnepuolelta sanottavaa, niin se olisi, että Damaskoksessa on sittenkin parempi elää ja kuolla kuin Moskovassa.

Saa nähdä, mitä tästä tulee. Kun suomenkielellä ei paljon saisi kirjoittaa mitään tunteista kumpuavaa.

Suomesta luin, että poliisi on ottanut voimakkaasti kantaa siihen, ettei näitä arabialaisia joukkoraiskauksia, joilla on oikein oma nimikkeensä, saa tehdä.

Hih.

Kun semmoisen asian pitäisi olla itsestään selvä ja pidätyksiä olisi jo pitänyt tehdä ja lujaa.

Saksassa on pidätetty saksalaisia, jotka ovat vastustaneet näitä äijiä. Peräti 200.



11.1.2016

Ei tätä sotaa sensuurilla voiteta

Paljon on tapahtunut viikonvaihteessa.

Suurin meriitti menee New York Timesin kolumnistille Ross Douthatille artikkelistaan Germany on the brink, eli Saksa kuilun reunalla. Tuossa kolumnissa selvitetään seurauksia, mitä nykyisestä kansojen vaelluksesta on lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Nyt on tapahtumassa se, mitä Uutisvahti ennusti jo kesällä. Tilannetta kuvaa parhaiten elokuva Children of Men.

Joukot kuljeskelevat kaduilla ihmisiä häiriten, näitä vastaan on muodostunut joukkoja, jotka uhittelevat pitävänsä nuo porukat poissa. Poliisi on ollut alakynnessä jo monta kertaa ja saarroksissa. Kölnissä ei ollut mitään mahdollisuutta hoitaa tilannetta ihmisille turvallisemmaksi. Lähinnä naisille.

Vielä ei ole näkynyt uutisia, että nämä eri joukot olisivat ottaneet yhteen. Odotamme tämän tapahtuvan millä hetkellä hyvänsä. Vai onko jo tapahtunut?

Mikäkö tilanteeseen auttaisi olisi, ettei julkisuudessa kerrottaisi mitään. Jo nyt on tietoa näistä joukkioista viivytetty ja naisten joukolla ahdistelemisesta. Tätä on tehnyt poliisi.

Mutta kun maalaisjärkeä ei ole käytetty, että olisi vartioitu rajoja ja katsottu tarkkaan, ketä maahan on pyrkimässä, niin pakkohan asioista on kirjoittaa ja todeta, että olisi se maalaisjärki voitu käyttää arvioimaan, mitä seurauksia tälläisella lööperillä meiningillä on.

Tästä yllämainittu Ross Douthat kirjoittaa. Lukekaa siitä. Uuden Suomen Puheenvuorossa on hyvä suomennos artikkelista, jos ei englanti suju tarpeeksi.

Niin siis, pitääkö asioita julkistaa vai ei? Google Newsin Finlandia haulla tuli joku linkki esiin, missä selitetään, että ei voi olla sananvapautta Suomessa, kun on fasisteista vaara. Mutta kyllä fasistit tulivat väärän politiikan myötä, eikä päinvastoin. Ei täällä fasisteista tykätä sen enempää.

Meillä kysytään vaan, että mitä se haittaa, että joku kirjoittaa rumilla sanoilla jotain? Niinkuin sananvapauden rajoittajat valittavat. Pitääkö maailman muuttaa tapojaan näiden rettelöitsijöiden takia? Nehän pääsevät poliittiseen valtaan ja silloin on varmaa, ettei ole sananvapautta. Eikä muutakaan vapautta.

Poliiseja nyt vaan äkkiä lisää, ettei tarvita kättä pidempää kadulla rauhassa kulkemiseen. Suomessa on paljon aseenomistajia. Näillä näkymillä Uutisvahti ennustaakin, ettei mene kauaa, kun niitä aletaan käyttää.

Ellei sitten olekkin jo käytetty, kun poliisi ei uskalla tiedottaa. Ja missä ovat videot ja kuvat tapahtumista?

Voihan olla että kova pakkanen rauhoittaa ja näin Luoja suojelee suomalaisia. Mutta ottakaa kuvia ja videoita heti, kun näette ja koette asioita, mitkä on väärin. Laitetaan niitä tänne vaikka, jos eivät meidän mediat niitä julkaise.

Ei tätä sotaa sensuurilla voiteta.


9.1.2016

Ei paljousalennuksia rikollisille

Venäjä vastustaa hakkeririkollisen luovuttamista Suomesta USAan. Siellä oli sellaisia syitä kuin että Amerikassa annetaan mahdottomia sadan vuoden vankeustuomioita.

Mietitääs tätä vähän. Jos on varastanut hakkeroimalla miljoonia ihmisten tileiltä rahaa, niin ei siinä voida antaa vuoden parin tuomiota.

Silloinhan rikos kannattaisi, kun äijä tai muija saisi lokoilla ja suunnitella, mitä rahoilla tekisi. Pari vuotta on kelvollinen aika tuolla tienaamisella.

Amerikassa annetaan kahden-kolmensadan vuodenkin tuomioita. Jokaista ruumista kohden annetaan oma tuomionsa. Ei niinkuin meillä, että jos tappaa yhden tai viisi, niin se on 15 vuotta ja kaikki on kuitattu.

Meillehän ne tulevat pakoon nuo rikolliset, kun meillä rikos kannattaa.

Nyt on Kölnin tapahtumista kuvaa Spiegel Online Internationalissa. Kuva näkyy myös @Uutisvahti Twitterissä.

Siinä sitä onkin sumplimista, että kaikki rikokseen syyllistyneet saavat ansioittensa mukaisen tuomion.

New York Timesissa on hyyssäyskirjoituksia Kölnin tapahtumista ja pakolaisasioista. Laitoin sinne sähköpostia eilen, kun näytti niin hirveältä, mitä siellä sanottiin.

Siellä käsketään Eurooppaa huolehtimaan paremmin pakolaisista. Kuvassa on tiivis ryhmä noita nuoria miehiä ja edessä perhe. Tilanne näyttää ikävältä, kun siinä lohdutetaan lasta.

Mauno Koivistoa taas siteeraisin. Hänhän sanoi, että itkevä lapsi ei ole todiste välttämättä mistään pahasta. Lapsethan itkevät vaikka mistä syystä.

Kirjoitin sinne, että uskoisin, että pakolaisperheet on paremmissa olosuhteissa kuin jotkut alkuperäiset asukkaat, niin Euroopassa kuin Amerikassakin.

Tämä on käsitykseni, ettei Euroopassa ole jätetty pakolaisperheitä heitteille, niinkuin NYT pääkirjoituksessaan vihjailee.


8.1.2016

Ärsytyskynnys ylittyi heti

New York Times vaatii pääkirjoituksessaan Eurooppaa pitämään parempaa huolta pakolaisista. Kuvassa on lapsiperheitä.

En usko, että Euroopassa on yhtään pakolaislapsiperhettä, josta ei olisi pidetty huolta. Sitä ei sanota, että missä tuo kuva on otettu.

Kun uutinenhan on siinä, etteivät nämä nuoret pakolaismiehet käyttäydy kunnolla, vaan muodostavat jengejä, joita voi verrata niihin rettelöitsijöihin, joita oli Egyptissä suuren vallankumousmellakan aikaa, kuten meillä on sanottu.

No niin, kun sain tämän sanottua, niin ärsyyntyminen laimenee.

Kölnin pormestari, joka on nainen, on vaikeuksissa sanomistensa kanssa. Koskien noita pakolaisressukoita, jotka ryöstivät, raiskasivat ja kourivat naisia uudenvuoden yönä kaupungin rautatieasemalla. (Spiegel International Online)

Hänhän sanoi, että naisten pitää olla varovaisempia. Eli syyllisti uhreja. Ärsyyntyminen on taas monta piirua korkeammalla.

Onhan oikein, ettei näille pakolaisille pidä olla ystävällinen ja jäädä juttelemaan. Näinhän hän sanoi. Mutta se ei oikein taas täsmää NYTin pääkirjoituksen ajatukseen.

Emmä tiedä.

Maailma on sekaisin, eikä selviäkään. Kaikki isot massamuutot alkoivat arabikeväästä. Ja sitä minä pidän kyllä täysin lännen yllyttämänä. Ja sitä paitsi, kuka käski mennä sinne sotkemaan Syyrian diktatuuria?

Onhan asia niin, että Euroopan ongelmat pakolaisten suhteen on kyllä muiden aiheuttamia. En tohdi sanoa suoraan, kenen aiheuttamia, kun tänne voi tulla joku hakkeroitumaan koneille. Eikä täällä ole mitään vastustusta sellaiselle.

Musta auto voi pysähtyä tuohon eteen ja sieltä voidaan tulla kysymään, että kenen puolella täällä oikein ollaan.

Olemme täällä Uutisvahdissa kyllä kirjoittaneet jo pitkän aikaa, ettei diktatuureja pidä mennä kaatamaan, kun ihmiset eivät näissä maissa ole valmiita muutokseen.

Me olemme vapauden puolella, mutta on noilla ihmisillä suurempi rauha elää perhe-elämäänsä ihan niissä olosuhteissa, missä ovat, kunhan eivät ota kantaa politiikkaan ja yritä vallankumouksia.

---------

Reutersista luin, että Suomesta siirretään USAan venäläinen ihminen hakkerointiepäilyn vuoksi. Juttuun on linkki @Uutisvahti .

Ärsytys on nyt tätä lopetellessa asteikolla yhdestä kymmeneen, noin 7 ja puoli.

7.1.2016

Saksan tapahtumista ei kuvia

Miten on mahdollista, ettei kukaan ottanut kuvaa rikollisista, joita riehui Euroopan rautatieasemilla uuden vuoden yönä?

Vaikuttaa taas hyssyttelyltä. Poliisi tarvitsee kuvia selvittääkseen näitä rikoksia. Helsingissäkin oli tuhatpäinen joukko asematunnelissa. Miksei siellä ole kylttiä, mikä ilmoittaa, että asiaton oleskelu on kielletty?

Ja missä on turvakameroiden kuvat? Ihmisillä on oikeus tietää ja nähdä.

NYTimes kirjoittaa Merkelin reagoineen tilanteeseen tiukasti uhaten seurauksilla. Vaan mihin laitetaan tuhat rikollista?

Sitähän saa, mitä pyytää. Kannattaisi ajatella ensin seurauksia ennen kuin lähtee ottamaan miljoonaa tuntematonta silmät ummessa.

Amerikassa ei asiasta ole enää puhuttu mitään. Tähän auttaisi kuvat ja videot paikan päältä. Kukaan ei ole niitä pyytänyt. Vai onko nyt jo niin, etteivät ihmiset uskalla ottaa videoita puhelimillaan?

Totuus on se, että turvallisuus on mennyt. Junaliikenne saa sitten kärsiä, jos ei pysy asemat puhtaina oleskelijoista.

Aivan uskomattomia tapahtumia. Eurooppa ei tule enää koskaan olemaan sama.


6.1.2016

Dagen efter

Britit ei ole maininnut sanallakaan meidän maailman mestaruudestamme. Muilla on mahtavia juttuja ja Google Newsin Finland haulla tulee yli 300 lätkälinkkiä maailmalta.

Tämä on juhlaa, tämä.

Otsikon fiiliksiä tuskin on kerennyt tulla muille kuin niille ketkuille, jotka tuhatpäisenä joukkona häiritsivät naisia Saksassa uudenvuoden yönä. Toivottavasti arki on synkkä.

Tuolla (Washington Post) puhutaan paljon poliittisesta korrektiudesta. Sanovat, että se on sitä, että ilman sitä voi vapaasti haukkua naisia ja vähemmistöjä.

Mitäs se sitten on, että vähemmistöt raiskaavat ja häiritsevät naisia?

Saako siitä puhua ilman, että haukutaan oikeistopopulistiksi? Ärsytyskynnys ylittyy reilusti tämän poliittisen korrektiuden kanssa. Kun ei siinä ole mitään järkeä.

Suomessa on perustettu erilaisia katupartioita. Poliisijohtaja on kannattanut näitä, vasemmistopopulistit vastustaneet.

Kyllä Kölnin ja muut Saksan tapahtumat huomioonottaen poliisi tarvitsee tukea. Poliisiltahan ei saanut edes kysyä, että paljonko heillä riittää resursseja eri kohteissa maahantulijoiden hoitamiseen.

Kaikki varoitukset on olleet täysin aiheellisia ja nyt joidenkin mielestä ei saa sanoa, että johan minä sanoin.

Onneksi on lätkä, mihin voi paeta karua arkea. Ja monet vielä päivän jälkeenkin jatkavat juhlia.

Miesten kisoja odotellaan tässä ja näitä eilisiä videoita toistellaan lohdutukseksi.

Tässä on hyvä linkki https://cdn.streamable.com/video/mp4/vz6s_1.mp4


4.1.2016

Lätkää joka puolella

Finland -haulla tulee esille nyt pelkkää lätkää. Ja hyviä uutisia ovat kaikki. Suomi menestyy, kommentit kisojen järjestäjästä ovat tosi hyviä jne.

Ruotsi on joutunut selittelemään tappiotaan. Nyt ei suomalaisia haittaa mikään, velat tuntuu saatavilta ja maahanmuuttajia voi jo vaikka halata, sun muuta.

@Uutisvahti on Twitterissä se, mistä löytyy linkkejä päivän kiintoisiin uutisiin. Tämä blogi jää enemmänkin kommenttipuolelle.

Siellä on linkki sellaiseen artikkeliin, mikä käsittelee medioitten vaikeuksia tulevina aikoina. Some on nyt otettava vakavasti. Ja näillä näkymillä maksullinen media liukenee liukenemistaan.

Meilläkään ei ole tilausta suurista lehdistä. Ne sallivat lukea kymmenen artikkelia kuukaudessa. Kun ne on luettu, niin tarjoavat melkein ilmaiseksi tilauksia. Ei tee mieli ottaa luottokorttia esiin, tämä on suurin este tilaamatta jättämiselle.

Sitäpaitsi, kyllä ne ilmankin pystyvät toimimaan. Pitää karsia menoja vaan ja elää tätä aikaa. Ei edes tee mieli lukea niitä enää, kun tulee esto. Nyt on uusi kuukausi ja taas saisi lukea mitä vaan, mutta tavat muuttuvat parissa viikossa niin, ettei riippuvaisuutta enää ole.

Saavat lukea Uutisvahtia ihan ilmaiseksi, sitä paitsi.

Maailman suuret tapahtumat?

No,se tietysti, että Suomen Juniori-Leijonat voitti Ruotsin 2-1.


2.1.2016

Yllytyshullut

Taidetaan kaikki olla vähän yllytyshulluja. Nyt on vauvan rintasyöttö saanut suunnattomia mittasuhteita medioissa.

En muista, että pitikö sitä kannattaa vai vastustaa. Amerikassa pidetään rinnan paljastamista julkisuudessa rikkomuksena. Nännit ei saa näkyä. Tämä on kai Jerry Seinfeltin määritelmä.

Mistä Seinfeltistä puhuen, koomikolla on verkkosivu, jossa hän esittää videoita. Hän kutsuu koomikkoja kahville ja ajaa klassisilla autoilla ja puhuu hassuja näiden kanssa.

Nyt hän on kutsunut presidentti Obamankin ja luokitellut tämän koomikoksi, kun vitsit oli niin osuvia Valkoisen talon lehdistöillallisilla muutama kuukausi sitten.

Tästä raportoi CBS aamuohjelmassaan, muu media perässä ja nyt on Spiegel, saksankielinen siis, englanninkielinen on jähmettynyt edelleen, - siis Spiegelkin on laittanut uutisen OnLine sivustolleen.

Ja Uutisvahtikin oli yllytyshullu ja meni katsomaan videon Seinfeltin saitilta. Ja hauska se olikin. Siinä presidentti on varsin miellyttävä käytöksinen ihminen ja sanavalmis.

Tässä on linkki http://comediansincarsgettingcoffee.com/

Kulttuuriin kun on päästy, niin mainita pitää filmintekijä Michael Moore ja hänen uusin, kai vielä tulossa oleva filminsä, Where to invade next? Tästä on juttua New York Timesissa tänään.

En tiedä muuta kuin, että otsikko on hauska. Moorea pidetään rankkana vasemmistolaisena ja höyrypäänä. En ole katsellut Mooren elokuvia, kun ne ovat propaa enimmäkseen. Niin yllytyshullu ei Uutisvahti ole, ettei tunnistaisi sataprosenttista propaa jo otsikon perusteella.

Jos tekisi tässä uuden vuoden lupauksen, että koittaisi olla yllytyksestä vapaa. Se ei ole helppoa, kun on tuo medioitten luku harrastuksena.


1.1.2016

Viime vuoden lupaukset

Mites tuli lupaukset pidettyä?

Terveys ja laihdutus on monilla mielessä nyt uuden vuoden uuden alun mahdollisuutena. Mutta niihin asioihin liittyy paljon kaupallisuutta ja suoranaista väärää tietoa, että mietitääs asioita vähän.

Jostain luin, että Egyptin muumioilta - (onkohan muumioita muualla kuin Egyptissä?) - niin siis niillä muumioilla on todettu koronariarterioiden tukkeutumia ja plakkia verisuonissa. Tämä siis siitäkin huolimatta, että muinoin syötiin vain terveellistä, tuoretta ruokaa.

No, liikunta on se, mistä ei ole löytynyt muita epäilyjä kuin ne tunnetut, että ihmiset kuolevat kyllä lenkillä juostessaankin sydänkohtauksiin ja polvet ja nivelet kuluvat.

Ei mitään liikaa siis. Elämän taso ei kohene siitä, että juoksee joka päivä kymmenen km. Tai siitä, että kitkuttaa sellaisella ruualla, mikä ei maistu.

Jotkut sanovat, että voivat hyvin, kun syövät sokeritonta ja lisäaineetonta ruokaa. Jos näin on niin hyvä sitten. Täytyy punnita, että mikä on parempaa oloa. Kituuttamista ei täällä ehdoteta elämänohjeeksi otettavan. Sitten on se hirveä stressi, kun ei pysy dieetissä ja paha mieli ja epäonnistumisen tuoma tunne.

Stressaantumisesta ei mitään hyvää seuraa verisuonien kunnolle, sanovat. Sen sijaan hyvä mieli kohentaa elämän tasoa, vaikkei jonkun mukaan kuulemma ole terveyteen varsinaisesti sen enempää vaikuttava seikka.

Tuolla sanottiin, että jos haluat hyvää mieltä, niin rupea lahjoittamaan tarvitseville. Ehkä voisi tehdä tämän linjan tapaisia lupauksia nyt vaihteeksi ja jättää se puntari rauhaan.

Meihin on täällä tuo tieto muumioiden koronariarterioiden tilasta tehnyt suuren vaikutuksen. Kohtuudella aiotaan syödä, juoda ei ollenkaan, kun siitä tulee vaan tokkuraiseksi.

Hyvää Uutta Vuotta!